Ξεπέρασε Κούδα κι έγραψε ιστορία ο Στέφανος Τζίμας!

Στέφανος Τζίμας

i

© Intime

Ξεπέρασε Κούδα κι έγραψε ιστορία ο Στέφανος Τζίμας!

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 22:53 - 05.03.2023 / Ανανεώθηκε: 23:02 - 05.03.2023

Ο Στέφανος Τζίμας πέτυχε το πρώτο του γκολ με την πρώτη ομάδα του Δικεφάλου κι έγραψε ιστορία καθώς έσπασε ένα ρεκόρ που κρατούσε πολλά χρόνια.

Στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ιωνικό για την 25η αγωνιστική της Stoiximan Super League και στην ευρεία νίκη των γηπεδούχων με 6-0, ο Στέφανος Τζίμας έγραψε ιστορία με τον «Δικέφαλο», χάρη στο γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Ο Έλληνας φορ έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ομάδας που σκοράρει σε αγώνα πρωταθλήματος, καθώς κατάφερε να ξεπεράσει τον Γιώργο Κούδα, ο οποίος κατείχε αυτό το ρεκόρ από το 1959.

Συγκεκριμένα, όντας 17 ετών, 1 μηνός και 27 ημερών ο Τζίμας ξεπέρασε τον «Μεγαλέξανδρο», ο οποίος είχε σκοράρει την 1η Απριλίου 1964, στο ΠΑΟΚ – Νίκη Βόλου 1-0, σε ηλικία 17 ετών, 4 μηνών και 9 ημερών.

Ο Τζίμας εκμεταλλεύτηκε τη καλοζυγισμένη σέντρα του Ράφα Σοάρες από τα αριστερά και με μία καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 6-0, με ολόκληρο το γήπεδο να αποθεώνει τον μικρό για το τέρμα που πέτυχε.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Στέφανος Τζίμας κατέγραψε ακόμη ένα ρεκόρ, καθώς με τη συμμετοχή του στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ στους «Ζωσιμάδες», έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που είναι γεννημένος το 2006 και συμμετείχε στο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας.