Η αντίδραση, τα επιμέρους κέρδη και μια… υποδοχή
i

Αρης-Αστέρας/©Intime

Η αντίδραση, τα επιμέρους κέρδη και μια… υποδοχή

Αλέξης Σαββόπουλος 10:27 - 09.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:30 - 09.01.2023

Στο προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι του με τον Παναιτωλικό, ο Άρης ήταν απολαυστικός. Δημιούργησε, αλλά και έχασε ένα…τσουβάλι ευκαιρίες, έβαλε τελικά ένα και κέρδισε

Κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ήταν πιο κυνικός, κομματάκι βαρετός, λιγότερο δημιουργικός, αλλά ο δείκτης έγραψε στο τέλος νίκη με 3-0. Δεν ξέρω τι έχει περισσότερη σημασία στο τέλος της ημέρας. Νομίζω ότι το σημαντικότερο για τον Άρη χθες, πέρα από το αδιαμφισβήτητο βαθμολογικό κίνητρο, ήταν να μαζέψει τα κομμάτια του από την ήττα στην Τούμπα και τη μέτρια εμφάνιση. Να βγάλει αντίδραση και να μην επιτρέψει στον εαυτό του να τον πάρει από κάτω.

Το έκανε με επαγγελματικό τρόπο, χωρίς να ιδρώσει και χωρίς να σπαταλήσει και πολλές δυνάμεις τώρα που τα παιχνίδια είναι ανά 3-4 μέρες. Τελείωσε τη δουλειά από το πρώτο ημίχρονο και αφού δεν συνάντησε ιδιαίτερη αντίσταση από τον Αστέρα, το πήγε χαλαρά. Διεκπεραιωτικά. Κάνοντας κάποιες δοκιμές που είχε στο μυαλό του ο Πάρντιου, όπως αυτή με τον Καμάτσο σέντερ φορ, δοκιμή που συνοδεύτηκε και από το πρώτο γκολ του Πορτογάλου στο πρωτάθλημα. Δεν ήταν η μοναδική πρωτιά. Έσπασε το ρόδι μετά από σχεδόν 1.000΄ και ο Μάνου Γκαρθία με ένα εξαιρετικό τέρμα. Νάτα μάνι-μάνι δύο από τα επιμέρους κέρδη της εύκολης νίκης. Τα πρώτα γκολ από δύο παίκτες που έχουν χαρακτηριστεί πρότζεκτ από το club, με ελάχιστη ακόμη απόσβεση των προσδοκιών.

Ειδικά ο Ισπανός μοιάζει για ένα αδιευκρίνιστο λόγο φοβερά αγχωμένος. Νιώθεις σε κάθε ενέργεια που κάνει διάχυτη την ανάγκη του να αποδείξει πράγματα. Να επιβεβαιώσει την επιρροή του στην ομάδα και εξαιτίας όλου αυτού να προβαίνει στο κάτι παραπάνω. Το γκολ που σημείωσε ίσως τον αποσυμπιέσει και προσθέσει μια ακόμη απειλή για την αντίπαλη εστία. Σημαντικό για τον Πάρντιου χθες επίσης ότι πήρε γκολ από ένα αμυντικό, ένα χαφ και έναν εξτρέμ.

Ακόμη πιο σημαντικό ότι ο Νταρίντα, μόλις στο δεύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα του Άρη, γίνεται γρήγορα καταλυτικός. Σε 78΄ συμμετοχής έτρεξε σε όλους τους χώρους, είχε σχεδόν το απόλυτο στις σωστές πάσες, είχε την εξαιρετική ασίστ στο γκολ του Φαμπιάνο, ένα σουτ στην εστία, ήταν απλός και ουσιαστικός. Από τις πιο ουσιώδεις κινήσεις που έχει κάνει ο Άρης τα τελευταία χρόνια και με περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης μόλις προσαρμοστεί απόλυτα.

Το ζήτημα για τον Άρη, αφού έβαλε από κάτω τον Βόλο και πέρασε πέμπτος, είναι να αποδείξει στον εαυτό του και στους υπόλοιπους ότι μπορεί να κοιτάξει και πιο πάνω. Ότι δεν του αρκεί η 5η θέση. Στην ουσία να κάνει ό,τι έκανε τα προηγούμενα χρόνια με προπονητή τον χθεσινό προπονητή του Αστέρα. Από τα πρόσωπα της αναμέτρησης.

Ο κόσμος του Άρη μπορεί να γίνει πολύ σκληρός, αλλά είναι και δίκαιος. Ο Άκης Μάντζιος έχει γνωρίσει και τις δύο όψεις του νομίσματος το διάστημα που καθόταν στην άκρη του κιτρινόμαυρου πάγκου. Η χθεσινή θερμή υποδοχή είναι η καλύτερη ανταμοιβή για όσα πρόσφερε στο club ως προπονητής, δίχως τυμπανοκρουσίες και μεγάλα λόγια. Και δεν είναι και πολλοί αυτοί που έχουν αυτό το προνόμιο στο πέρασμα των χρόνων. Ο Έλληνας τεχνικός είναι πλέον ένας από αυτούς…

ΥΓ1. Ο προπονητής του Άρη αναφέρθηκε 2-3 φορές στην ήττα από τον ΠΑΟΚ. Δείχνει ξεκάθαρα ότι τον πείραξε ο τρόπος. Η μη αντίδραση της ομάδας του. Ίσως και με διάθεση αυτοκριτικής για επιλογές που δεν έκανε όπως ο πιο συγκροτημένος σε σχέση με τον Πίρσμαν, Μαζικού.

ΥΓ2. Τα όσα είπε ο Άλαν Πάρντιου για την συνεισφορά του γυμναστή Νίκου Αμανατίδη που θα συνεχίσει στην Κράσνονταρ, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι ο Άρης, σε ένα κομβικό σημείο της χρονιάς χάνει έναν πολύτιμο συνεργάτη του προπονητή. Αυτό κάνει επιτακτική την ανάγκη ενός άξιου διαδόχου.