Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ο Πάλμα (θα μπορούσε να) αρέσει πολύ στην ΑΕΚ
i

Λουίς Πάλμα, Νταμιάν Σιμάνσκι/©intime

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ο Πάλμα (θα μπορούσε να) αρέσει πολύ στην ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 22:20 - 28.06.2023

Έχει αναπτυχθεί μια έντονη φημολογία από το πρωί της Τετάρτης (28/6) σχετικά με ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Πάλμα, που δεν επιβεβαιώνεται μεν, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που μπορεί να έχει βάση.

Η αλήθεια είναι πως και κατά την διάρκεια της περυσινής καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου αλλά και πολύ περισσότερο στην φετινή, η ΑΕΚ κινείται με πολύ προσεκτικά και κυρίως με πολύ αθόρυβα βήματα για να κλείσει τις κινήσεις της. Προσπαθεί να κρατά πολύ χαμηλούς τόνους. Αυτό ισχύει για όλες τις περιπτώσεις, αλλά πολύ περισσότερο για μια ενδεχόμενο μεταγραφή εντός συνόρων. 

Επομένως έτσι κι αλλιώς η έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε από το πρωί περί ενδιαφέροντος της ΑΕΚ για τον Λουίς Πάλμα, δεν επιβεβαιώνεται. Παρόλα αυτά η ποδοσφαιρική πραγματικότητα είναι πως υπάρχουν πολλοί λόγοι, για τους οποίους στην Ένωση (θα μπορούσε να) αρέσει ο 23χρονος μεσοεπιθετικός από τις Ονδούρες. 

Ο πρώτος και σημαντικότερος είναι πως πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να κουμπώσει στο αγωνιστικό μοντέλο του Ματίας Αλμέιδα, σε περισσότερες από μια θέσεις. Και το χαρακτηριστικό του πολυθεσίτη, είναι αυτό που πάντα αναζητά ο Αργεντινός τεχνικός. 

Ο Πάλμα παίζει επίσης σε θέση, που η ΑΕΚ ψάχνει για ποδοσφαιριστή στην μεταγραφική αγορά. Πρόκειται για μια περίπτωση την οποία ο Αλμέιδα ξέρει καλά και έχει μελετήσει ακόμα καλύτερα.  Άλλωστε το όνομα του Πάλμα το είχε βάλει στην άκρη του μυαλού του ο Αργεντινός τεχνικός ως ενδιαφέρουσα περίπτωση, ήδη από το ξεκίνημα της σεζόν. 

Και ως εκ τούτου τον έχει «διαβάσει» πολύ. Επιπλέον η ΑΕΚ πάντα έχει στραμμένα το βλέμμα στην ελληνική αγορά και μετρά πάντα για έναν παίκτη να ξέρει καλά το πρωτάθλημα. Επίσης ο Πάλμα είναι μόλις στα 23 του χρόνια και αυτό κάνει για τον Αλμέιδα το πρότζεκτ πολύ πιο ενδιαφέρον. 

Φυσικά όλα αυτά δεν σημαίνουν ούτε πως η ΑΕΚ έχει βάλει ως πρώτο στόχο τον Πάλμα, ούτε πολύ περισσότερο πως τον αποκτά. Είναι ποδοσφαιριστής με συμβόλαιο με τον Άρη. Και που οι απαιτήσεις που υπήρχαν για την παραχώρησή του, έκαναν ομάδες όπως η Ρέιντζερς που δεδομένα ενδιαφέρθηκαν, να αποσυρθούν. Ούτε φυσικά η ΑΕΚ θα έμπαινε ποτέ σε μια οποιαδήποτε διαδικασία πλειστηριασμού, ούτε να δώσει και υπέρογκα ποσα. Επιπλέον ο Πάλμα πιάνει και θέση ξένου, που ήδη στην ΑΕΚ υπάρχουν τέσσερις και γίνεται προσπάθεια να επιστρέψει και ο... πέμπτος που είναι ο Πινέδα

Με λίγα λόγια, το γεγονός πως υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιρικοί λόγοι για τους οποίους ο Πάλμα μπορεί να αρέσει στην ΑΕΚ, μπορεί να μην σημαίνει πρακτικά και απολύτως τίποτα. Ή μπορεί να σημαίνει και πολλά. 

Είναι κάτι που θα φανεί άλλωστε μέσα στο επόμενο διάστημα. Ανάλογα δηλαδή με το πως θα προχωρήσουν οι εξελίξεις με τον Πάλμα στην προσπάθεια του Άρη να τον παραχωρήσει, αλλά και πως (και αν) η ΑΕΚ κινηθεί ανάλογα μ' αυτές.