Δεν αξίζουν σ’ αυτό το παιδί, φτηνά κόλπα στην πλάτη του
i

Σέρχιο Αραούχο/©intime

Δεν αξίζουν σ’ αυτό το παιδί, φτηνά κόλπα στην πλάτη του

Κώστας Τσίλης 08:17 - 29.06.2023 / Ανανεώθηκε: 08:37 - 29.06.2023

Ο Αραούχο έχει κερδίσει το προνόμιο στην ΑΕΚ να μην χρειάζεται να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν, αλλά είναι άδικο και χωρίς νόημα, να παίζονται παιχνίδια στην πλάτη του. Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Για να είμαστε ξεκάθαροι, όλοι μας ξέρουμε πως στις μεταγραφές και γενικώς στην μεταγραφική περίοδο, μοιάζει σαν όλα να επιτρέπονται. Από στρατηγικές και ελιγμούς και λογιών τρικ, μέχρι να αρπάξεις τον Χρήστο Κωστή από το αεροδρόμιο και να το πας να υπογράψει στην ΑΕΚ ενώ τον περιμένει ο Ολυμπιακός. Όλα τα έχουμε δει, όλα έχουν γίνει.

Κάποιος θα σκεφτεί πως σ’ αυτό το πλαίσιο, δεν υπάρχουν όρια. Πρακτικά, δεν υπάρχει κανείς ο οποίος να τα βάλει. Κι όμως, έρχονται τα ίδια τα γεγονότα και η ζωή, να αποδείξουν πως ακόμα και σε μια συνθήκη που όλα επιτρέπονται, υπάρχουν και όρια που δεν θα πρέπει να ξεπερνιούνται. Μια τέτοια περίπτωση, είναι αυτό που έγινε χθες με το δημοσίευμα από την Ισπανία για τον Αραούχο.

Κάθισαν και σκαρφίστηκαν εκεί στους Κανάριους Νήσους και μάλιστα οι αθεόφοβοι το δημοσίευσαν κιόλας, πως ο Σέρχιο αρνήθηκε μια πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του με την ΑΕΚ, διότι θέλει να γυρίσει πίσω στην Λας Πάλμας για να είναι κοντά στην κόρη του. Και σαν να μην έφτανε αυτό, το ότι δεν πρόκειται να γίνει, το έδεσαν με μια ωραιότατη απαίτηση της ΑΕΚ να πάρει πολλά λεφτά για να αφήσει να φύγει.

Κάποιος θα πει πως αυτό δεν διαφέρει και πολύ από τα χιλιάδες και κάθε λογής μεταγραφικά σενάρια που κυκλοφορούν αυτή την εποχή σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Παίζει να έχει γραφτεί και μεταγραφικό σενάριο που τα ροζ δελφίνια του Αμαζονίου, μετακινούνται στον Βοϊδομάτη. Ουδεμία έκπληξη. Μόνο που με την περίπτωση του δημοσιεύματος για τον Αραούχο, δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Αφενός διότι έμπλεξε μέσα και την μικρή Βαλεντίνα, που είναι εξ ορισμού κτύπημα κάτω από την ζώνη.

Αραούχο και Μάνταλος © Intime

Αφετέρου διότι πήγε στην πραγματικότητα να στηθεί ένα φτηνό επικοινωνιακό κόλπο, στην πλάτη ενός παιδιού σαν τον Αραούχο, που ποτέ δεν θα έπαιζε τέτοιο παιχνίδι. Και ως εκ τούτου δεν του αξίζει να τον βάζουν με το ζόρι μέσα σ' αυτό. Για σκεφτείτε απλώς, πως υπό άλλες συνθήκες και αν όλοι μέσα στην ΑΕΚ δεν ήξεραν ποιος είναι και πως κινείται ο Σέρχιο, θα έπρεπε στα καλά καθούμενα να βρει τον τρόπο να αποδείξει πως δεν είναι ελέφαντας.

Δεν είναι η πρώτη φορά... 

Μάλιστα το εργάκι αυτό από την Ισπανία, δεν παίχθηκε τώρα για πρώτη φορά. Θυμίζω πως και τον περασμένο Γενάρη ένα ωραίο πρωί, εμφανίστηκε ένα ισπανικό δημοσίευμα που έλεγε πως ο πρόεδρος της Λας Πάλμας θέλει πίσω τον Αραούχο για να βοηθήσει την ομάδα να ανέβει κατηγορία. Αλλά και πέρυσι το καλοκαίρι, πάλι ένα σεναριάκι εμφανίστηκε κάποια στιγμή και έμπλεκε τον αρχηγό της ΑΕΚ με επιστροφή στα Κανάρια. Και αμέσως εξαφανίστηκε.

Προφανώς και για όλους είναι και άσχημο και άδικο, να παίζονται επικοινωνιακά παιχνίδια και μάλιστα φτηνά, στην πλάτη τους. Πολύ περισσότερο όμως, όταν πρόκειται για ένα παιδί όπως ο Αραούχο, που με την στάση του και την συμπεριφορά του και τον τρόπο που κινείται εντός και εκτός γηπέδων, έχει δείξει διάολε πως δεν αξίζει κάτι τέτοιο. Και αυτό δεν έχει να κάνει με τι θα αποφασίσει κάποια στιγμή για το μέλλον του. 

Εξυπακούεται πως (ευτυχώς) ο Σέρχιο δεν χρειάζεται να αποδείξει στην ΑΕΚ πως δεν είναι ελέφαντας. Για την ακρίβεια, έχει κερδίσει το προνόμιο να μην χρειάζεται να αποδείξει σε κανέναν τίποτα. Έχει γίνει ο πρώτος απολύτως κοινής αποδοχής αρχηγός της ΑΕΚ μετά από πολλά χρόνια, έχει παίξει πολλάκις ακόμα και με θλάση, έχει τσαλαπατήσει το ποδοσφαιρικό «εγώ» του για να βάλει από πάνω την ομάδα, έχει πάρει χειροκρότημα σχεδόν σ’ όλα τα γήπεδα, έχει πάρει δυο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο.

Σέρχιο Αραούχο ©Tourette Photography

Για να ξέρουμε και τι λέμε, ναι, κάποια στιγμή ο Αραούχο μπορεί και να γυρίσει στην Λας Πάλμας. Όχι επειδή έχει καμιά καψούρα με την ομάδα, αλλά γιατί τα έφερε έτσι ζωή και εκεί ζει η κόρη του. Και όσοι έχουν παιδιά ξέρουν πόσο σκληρό είναι να τα βλέπεις τρεις ή τέσσερις φορές τον χρόνο. Επομένως είναι ανθρώπινο. Άλλωστε και ο ίδιος το έχει παραδεχθεί δημόσια. Όταν δε το αποφασίσει να το κάνει, ουδείς στην ΑΕΚ θα χάσει έστω και έναν κόκκο από την ατελείωτη αγάπη που του έχει, επειδή δεν θα κλείσει την καριέρα του στα κιτρινόμαυρα. Αλλά τώρα, δεν είναι η ώρα.

Το συμβόλαιο, ο κώδικας, το μέλλον 

Θεωρητικά η ΑΕΚ θα μπορούσε να του έχει κάνει του Αραούχο ήδη πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου του, όπως σκαρφίστηκαν οι Ισπανοί και έφτιαξαν ολόκληρο στόρι. Ειδικά μάλιστα τώρα, που είναι στην διαδικασία επιστροφής μετά από χειρουργείο. Το έχει κάνει και στο παρελθόν η ΑΕΚ, μετά από σοβαρούς τραυματισμούς και με τον Μάνταλο και με τον Λαμπρόπουλο και με τον Λόπες, αλλά ακόμα και με τον Γιόχανσον παρόλο που ο Σουηδός το είχε αποφασίσει πως θα φύγει.

Με τον Σέρχιο και την ΑΕΚ ωστόσο υπάρχει ένας κώδικας που όλα γίνονται όταν πρέπει, όπως πρέπει. Αυτή την στιγμή ο Αραούχο το μόνο που θέλει, είναι να επιστρέψει και πάλι δυνατός και να κάνει ήδη από τώρα ότι χρειάζεται για να βοηθήσει την ομάδα να ξαναμπει μέσα στη σεζόν έτοιμη να ξανακάνει ότι έκανε πέρυσι. Εξ ου και αποφάσισε να αφήσει πίσω του και την κόρη του και το σπίτι του και τις ανέσεις του προσωπικού γυμναστηρίου του, για να τραβηχτεί στην Ολλανδία. 

Το γήπεδο μπορεί να μην το δει καθόλου, αλλά στην καθημερινότητα της ΑΕΚ θα συμμετέχει. Κάτι που δεν θα βοηθήσει σε κάτι την πορεία της αποθεραπείας του. Δεν θα την επιταχύνει. Είτε το πρόγραμμα το συνέχιζε στην Ισπανία, είτε στην Ολλανδία, θα ήταν οι ίδιοι ακριβώς ρυθμοί και χρόνοι. Όμως η συμμετοχή του στην καθημερινότητα της ΑΕΚ, θα βοηθήσει την δική του ψυχολογία αλλά κυρίως το κλίμα μέσα στην ομάδα. Έτσι σκέφτηκε τώρα ο Αραούχο, έτσι σκεφτόταν πάντα.

Το μυαλό του Αραούχο είναι μόνο στην ΑΕΚ, χωρίς να υπάρχει απολύτως τίποτε άλλο
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:12 - 28.06.2023

Το μυαλό του Αραούχο είναι μόνο στην ΑΕΚ, χωρίς να υπάρχει απολύτως τίποτε άλλο

Καπνός χωρίς φωτιά είναι το δημοσίευμα από την Ισπανία για Αραούχο και Λας Πάλμας καθώς ο αρχηγός της ΑΕΚ είναι απολύτως προσηλωμένος στην Ένωση και το αποδεικνύουν οι πράξεις του

Τι θα γίνει στο μέλλον κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει. Το συμβόλαιο τελειώνει του χρόνου και ο Αραούχο θα είναι πια στα 32 του. Ίσως θελήσει να το πάει μέχρι το φινάλε με την ΑΕΚ. Ίσως κρίνει πως η θέση του είναι στην Ισπανία κοντά στην κορούλα του μόνιμα. Κανείς δεν ξέρει. Σίγουρα έχει να διαχειριστεί ζόρικα διλήμματα και σημαντική απόφαση. Ακόμα πιο σίγουρα όμως, αυτή η απόφαση είναι απολύτως βέβαιο πως δεν θα επηρεαστεί από φτηνά και άγαρμπα ισπανικά επικοινωνιακά παιχνίδια.