H ανάγκη του ΠΑΟΚ για ξέσπασμα και το πρότζεκτ Τζίμας

Στέφανος Τζίμας

i

Στέφανος Τζίμας/©intime

H ανάγκη του ΠΑΟΚ για ξέσπασμα και το πρότζεκτ Τζίμας

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ιωνικού και το νέο διαμαντάκι του Δικεφάλου.

Το πέπλο του πένθους, της οργής των πολλών γιατί έχει σκεπάσει την Ελλάδα, που συγκλονισμένη παρακολουθεί τις εξελίξεις αναφορικά με την τραγωδία στα Τέμπη. Aλήθεια πως να ασχοληθείς με ποδόσφαιρο ή με οτιδήποτε άλλο; Όλα μοιάζουν μικρά και ποταπά μπροστά σε αυτό που συνέβη.

Το πιο μεγάλο ζήτημα πλέον είναι ίσως για πρώτη φορά στη χώρα να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο, η έρευνα για τα τη χιονοστιβάδα εγκληματικών λαθών στον ΟΣΕ όλα αυτά τα χρόνια να μην μπει στο συρτάρι μόλις το θέμα αρχίσει να σβήνει από τα ΜΜΕ, αλλά να συνεχιστεί και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους όσους πρέπει και να μην την πληρώσει μόνο ο σταθμάρχης. Θα πρέπει να την πληρώσει και το δέντρο, αλλά και το λάθος!

Ωστόσο, την Κυριακή είχε και αγώνα. Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε κόντρα στον Ιωνικό και πέτυχε μια ευρεία νίκη, καθώς ισοπέδωσε την ομάδα της Νίκαιας με 6-0. Το παιχνίδι ως παιχνίδι δεν μπορεί να κριθεί ή να σχολιαστεί ιδιαίτερα, αφού το χάσμα ποιότητας των δύο ομάδων έμοιαζε με το... Γκραν Κάνιον. Οι παίκτες του Δικεφάλου μετά και τη διαιτητική κλοπή στο ματς με τον ΠΑΣ... φόρτωναν και αναμφίβολα κάπου θα ξεσπούσαν.

Το ματς με τη Λαμία ακυρώθηκε λόγω της τραγωδίας και έτσι ο πρώτος αντίπαλος του αγριεμένου ΠΑΟΚ ήταν ο Ιωνικός. Οπότε ο σύλλογος της Νίκαιας πλήρωσε τα σπασμένα. Οι «ασπρόμαυροι» το χρειάζοντουσαν αυτό, όλη τη βδομάδα η ομάδα είχε νεύρα, οι παίκτες του Δικεφάλου εξωτερίκευσαν την ένταση που είχαν και κατάφεραν να το κάνουν με αυτό με αμιγώς ποδοσφαιρικό τρόπο. Με τα Play Off να πλησιάσουν το σύνολο του Λουτσέσκου χρειαζόταν αυτή την ένεση αυτοπεποίθησης.

Η αλήθεια είναι πως ο Δικέφαλος θα είναι ίσως η μοναδική ομάδα που θα παρουσιαστεί ενισχυμένη στο μίνι πρωτάθλημα, αφού ήδη ο Ελ Καντουρί έχει επιστρέψει, ενώ κατά τη διάρκεια αυτού αναμένεται να μπουν στο γκρουπ προπονήσεων των υπολοίπων και οι Βιεϊρίνια, Λύρατζης. Αναμφίβολα πρόκειται για ένα γεγονός που... λύνει κάπως τα χέρια του Λουτσέσκου, που αναγκαζόταν να χρησιμοποιεί τους ίδιους και τους ίδιους, αφού δεν είχε επιπλέον λύσεις.

Για το τέλος άφησα το φαινόμενο Στέφανος Τζίμας. Ο μικρός είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Ελλάδα στη θέση του φορ τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που ο ΠΑΟΚ δεν τον χρησιμοποιεί στα ματς της Κ17 και της Κ19, αφού το θεωρεί άδικο για τις άλλες ομάδες! Ο Τζίμας είναι το επόμενο μεγάλο πρότζεκτ του Δικεφάλου μετά τους Κωνσταντέλια και Κουλιεράκη. Μπορεί να είναι μόλις 17 ετών, αλλά σίγουρα θα τον δούμε και άλλες φορές να αγωνίζεται και μάλιστα σύντομα ακόμα και βασικό.