Ο Σπόραρ «εκτέλεσε» σαν μεγάλος σκόρερ τον ανεκδιήγητο Στάβρεφ

Άντραζ Σπόραρ

i

Intime

Ο Σπόραρ «εκτέλεσε» σαν μεγάλος σκόρερ τον ανεκδιήγητο Στάβρεφ

Μπάμπης Τσιμπίδας 00:02 - 08.04.2024 / Ανανεώθηκε: 00:15 - 08.04.2024

Ένας διαιτητής που θύμισε τις πιο σκοτεινές εποχές του ελληνικού ποδοσφαίρου, παρουσιάστηκε στο «Βικελίδης» με σκοπό να σταματήσει τον Παναθηναϊκό. Όμως, ο Άντραζ Σπόραρ και τα άλλα παιδιά του Φατίχ Τερίμ χάλασαν τη... δουλειά του Αλεξάντερ Στάβρεφ και έφτασαν σε απόσταση βολής από την κορυφή.

Κόντρα στην κόπωση από τα δύο συνεχόμενα και εξαντλητικά ντέρμπι με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Εναντίον της ανωτερότητας του Άρη στο πρώτο ημίχρονο, ο οποίος προς τιμήν του τα έδωσε όλα. Κυρίως, κατά του ανεκδιήγητου Βορειομακεδόνα διαιτητή, Αλεξάντερ Στάβρεφ και της... πρόθεσης του να αδικήσει τον Παναθηναϊκό. Μία διαιτησία που θύμισε την αλήστου μνήμης εποχή της «παράγκας», που έχει… γερά θεμέλια στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Παναθηναϊκός συμπεριφέρθηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» σαν πρωταθλητής. Νίκησε σε μία δύσκολη έδρα, έναν ανταγωνιστικό αντίπαλο που δεν χαρίστηκε και δεν είχε τη χαλαρότητα προηγούμενων αγώνων. Είχε τη βοήθεια της τύχης, όταν τη χρειάστηκε, στη φάση του 90’ όταν ο Γεντβάι και με την ικανότητα του, έσωσε στη γραμμή την κεφαλιά του Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Ακόμα και η ισοπαλία στη Νέα Φιλαδέλφεια εξυπηρέτησε τον Παναθηναϊκό. Γιατί πλέον απέχει δύο βαθμούς από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και έναν από τη δεύτερη ΑΕΚ. Μάλιστα, την επόμενη αγωνιστική, το Τριφύλλι υποδέχεται τη Λαμία στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και με νίκη προσπερνάει τον ΠΑΟΚ, εκμεταλλευόμενο την αναβολή του αγώνα του με τον Ολυμπιακό.

Σαφώς, ο ΠΑΟΚ θα έχει ματς λιγότερο, όμως θα είναι ένα ντέρμπι σε ένα δύσκολο τάιμινγκ. Θα προστεθεί η κούραση από τα δύο παιχνίδια με τη Μπριζ που θα είναι αναμφίβολα μεγάλη και το ψυχολογικό βάρος να κυνηγά αυτός. Ειδικά εάν ενδιάμεσα, έχει και άλλη γκέλα, οπότε η διαφορά του Παναθηναϊκού θα έχει αυξηθεί.

Τερίμ: «Δεν παίξαμε πολύ καλά, καμία φορά είναι καλύτερο να παίρνεις αυτό που θες από το να παίξεις»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:58 - 07.04.2024

Τερίμ: «Δεν παίξαμε πολύ καλά, καμία φορά είναι καλύτερο να παίρνεις αυτό που θες από το να παίξεις»

Στη νίκη στάθηκε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Φατίχ Τερίμ μετά το παιχνίδι με τον Άρη, ενώ μεταξύ άλλων σχολίασε ότι η εικόνα των παικτών του δεν ήταν και η καλύτερη.

Για να επανέρθουμε στον ρέφερι Στάβρεφ, η διαιτησία του στη Θεσσαλονίκη ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους «πράσινους». Πως το σύστημα που δρα στο ποδόσφαιρο, θα προβάλλει εμπόδια στην προσπάθεια τους για τον τίτλο. Τα λάθη του Σκοπιανού ήταν μονόπλευρα, η ανοχή του στο αντιαθλητικό στυλ των γηπεδούχων ενοχλητική και το «κιτρίνισμα» των αμυντικών του Παναθηναϊκού επιλεκτική. 

Ο Μπράμπετς χτύπησε τον Παλάσιος στο πρόσωπο με τον ώμο, ο Οντουμπάτζο την έριξε στον Μπερνάρ με απλωμένο χέρι, αλλά ο Στάβρεφ δεν σφύριξε ούτε φάουλ. Για κίτρινη κάρτα, ούτε λόγος… Μέχρι και ανύπαρκτες παραβάσεις έξω από την περιοχή του Ντραγκόβσκι ανακάλυψε ο Στάβρεφ, με την προσδοκία για ένα γκολ. Όπως ο Μορόν που τραβούσε από τη φανέλα τον Ακαϊντίν και ο Βορειομακεδόνας υπέδειξε φάουλ στον Τούρκο…

Το έχουμε δει πολλές φορές το έργο, το είδαμε και πέρυσι. Ο Παναθηναϊκός απαγορεύεται να νικήσει, δεν επιτρέπεται να στεφθεί πρωταθλητής. Με ρέφερι… καμικάζι, από υπανάπτυκτες ποδοσφαιρικά χώρες. Πέρυσι ήταν από τα βάθη του Καυκάσου, φέτος από τη γειτονιά μας. Ας είναι… 

Οι ποδοσφαιριστές του Φατίχ Τερίμ, πρέπει να το παλέψουν. Φαινόταν πολύ δύσκολο, θα γίνει ακόμα δυσκολότερο, αλλά η μάχη θα δοθεί. Οι «πράσινοι» αποδεικνύουν ότι μπορούν, έχουν ποιότητα και την νοοτροπία νικητή για να τα καταφέρουν. Η ΕΠΟ, ο Φρόιντφελντ και η ΚΕΔ, με τις ομάδες που τους υποστηρίζουν, ας εκτεθούν όσο περισσότερο μπορούν…

Υ.Γ.: Η εκτέλεση του Άντραζ Σπόραρ είναι ενδεικτική της αξίας του. O Σλοβένος είναι ένας σπουδαίος στράικερ, μεγάλης κλάσης και ας δέχεται άμπαλη και αδικαιολόγητη κριτική στην Ελλάδα. Ο Σλοβένος σε ένα κρίσιμο τάιμινγκ, εκτέλεσε εκπληκτικά και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη.