Για τον Ιβάν δεν είναι όλα business!

Ιβάν Σαββίδης

i

Ο Ιβάν Σαββίδης / © Intime

Για τον Ιβάν δεν είναι όλα business!

Μάνος Τσαλγατίδης 23:03 - 20.01.2024 / Ανανεώθηκε: 23:03 - 20.01.2024

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για το τεράστιο ΠΑΟΚτσήδικο δώρο του Σαββίδη στον Δικέφαλο.

Είναι πραγματικά πολύ όμορφο για κάποιον να είναι ΠΑΟΚτσής και να ζει την εποχή του Ιβάν Σαββίδη στον Δικέφαλο. Δεν λέω πως οι προηγούμενοι δεν είναι τυχεροί, αλλά έζησαν εποχές προσφυγών, αγωνίας και με τους «ασπρόμαυρους» δέσμιους των χρεών και να μην μπορούν να ανοίξουν τα φτερά τους.

Ωστόσο, πλέον ο ΠΑΟΚ έχει έναν τρομερά ισχυρό επιχειρηματία από πίσω του που δείχνει πως έχει στόχο να φτάσει με την ομάδα πολύ ψηλά. Πέρα από το γεγονός πως ο Σαββίδης έχει ρίξει ένα σκασμό λεφτά στην ομάδα, ο Δικέφαλος για αυτόν είναι η καθημερινότητα του. Όπως έχει πει και ο ίδιος ο ΠΑΟΚ είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ψυχή του. Άλλωστε αν δεν ίσχυε αυτό δεν θα έκανε αυτό το τεράστιο δώρο στον σύλλογο.

Προφανώς μιλάω για το νέο προπονητικό κέντρο της ομάδας στην περιοχή της Θέρμης και πιο συγκεκριμένα στους Ταγαράδες. Και λέω δώρο, διότι ο Ιβάν αποφάσισε πως θα αγοράσει αυτή την έκταση 150 στρεμμάτων, θα χτίσει με δικά του κεφάλαια ένα από τα πιο υπερσύγχρονα προπονητικά της Ευρώπης και όλο αυτό θα το αφήσει ως δώρο για πάντα στην ομάδα. Κάποιος που δεν αγαπάει βαθειά τον ΠΑΟΚ δεν θα το έκανε αυτό.

Κάποιος θα πει ότι όλα είναι business, πως ίσως να υπάρχουν και άλλα. Εγώ θα πω ότι ίσως έτσι να ξεκίνησε το όλο εγχείρημα για τον Ιβάν, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν είναι απλά μια επιχείρηση για αυτόν. Είναι η καθημερινότητα του, είναι η αγάπη του, η καψούρα του. Μόνο ο ίδιος γνωρίζει πόσο τον τρώει μέσα του που δεν μπορεί να είναι εδώ δίπλα στην ομάδα, να χαίρεται μαζί της, να πονάει μαζί της και που και που να ανεβάζει τους τόνους για να τη ξυπνάει.

Αυτός ο άνθρωπος λοιδορήθηκε από εχθρούς (λογικό), αλλά και από ανθρώπους στον περίγυρο του Δικεφάλου «φεύγει, πουλάει, δεν βάζει λεφτά, μας κοροϊδεύει, τα έχει παρατήσει», ήταν κάποια από όσα ακούστηκαν ακόμα και από φίλους των «ασπρόμαυρων». Κι όμως αποδεικνύει με πράξει πως θα τηρεί συνεχώς την υπόσχεση που είχε δώσει: Σας δίνω το λόγο μου. Τον λόγο του Πόντιου: θα σας χαρίσω τη χαρά, θα φέρω τη χαρά στην Τούμπα. Πιστέψτε το αυτό!»

Έχει κάνει λάθη; Σαφώς και έχει κάνει, μόνο όποιος δεν προσπαθεί δεν κάνει λάθη. Το ζύγι όμως τα σωστά είναι πολλά παραπάνω και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Όσον αφορά το προπονητικό κέντρο για εμένα είναι εξίσου σημαντικό με το πρότζεκτ Νέα Τούμπα, ίσως και ένα κλικ πιο σημαντικό και θα εξηγήσω γιατί. Το νέο γήπεδο θα δώσει boost στον ΠΑΟΚ ναι, θα ανεβάσει level την ομάδα, θα κάνει χαρούμενο τον κόσμο, θα κινήσει την οικονομία κλπ.

Η καθημερινότητα της ομάδας όμως είναι μέσα στο προπονητικό κέντρο. Εκεί ζουν, εκεί γίνονται γκρουπ, εκεί μαλώνουν, εκεί προπονούνται. Δεν λέω πως η Νέα Μεσημβρία δεν είναι ένα καλό προπονητικό. Ίσα ίσα λίγες ομάδες στην Ελλάδα έχουν κάτι τέτοιο, αλλά έχει πιάσει το πικ της. Στο προπονητικό της Θέρμης δεν υπάρχει ταβάνι για τις παροχές που μπορούν να έχουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Και το πιο σημαντικό... όλα τα τμήματα του συλλόγου αναφορικά με το ποδόσφαιρο θα είναι εκεί μαζί! Από την πρώτη ομάδα, έως τις ακαδημίες.