Ο Κώστας Σλούκας κάνει τον Παναθηναϊκό ομάδα Final Four και διεκδικητή του τίτλου!

Ο Κώστας Σλούκας

Ο Κώστας Σλούκας κάνει τον Παναθηναϊκό ομάδα Final Four και διεκδικητή του τίτλου!

Ηλίας Λαλιώτης 10:04 - 01.03.2024 / Ανανεώθηκε: 11:53 - 01.03.2024

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε την πιο εμφατική δήλωση για τις προθέσεις του στη φετινή EuroLeague και ο Κώστας Σλούκας αποδεικνύει σε φίλους και εχθρούς γιατί αποτελεί τη σπουδαιότερη μεταγραφή του περασμένου καλοκαιριού. Γράφει ο Ηλίας Λαλιώτης

Η βόμβα που έσκασε χθες στη Μαδρίτη ακούστηκε σε όλη την Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός είχε κατακτήσει με το σπαθί του την αναγνώριση και τον σεβασμό των αντιπάλων του κατά τη διάρκεια της σεζόν. Πλέον, μετά τη νίκη του επί της Ρεάλ μέσα στο σπίτι της έχει κάνει τους πάντες να τον φοβούνται. Ακόμα κι αυτή την ομάδα που έμοιαζε ανίκητη και παραμένει το μεγαλύτερο φαβορί για την κατάκτηση της EuroLeague.

Το σύνολο του Εργκίν Αταμάν, όμως, έδειξε πως έχει και τρωτά σημεία. Την ταρακούνησε και μαζί ταρακούνησε όλη τη διοργάνωση. Με μια κυριαρχική και γεμάτη εμφάνιση πήρε ένα παλικαρίσιο διπλό μέσα στη Μαδρίτη. Όχι με κλεφτοπόλεμο, αλλά με σχέδιο που εκτελέστηκε στην εντέλεια.

Η διακοπή ήταν ευεργετική για τον Παναθηναϊκό. Τα δύο σημαντικότερα όπλα του στα γκαρντ πήραν τον χρόνο που χρειάζονταν. Ο Κέντρικ Ναν τις ανάσες που ήθελε μετά από συνεχόμενα παιχνίδια σε υψηλούς ρυθμούς και με πολλά λεπτά συμμετοχής. Ο Κώστας Σλούκας το διάστημα που χρειαζόταν για να ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε πάρα πολύ για να είναι και πάλι ο εαυτός του.

Με αυτό το δίδυμο σε αυτή την κατάσταση οι Πράσινοι μπορούν να κερδίσουν τους πάντες και οπουδήποτε. Το απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο. Ο αρχηγός του Τριφυλλιού ήταν ο ηγέτης του μέσα στο παρκέ. Έκανε το παιχνίδι του, σκοτώνοντας με τα πικ εν ρολ του τους αργούς σέντερ της Ρεάλ, εκμεταλλεύτηκε και ο ίδιος τους χώρους που δίνει η ομάδα του Ματέο και πέτυχε σημαντικά καλάθια, ενώ ήταν συγκεντρωμένος και αμυντικά.

Με τον Σλούκα σε αυτή την κατάσταση ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα Final Four και μετά τη νίκη επί της Ρεάλ έγινε ένα από τα φαβορί για να πάρει το πλεονέκτημα έδρας και να βρεθεί μέσω του ΟΑΚΑ στο Βερολίνο. Γι’ αυτό τον πήρε το περασμένο καλοκαίρι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και έκανε -εκ του αποτελέσματος- τη σπουδαιότερη μεταγραφή της EuroLeague.

Ακόμα περισσότερο, όταν δίπλα του έχει έναν killer όπως ο Ναν. Ο Αμερικανός προσαρμόζεται εκπληκτικά στις συνθήκες κάθε αγώνα και κόντρα στη Ρεάλ ήταν δημιουργός και σκόρερ, εκμεταλλευόμενος τα αργά πόδια των θηρίων των Μαδριλένων. Και κυρίως συνεργάστηκε άψογα με τον Σλούκα. Με αποκορύφωμα το γεγονός ότι στην 4η περίοδο, όταν ο Ματέο έριξε τον Ντεκ πάνω του, έδωσε την μπαγκέτα στον αρχηγό της ομάδας για να τελειώσει το ματς.

Οι δυο τους εκμεταλλεύτηκαν άψογα και τον Ματίας Λεσόρ. Ο Γάλλος σέντερ επιβεβαίωσε γιατί αυτή τη στιγμή αποτελεί τον κορυφαίο σέντερ της EuroLeague απέναντι στο καλύτερο δίδυμο της Ευρώπης, τους Ταβάρες και Πουαριέ. Πλέον, απομένουν 7 αγωνιστικές για να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί που απέκτησε μετά από αυτόν τον θρίαμβο.