Η αξιόμαχη Λαμία έκοψε τα φτερά του ΠΑΟΚ και τον έβγαλε εκτός τίτλου!

Η αξιόμαχη Λαμία έκοψε τα φτερά του ΠΑΟΚ και τον έβγαλε εκτός τίτλου!

Γιώργος Σακελλαρίου 19:12 - 24.04.2024 / Ανανεώθηκε: 19:46 - 24.04.2024

Η αδιάφορη Λαμία είχε θέληση, ο ΠΑΟΚ ήταν σε άλλο γήπεδο και απέφυγε την ήττα στο 100' με γκολ του Σβαμπ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Σ' επτά ματς στη Λαμία για το πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ έκανε περίπατο. Είχε ισάριθμες νίκες με 13 γκολ υπέρ και κανένα κατά.

Στην όγδοη επίσκεψή του στην πόλη της Φθιώτιδας ο ΠΑΟΚ ήθελε μία νίκη-απάντηση για την ήττα από τον Ολυμπιακό και για να μείνει φυσικά ζωντανός για τον τίτλο.

Η Λαμία έπαιζε αντίθετα για την αξιοπρέπειά της. Βρήκε έναν τραγικό ΠΑΟΚ απέναντί της, που έμοιαζε να μην νιώθει ότι παίζεται ένας «τελικός» για τον τίτλο και τον τιμώρησε στερώντας του δύο βαθμούς. Με γκολ του Σλίβκα τον ανάγκασε να τρέχει και ο ΠΑΟΚ απλά απέφυγε την ήττα στο 90'+10' με τον Σβαμπ για το τελικό 1-1. Μία ισοπαλία εκτός προγράμματος, καταστροφική για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος στην τελική ευθεία παρέδωσε πνεύμα...

Κατοχή ο ΠΑΟΚ, ελάχιστες φάσεις

Ο «Δικέφαλος» πήρε τον έλεγχο του αγώνα από νωρίς και η πρώτη του φάση ήταν στο 2’. Ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε το κόρνερ και η κεφαλιά του Οζντόεφ στο πρώτο δοκάρι έφυγε άουτ.

Στο 7’ ο Ντεσπόντοφ έκανε την κούρσα από τα δεξιά και το γύρισμα, ο Μάρκος Αντόνιο έπιασε αδύναμο σουτ και ο Κοσέλεφ μπλόκαρε.

Στο 10’ επιχείρησε να αιφνιδιάσει ο Κοντονίκος. Με σέντρα σουτ κάτω από το κέντρο θέλησε να αιφνιδιάσει τον Κοτάρσκι κι έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε λίγο την απόδοσή του και στο 16’ ο Σαμάτα έδωσε στον Σοάρες, ο οποίος σέντραρε από αριστερά, αλλά το δεξί σουτ του Ντεσπόντοφ στην περιοχή κόντραρε σε κόρνερ. Στο 26’ ατομική ενέργεια του Μάρκος Αντόνιο, γύρισε από αριστερά, αλλά ο Κωνταντέλιας δεν έκανε στο ύψος του πέναλτι καλό κοντρόλ και κόπηκε. Στο 29’ ωραία ανάπτυξη του ΠΑΟΚ από δεξιά, έκανε τη σέντρα ο Σάστρε από δεξιά και στο πέναλτι η κεφαλιά του αμαρκάριστου Οζντόεφ έφυγε άουτ.

Γκολ ο Σλίβκα!

Σ’ εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ έχασε τη φρεσκάδα του, ήταν αδύνδετος και κυρίως χωρίς πάθος. Στο 30’ απείλησε η Λαμία. Ο Μαρτίνεθ βρέθηκε δεξιά στην περιοχή, αλλά το αριστερό σουτ έφυγε δύο μέτρα από το αριστερό δοκάρι. Στο 40’ έβγαλε αντεπίθεση η Λαμία από λάθος του Σάστρε, αλλά ο Μάλτσι αντί να εκτελέσει στη μεγάλη περιοχή, έκανε ντρίμπλα και χάθηκε η ευκαιρία.

Οι επόμενες καλές στιγμές ήταν για τον ΠΑΟΚ. Στο 41’ σέντρα του Ντεσπόντοφ από δεξιά, αμαρκάριστος ο Μάρκος Αντόνιο αριστερά στην περιοχή έκανε τραγικό δεξί σουτ, η μπάλα πήρε ύψος και σπατάλησε την ευκαιρία. Στο 45’+2 σε φάουλ από δεξιά του Ντεσπόντοφ, έκανε την κεφαλιά ο Κετζιόρα κι απέκρουσε σε κόρνερ ο Κοσέλεφ.

Στις καθυστερήσεις ο ΠΑΟΚ χαλάρωσε και η Λαμία βρήκε το γκολ. Στο 45’+4’ έκανε τη σέντρα από δεξιά με το αριστερό ο Σιμόν, στόπαρε ο Μάλτσι και ο Σλίβκα με αριστερό σουτ από το πέναλτι νίκησε τον Κοτάρσκι για το 1-0.

Στο 45’+6’, μάλιστα, ο Κοντονίκος έκανε το μακρινό σουτ και η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ θέλησε να μπει δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 47’ ο Μάρκος Αντόνιο έβγαλε την μπαλιά, ο Κωνσταντέλιας πάτησε τη μπάλα και ο Σαμάτα δεν μπόρεσε να κάνει το κοντρόλ, ενώ στη συνέχεια υπέπεσε σ’ επιθετικό φάουλ στον Στάνκο.

Στο 55’ ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 1-1. Από πλάγιο του Σάστρε ο Μάρκος Αντόνιο μπήκε στην περιοχή από δεξιά κι αντί να γυρίσει πλάσαρε στη μικρή περιοχή με το δεξί και ο Κοσέλεφ απέκρουσε σε κόρνερ.

Σ’ εκείνο το σημείο ο Λουτσέσκου έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές με Μπάμπα, Μπράντον και Τάισον. Ο ΠΑΟΚ είχε πλέον τον απόλυτο έλεγχο και στο 59’ έχασε νέα ευκαιρία. Σέντρα από αριστερά του Ντεσπόντοφ, ο Μπράντον έκανε την κεφαλιά ψαράκι στο πέναλτι κι έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 60’ ο Τζανδάρης σούταρε από το όριο της μεγάλης περιοχής με το δεξί κι έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Ο «Δικέφαλος» συνέχισε να έχει τον έλεγχο, αλλά όχι και καθαρό μυαλό. Μπάμπα και Ντεσπόντοφ σπατάλησαν φάσεις, χωρίς να βγάλουν τελική. Η επόμενη καλή στιγμή ήταν στο 75’, όταν ο Ντεσπόντοφ από δεξιά εκτέλεσε κόρνερ και ο Μιχαηλίδης μόνος του στην καρδιά της άμυνας έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι έβρισκαν χώρους και στο 83’ ο Τόσιτς εκτέλεσε με το δεξί από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής και μπλόκαρε ο Κοτάρσκι.

Κόκκινη η Λαμία

Στο 90' η Λαμία έμεινε με δέκα παίκτες, αφού ο Αμαράλ φάνηκε να βρίζει τον διαιτητή και ο Κατσικογιάννης του έδειξε την κόκκινη κάρτα.

Στο 93' ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε φάουλ από καλό σημείο, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Γκολ ο Σβαμπ

Στο 90'+10' από σέντρα του Ντεσπόντοφ, ο Σβαμπ με κεφαλιά στη μικρή περιοχή ισοφάρισε, αλλά δεν υπήρχε χρόνος γι' ανατροπή και ναι μεν γλίτωσε την ομάδα του από ήττα, αλλά και η ισοπαλία... ήττα φαντάζει.

Ο MVP

Ο Βικίντας Σλίβκα. Ο 29χρονος Λιθουανός μέσος αξιοποίησε ουσιαστικά την καλύτερη στιγμή της Λαμίας στο ματς και με ωραία εκτέλεση είχε ως αποτέλεσμα να κρατήσει την ομάδα του έως το τέλος σε ένα θετικό αποτέλεσμα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Φυσικά στο γκολ του Σβαμπ στο φινάλε.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Κορνέζος (46’ Στάνκο), Γιαννούτσος, Σίντκλεϊ (76’ Αμαράλ), Νούνιες, Τζανδάρης, Κοντονίκος (68’ Τόσιτς), Μαρτίνεθ (75’ Λέικ), Σλίβκα (86’ Τερεζίου), Μάλτσι.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι. Σάστρε (70’ Ότο), Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες (56’ Μπάμπα), Οζντόεφ (75’ Μουργκ), Σβαμπ, Ντεσπόντοφ, Μάρκος Αντόνιο, Κωνσταντέλιας (56’ Τάισον), Σαμάτα (56’ Μπράντον).