Ένα βήμα πιο κοντά στο αυτονόητο και σε αυτά που πρέπει να γίνουν μετά
i

©Intime

Ένα βήμα πιο κοντά στο αυτονόητο και σε αυτά που πρέπει να γίνουν μετά

Αλέξης Σαββόπουλος 08:34 - 24.04.2023 / Ανανεώθηκε: 08:34 - 24.04.2023

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για το σπουδαίο διπλό του Άρη στο Βόλο που τον φέρνει με το ενάμιση πόδι στο επόμενο conference league και στις αναγκαίες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.

Σοβαρός, μετρημένος, δίχως περιττά ρίσκα και κυρίως χωρίς λάθη, ο Άρης επέλεξε το πιο κρίσιμο παιχνίδι της σεζόν στο Βόλο για να κάνει την πιο…μεστή εμφάνισή του. Απέφυγε τους εντυπωσιασμούς και τις φιοριτούρες, πήγε στα σίγουρα και γύρισε στη Θεσσαλονίκη, παίρνοντας ένα από τα πιο σημαντικά τρίποντα στη χρονιά, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα του εξασφαλίσει για μια ακόμη χρονιά ένα ευρωπαικό εισιτήριο.

Η άνετη νίκη βασίστηκε κυρίως στη σοβαρότητα που επέδειξαν σχεδόν όλοι όσοι επελέγησαν απο τον Τερζή και στην υπηρέτηση του πλάνου που είχε σχεδιαστεί. Ο Άρης ήταν πολύ διαβασμένος, ήλεγξε απόλυτα το ρυθμό, κάλυψε τα νώτα του, με ένα δεύτερο αμυντικό χαφ δίπλα στον Ετέμπο (Νταμπό) και κυκλοφόρησε την μπάλα, αργά μεν, αλλά σωστά και δίχως να…πουλάει μπάλες όπως έκανε- και πλήρωσε ακριβά- μέσα στη σεζόν. Ακόμη και ο Πίρσμαν, που κλήθηκε να παίξει στόπερ λόγω της απουσίας του Ενκουλού και είχε υποφέρει στο αντίστοιχο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ήταν εξαιρετικός στο μαρκάρισμα του Οζέγκοβιτς. Οπως και ο μέτριος στα τελευταία παιχνίδια Ετέμπο, που ήταν σίγουρος στις μεταβιβάσεις του. Εκείνος όμως που έκανε τη διαφορά ήταν ο Νταρίντα, ο οποίος με το γκολ που σημείωσε και τη συνολικά καλή εμφάνιση, έκανε πιο απλά τα πράγματα για την ομάδα του.

Ένα τέταρτο μόνο στο ξεκίνημα της επανάληψης πήγε λίγο να χαλάσει το μυαλό του ο Άρης και να θυμηθεί τις φετινές… παιδικές ασθένειες, αλλά ο Βόλος έμοιαζε να έχει αδειάσει από καύσιμα και λύσεις για να επιστρέψει στη διεκδίκηση του ματς. Το +4 που έχει πλέον ο Αρης απο τον Βόλο είναι ένα σοβαρό μαξιλαράκι ασφαλείας. Κυρίως γιατί η εικόνα του χθεσινού Βόλου δε σε προδιαθέτει ότι αυτή η ομάδα έχει άλλους λαγούς να βγάλει ώστε να πάρει κάτι στα επόμενα παιχνίδια και να απειλήσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που έχει πλέον την μπάλα στα πόδια της.

Το…πολύ άγχος έφυγε από χθες από τις πλάτες των παικτών του Άρη. Απαλλαγμένοι πλέον από το περίσσιο βάρος και την κοντινή ανάσα του Βόλου μπορούν και πρέπει να τελειώσουν τη δουλειά, είτε νωρίτερα είτε απλά στο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής στο Βικελίδης. Το λιγότερο σε μια χρονιά που για αλλού ξεκίνησε και αλλού τον πήγε. Δεν είναι βέβαια και για υπερβολικούς πανηγυρισμούς, έχοντας 16 βαθμούς απόσταση από την 4η θέση και έχοντας μείνει πολύ νωρίς πίσω. Είναι όμως το ελάχιστο, που θα τον βοηθήσει να πάει πιο ομαλά στην επόμενη σεζόν, όπου προμηνύονται (και θα είναι έγκλημα να μη γίνουν) κατακλυσμιαίες αλλαγές στο ρόστερ και εκ βάθρων αναδιάρθρωση σε όλα τα επίπεδα, μετά το φετινό πάθημα. Διαφορετικά η επικείμενη ευρωπαϊκή έξοδος για 5η διαδοχική χρονιά απλά θα μακιγιάρει τα προβλήματα και θα τα σπρώξει πιο κάτω στο χαλάκι…

ΥΓ. Ο κόσμος του Άρη υπάκουσε στην παράκληση της ΠΑΕ να μην μετακινηθεί στην πόλη του Βόλου. Κρίμα για την ίδια την πόλη και τους επαγγελματίες της, που στερήθηκαν τα έσοδα μιας καλής εκδρομής. Ας όψεται ο δήμαρχος της πόλης και οι αλλόκοτες αποφάσεις του σχετικά με το εμπάργκο που κήρυξε στον κόσμο του Άρη. Να κρίνεται η 5η θέση και στο γήπεδο να βρίσκονται 100 όλοι κι όλοι νοματαίοι και από αυτούς οι μισοί να είναι του Άρη