Ο Άρης νίκησε τον Αστέρα και εκμεταλλεύτηκε το δώρο του Ολυμπιακού... (3-0)

Ο Άρης νίκησε τον Αστέρα και εκμεταλλεύτηκε το δώρο του Ολυμπιακού... (3-0)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:55 - 08.01.2023 / Ανανεώθηκε: 22:49 - 08.01.2023

Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε την ήττα του Βόλου από τον Ολυμπιακό και νικώντας τον Αστέρα Τρίπολης στο Κλεάνθης Βικελίδης με 3-0, σκαρφάλωσε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

O Άρης επικράτησε με 3-0 του Αστέρα Τρίπολης, για την 17η αγωνιστική της Super League, κλέβοντας με αυτόν τον τρόπο την πέμπτη θέση από τον Βόλο που ηττήθηκε λίγη ώρα πριν από τον Ολυμπιακό.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ιδανικό τρόπο για τους «κιτρινόμαυρους», αφού πέτυχαν δύο γκολ πριν τη λήξη του. Σε πρώτο χρόνο ο Μάνου Γκαρθία έκανε με πολύ όμορφο σουτ εκτός περιοχής το 1-0, στο 19’. Ακολούθησε μία εξαιρετική ενέργεια από τους παίκτες των γηπεδούχων οι οποίοι «έκρυψαν» την μπάλα και με τον Φαμπιάνο έκαναν το 2-0 στο 32.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Αρκάδες κατάφεραν να πάρουν μέτρα στο γήπεδο και ήταν πιο πιεστικοί. Μάλιστα, στο 63ο λεπτό κατόρθωσαν να μειώσουν σε 2-1, όμως έπειτα από τσέκ στο VAR το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Εν τέλει ο Άρης θέλησε να πετύχει ένα ακόμα γκολ στο δεύτερο μέρος και το έκανε χάρη στον Καμάτσο λίγο πριν τη λήξη.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στις στημένες φάσεις! Και τα δύο γκολ του Άρη προέκυψαν από εκτελέσεις - αφενός κόρνερ και αφετέρου φάουλ - με την άμυνα του Αστέρα να κάνει απερίσκεπτα λάθη.

MVP: O Μάνου Γκαρθία! Σε πρώτο χρόνο ο ίδιος κατάφερε να σκοράρει το πρώτο του γκολ με τον Άρη τη φετινή χρονιά και σε δεύτερο έδωσε το έναυσμα για να κάνει η ομάδα του το 2-0. 

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Αυτό ήταν το έβδομο σερί ματς στο οποίο ο Μάντζιος δεν κατάφερε να κερδίσει την πρώην ομάδα του. Τελευταία του νίκη ήταν όταν βρισκόταν στον Πανθρακικό, την σεζόν 2013/14

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΑΓΚΩΝ: Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου δεν παρουσίασε τρομερή εικόνα, όμως κατάφερε να πάρει αυτό που χρειαζόταν. Αντιθέτως οι παίκτες του Άκη Μάντζιου προσπάθησαν στο δεύτερο μέρος να πλησιάσουν αρκετές φορές την αντίπαλη εστία, όμως ο Άρης έδειξε πολύ καλό αμυντικό πρόσωπο.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Ο Άρης ταξιδεύει στην Αθήνα για να προσπεράσει το δύσκολο εμπόδιο του Ολυμπιακού, με τους «ερυθρόλευκους» να αγνοούν την ήττα στο 2023. Αντίστοιχα ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται τον Λεβαδειακό με στόχο να επιστρέψει στις νίκες.