Ένα σύνολο χαμένο στη μετάφραση

Ένα σύνολο χαμένο στη μετάφραση

Χρήστος Τσάλτας 23:25 - 13.01.2024

Από τη μία υπήρχε μια ομάδα που είχε μπει με το μαχαίρι στα δόντια και ήξερε τι ήθελε και από την άλλη ένα σύνολο χωρίς πλάνο, χωρίς κατεύθυνση που μπήκε μόνο στην τέταρτη περίοδο. Γράφει ο Χρήστος Τσάλτας.

Το παιχνίδι στην Πάτρα έκρυβε παγίδες για την ΑΕΚ, απέναντι στον Απόλλωνα. Μια ομάδα που βρίσκεται στην ουρά της βαθμολογίας, που παλεύει για την παραμονή στην κατηγορία και δεν είχε άλλα περιθώρια για απώλειες. σε ένα σημείο της σεζόν πολύ κρίσιμο.

Οι παγίδες και οι δυσκολίες έγιναν ακόμα μεγαλύτερες στην πορεία του αγώνα. Εκεί όπου η ΑΕΚ όχι μόνο δεν μπόρεσε να μπει στο πνεύμα του αγώνα, αλλά επέτρεψε στην ομάδα της Πάτρας να κάνει το παιχνίδι του. Διότι οι παίκτες του Χριστόπουλου έπαιξαν αρκετά physical, έβαλαν το σώμα τους στη φωτιά σε κάθε μπάλα, δεν φοβήθηκαν να κάνουν φάουλ και σε γενικές γραμμές έδειξαν στην ΑΕΚ πως ό,τι κι αν δοκιμάσει, δεν θα κάνει το παιχνίδι της.

Όπως και έγινε. Η Ένωση σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έπαιξε μπάσκετ... Πλάθα. Και πώς να το κάνει από τη στιγμή που ο πρώτος που ήταν σε κακή βραδιά και δεν μπόρεσε να μεταφέρει τη φιλοσοφία του στην ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ισπανός γύρισε το... τσιπάκι όταν ο πίνακας έγραφε 61-41. Πάνω κάτω ήταν το σημείο που η ΑΕΚ άρχισε να προσπαθεί να παίζει μπάσκετ.

Διότι μπάσκετ στο 100% δεν έπαιξε σε κανένα σημείο. Και η ήττα ήταν απόλυτα δίκαιη και δικαιολογημένη απέναντι στον Απόλλωνα που έβγαλε πάθος, ήθελε το ματς και ήξερε πώς να το πάρει. Ακολουθώντας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο το πλάνο του.

Η εικόνα της ΑΕΚ ήταν -οριακά- προβληματική και ήρθε εν μέσω μιας εβδομάδας αρκετά έντονης. Η εμφάνιση ήταν ακόμα χειρότερη για μια ΑΕΚ που δεν παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης. Ο Μπράντον Νάιτ μπήκε στο πλάνο, έπειτα από μια εβδομάδα «γεμάτη» με προπονήσεις, που όμως δεν φάνηκε σε κανένα σημείο να έχει μπει στο κλίμα της ομάδας. Από... κοντά και άλλοι, με πρώτο τον Τσέισον Ραντλ, που περνάει παρατεταμένο ντεφορμάρισμα.

Ο Τζόρνταν ΜακΡέι ήταν ο παίκτης που προσπάθησε να γυρίσει το παιχνίδι στην τέταρτη περίοδο, όταν και αυτός μαζί με σχεδόν όλη την ομάδα ήταν σε άλλο γήπεδο για τρία δεκάλεπτα,, με τον Βον να έχει μπει στο μυαλό του. Όταν όμως... ηρέμισε στο δεύτερο μέρος έδειξε γιατί θεωρείται κεφάλαιο για την ομάδα.

Από το παιχνίδι της Πάτρας η ΑΕΚ δεν έχει να κρατήσει τίποτα. Θα πρέπει να κάνει ολικό delete όσα έγιναν στην Περιβόλα. Ακόμα και η αντίδραση στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν πρέπει να μείνει στο μυαλό. Η συνέχεια θα είναι ακόμα πιο δύσκολη, με την εικόνα της ομάδας να μην εμπνέει καμία εμπιστοσύνη, καμία σιγουριά. Είναι στο χέρι του Πλάθα και των παικτών του να γυρίσουν την κατάσταση. Ακόμα η σεζόν δεν έχει χαθεί, αλλά με 2-3 ακόμα εμφανίσεις ανάλογες, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά.

ΥΓ. Ακόμα κανείς δεν ξέρει ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα. 83-74 ή 83-75. Ιδού η απορία...

ΥΓ2. 20 πόντους ο Ορλάντο Κόλεμαν με 2 προπονήσεις, την ώρα που η ΑΕΚ είχε στο ρόστερ της τον Μπράντον Νάιτ να μην μπορεί να επηρεάσει σε κανένα σημείο το παιχνίδι.

Tags: