Όλα στο μηδέν...

Μουργκ-Ντεσπόντοφ

i

©intime

Όλα στο μηδέν...

Μάνος Τσαλγατίδης 21:18 - 24.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:34 - 25.04.2024

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για την ισοπαλία σαν ήττα του ΠΑΟΚ στη Λαμία.

Τι να πεις για αυτό το παιχνίδι αλήθεια. Όλα για τον ΠΑΟΚ ήταν στο μηδέν. Η εικόνα της ομάδας παίρνει μηδέν. Το πάθος στο μηδέν. Το πλάνο στο μηδέν. Η επιθετική δημιουργία στο μηδέν. Η αμυντική λειτουργία στο μηδέν και μια ομάδα που έμοιαζε χαμένη στη μετάφραση. Αν ρωτούσες κάποιον που μόλις είχε προσγειωθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο ποια από τις δύο ομάδες έχει στόχους, κίνητρο και υπό προϋποθέσεις κυνηγά πρωτάθλημα θα έλεγε ξεκάθαρα πως αυτή είναι η Λαμία κι όχι ο Δικέφαλος.

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στο γήπεδο στα τελευταία παιχνίδια σα να μην έχει καθαρό μυαλό, σα να έχει πετάξει λευκή πετσέτα και να μπαίνει στο γήπεδο απλά για να μπει. Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια οι «ασπρόμαυροι» έχουν δημιουργήσει σε Μπριζ-Ολυμπιακό και Λαμία συνολικά 4 επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία (οι δύο μπήκαν στα δίχτυα). Το θέμα δεν είναι πως απλά δεν δημιουργεί, αλλά πως φτάνει ασθμαίνοντας και με το ζόρι στην περιοχή του εκάστοτε αντιπάλου. Η ομάδα που δημιουργούσε με το κιλό ευκαιρίες και πατούσε συνεχώς περιοχή μοιάζει πιο φλύαρη από ποτέ.

Ίσως άδειασαν σωματικά και αυτό να έφερε και το θόλωμα του μυαλού; Ναι ίσως αυτό να είναι ένα μέρος του προβλήματος. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως αυτό το ρόστερ ταβάνιασε στα χέρια του Λουτσέσκου, το ταβάνι του το τρύπησε, το ξανατρύπησε. Έπεσε, σηκώθηκε, μπήκε στη μάχη και πέτυχε πράγματα πάνω από τις δυνατότητες του.

Κάποια στιγμή μέσα στην υπερβολή και τις τρομερές εμφανίσεις αυτό το γκρουπ έκανε τον κόσμο του ΠΑΟΚ να ονειρεύεται πραγματικά πολύ όμορφα πράγματα. Πλέον όμως άρχισε η απότομη προσγείωση και έτσι όπως πάει το πράγμα αν δεν αλλάξει κάτι δεν θα υπάρξει τίποτα να συγκρατήσει-ανακόψει αυτή τη πτώση. Και ξέρετε από όσο πιο ψηλά πέφτεις, τόσο πιο άσχημο κρότο κάνει η προσγείωση και η αλήθεια είναι πως ο φετινός Δικέφαλος δημιούργησε προσδοκίες.

Το τι θα μπορούσε να γίνει τον Γενάρη τα έχουμε πει και στις εκπομπές του Sportal και στο ραδιόφωνο, πλέον αυτά δεν μπορούν να αλλάξουν. Αυτό που πρέπει να αλλάξει άμεσα είναι αυτή η κάκιστη εικόνα του ΠΑΟΚ που έχει καταφέρει να γκρεμίζει ταχύτατα εδώ και μερικές βδομάδες όσα όμορφα έχτισε όλη τη σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» κινδυνεύουν να χάσουν τα πάντα διότι πλέον η τέταρτη θέση είναι πιο κοντά από τη πρώτη και θυμίζω πως σε περίπτωση που ο Άρη κατακτήσει το Κύπελλο, τότε ο τέταρτος θα βλέπει τους άλλους στην Ευρώπη από τον καναπέ του. Αν συμβεί αυτό οι κλυδωνισμοί στον οργανισμό ΠΑΟΚ θα είναι τέτοιοι που πραγματικά δεν μπορώ να προβλέψω τις επιπτώσεις τους.

Τι πρέπει να κάνουν Λουτσέσκου και παίκτες από δω και πέρα; Αρχικά να μαζέψουν το μυαλό τους, να το ξεθολώσουν και στην πορεία να δώσουν ό,τι έχει απομείνει μέσα τους έως το τέλος. Διαφορετικά η σεζόν θα γράψει ιστορία ως μια από τις πιο αποτυχημένες του ΠΑΟΚ με ιδιοκτήτη τον Ιβάν Σαββίδη.