Ματίας Αλμέιδα: Ο τίτλος είναι «Απόλυτη επιτυχία»...ανεξαρτήτως τίτλων!

Ματίας Αλμέιδα

i

© Intime

Ματίας Αλμέιδα: Ο τίτλος είναι «Απόλυτη επιτυχία»...ανεξαρτήτως τίτλων!

Στέφανος Αβραμίδης 13:50 - 13.04.2023 / Ανανεώθηκε: 13:51 - 13.04.2023

Ένα ακόμη δείγμα η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, κάθε παιχνίδι που περνάει το extreme makeover της ΑΕΚ από τον Αλμέιδα μοιάζει ολοένα και πιο εντυπωσιακό, κυνηγάει ακόμη και το «νταμπλ» η «Ένωση», με έναν τίτλο, δύο ή και κανέναν στο τέλος της σεζόν, το project έχει ήδη πετύχει πανηγυρικά!

ΟΑΚΑ, 09 Φεβρουαρίου 2022, ημέρα Τετάρτη! Ημιτελική φάση Κυπέλλου Ελλάδας! Στη ρεβάνς της λευκής ισοπαλίας με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας η ΑΕΚ του Αργύρη Γιαννίκη παίρνει προβάδισμα στο σκορ με τον Σιμόες στο 830 λεπτό! Στις καθυστερήσεις το όνειρο της πρόκρισης στον τελικό μετατρέπεται σε εφιάλτη για τους «κιτρινόμαυρους», ο Κούρτιτς κάνει το 1-1, ο Μιτρίτσα δίνει τη νίκη στο «δικέφαλο του βορρά»!

«Κλεάνθης Βικελίδης», 14 Μαΐου 2022, ημέρα Σάββατο! 10η, και τελευταία, αγωνιστική πλέι οφ! Παρά το ότι είχε βρεθεί μπροστά στο σκορ με 2-0 η ΑΕΚ του υπηρεσιακού Σωκράτη Οφρυδόπουλου γνωρίζει την ήττα με 3-2 από τον Άρη δεχόμενη τρία γκολ από το 78ο λεπτό και μετά, ολοκληρώνει την προσπάθειά της στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και μένει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων!

Fast Forward 11 μήνες αργότερα, στο σήμερα, στο χθες για να είμαι πιο ακριβής! «Γεώργιος Καραϊσκάκης», 12 Απριλίου 2023, ημέρα Τετάρτη! Ημιτελική φάση Κυπέλλου Ελλάδας! Παρά την ήττα της με 2-1 από τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα, χάρη στο υπέρ της 3-0 στην ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ, πανηγυρίζει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για 27η φορά στην ιστορία της, έκτη τα τελευταία οκτώ χρόνια!

Οι ασύλληπτοι αριθμοί στο rotation που έχει κάνει ο Αλμέιδα στα τελευταία 4 ματς της ΑΕΚ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

10:55 - 13.04.2023

Οι ασύλληπτοι αριθμοί στο rotation που έχει κάνει ο Αλμέιδα στα τελευταία 4 ματς της ΑΕΚ

Ο Αλμέιδα έχει βάλει στην βασική ενδεκάδα 22 διαφορετικούς παίκτες στα τελευταία 4 ματς, αποδεικνύοντας ότι το εννοεί όταν λέει στα αποδυτήρια πως υπολογίζει όλους τους ποδοσφαιριστές του

Αφήνει πίσω της τους «ερυθρόλευκους» με τον Αργεντινό τεχνικό να εμφανίζει στο αρχικό του σχήμα στα δύο παιχνίδια δεκαέξι ποδοσφαιριστές από το περσινό ρόστερ στο σύνολο των εικοσιδύο, από οκτώ στους έντεκα κάθε φορά! Ένα σύνολο παικτών, μια ομάδα, που αρκούσε να την λοξοκοιτάξεις για να πανικοβληθεί διαχειρίζεται με σχετική, έως και χαρακτηριστική, άνεση τις όποιες δυσκολίες της ρεβάνς και παρά την πίεση του αντιπάλου...κάνει τη δουλειά!

Στη STOIXIMAN Σουπερλίγκ βρίσκεται στην κορυφή ισόβαθμη με τον Παναθηναϊκό έξι αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση και των πλέι οφ, έχει μπροστά της ένα ακόμη ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα! Έχει πίσω της τριάντα παιχνίδια με εικοσιδύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες και έχει συγκεντρώσει 69 βαθμούς, ήδη 13 περισσότερους απ' ότι σε ολόκληρη την περασμένη σεζόν!

Δεν είναι φυσικά οι βαθμοί ούτε το ζήτημα ούτε η μεγάλη διαφορά με την περσινή εκδοχή των «κιτρινόμαυρων»! Κόντρα στις συνήθειές μας που μας θέλουν να εστιάζουμε άλλες φορές σε θέματα νοοτροπίας, άλλες σε θέματα στρατηγικής, τακτικής, αγωνιστικού πλάνου, αποτελεσματικότητας και λειτουργικότητας, ελάτε να ανοίξουμε την εικόνα!

Φέρτε στο μυαλό σας, χωρίς να επικεντρώνεστε στα επιμέρους, τη φετινή ΑΕΚ στο...όλον της! Από το νέο της γήπεδο, το προπονητικό της κέντρο, τον προπονητή της, τους ποδοσφαιριστές της, τα αποτελέσματά της μέχρι και τον τελευταίο της φίλαθλο, τη διάθεσή του και, κυρίως, τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται και αντιμετωπίζει την ίδια του την ομάδα!

Και προσπαθήστε τώρα, για να κάνετε τη σύγκριση, να θυμηθείτε την αντίστοιχη...μεγάλη εικόνα κάτι λιγότερο από ένα χρόνο πίσω! Με το Σωκράτη Οφρυδόπουλο υπηρεσιακό τεχνικό, τρίτο μέσα στη σεζόν 2021-22 μετά από τους Μιλόγιεβιτς και Γιαννίκη! Με σκηνικό ένα άδειο, κρύο, αφιλόξενο ακόμη και για την ίδια την οικοδέσποινα ΟΑΚΑ, με ποδοσφαιριστές και φιλάθλους κατηφείς έως και δυστυχείς, σχεδόν παραδομένους στη μοίρα τους που μόνο καλή δεν ήταν!

Δεν ξέρω για εσάς αλλά στα δικά μου μάτια είναι σα να πέρασαν έντεκα χρόνια και όχι μήνες, πρόκειται για μία από τις πιο εντυπωσιακές, προς το καλύτερο, μεταμορφώσεις στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου σε ότι αφορά το απολύτως υψηλό επίπεδο!

Πόσω μάλλον από τη στιγμή που δε μιλάμε για μια ομάδα που σαρώνει εδώ και χρόνια τους τίτλους και απλά είχε πέρσι μια άτυχη σεζόν αλλά για μια ομάδα που σε επίπεδο πρωταθλήματος, κι ας είναι προφανέστατα μια από τις πιο βαριές «φανέλες» της χώρας, έχει πανηγυρίσει έναν και μόνο τίτλο τα τελευταία 29 χρόνια!

99 χρόνια ΑΕΚ: Η ιστορία δεν έχει τέλος! (vids)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

08:06 - 13.04.2023

99 χρόνια ΑΕΚ: Η ιστορία δεν έχει τέλος! (vids)

13 Απριλίου 1924-13 Απριλίου 2023. 99 χρόνια ένδοξης «κιτρινόμαυρης» ιστορίας! 99 χρόνια ΑΕΚ! Η Ένωση φέτος επέστρεψε στη δεύτερη πόλη της, στης Φιλαδέλφειας τα μέρη, εκεί που άνθρωποι υπερήφανοι, διωγμένοι από τα σπίτια τους και τη γη τους τη δημιούργησαν.

Προς το παρόν είναι μέσα και στους δύο, μοναδική στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, έχει τις πιθανότητές της για το «νταμπλ», όλα μέσα στο παιχνίδι είναι, μπορεί στο τέλος να μείνει ακόμη και με άδεια χέρια, συμβόλαιο με την επιτυχία δεν υπέγραψε κανείς!

Ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος, σε επίπεδο silverware που λένε και στην Αγγλία, ένα πράγμα είναι απολύτως βέβαιο, ένα ερώτημα έχει ήδη απαντηθεί αν με ρωτάτε! Τα βήματα, ποια βήματα, τα άλματα προόδου της ΑΕΚ επί ημερών Αλμέιδα είναι τόσο εντυπωσιακά που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις πως είναι, που είναι, αληθινά!

Σα να γεννήθηκε, ή να επέστρεψε καλύτερα, ένας ακόμη ισχυρότατος πόλος στο ποδόσφαιρό μας, μια ακόμη σταθερά υψηλής ποιότητας που την είχε ανάγκη πέρα από τον ΑΕΚτζη, απολύτως προφανές, το ίδιο το πρωτάθλημά μας, ο ίδιος ο ανταγωνισμός!

Στο ποδόσφαιρο, ΚΑΙ στο ποδόσφαιρο, η μοίρα των επαγγελματιών του χώρου είναι να κρίνονται βάσει αποτελεσμάτων, τα απτά και μετρήσιμα είναι αυτά που καθορίζουν την πορεία τους, που την αξιολογούν! Στη ζωή όμως λένε, και δίκιο έχουν, «Οι άνθρωποι θα ξεχάσουν αυτά που τους είπες, θα ξεχάσουν τι έκανες, αλλά δε θα ξεχάσουν ποτέ πώς τους έκανες να αισθανθούν.»

Αυτή ακριβώς η φράση μου μοιάζει πολύ ταιριαστή στη φετινή ΑΕΚ και τον μικρόκοσμό της, με βάση αυτήν καταλαβαίνω, και πιστεύω, πως θα πρέπει να κριθεί στο τέλος της ημέρας και ο ίδιος ο Αλμέιδα! Ακόμη κι αν στο τέλος, σε ότι αφορά τους τίτλους, αποτύχει, το project του για μένα έχει ήδη πετύχει...κι είναι μόνο στην αρχή!