Όταν την πετύχαινε μέτρια, μοίραζε 5άρες

Ολυμπιακός - ΑΕΚ

i

©Intime

Όταν την πετύχαινε μέτρια, μοίραζε 5άρες

Red Duckling 13:42 - 24.04.2023 / Ανανεώθηκε: 13:55 - 24.04.2023

Ο Red Duckling γράφει για την διαφορά του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, σχολιάζοντας όσα είδε χθες να γίνονται στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Πόση υποκρισία μπορείς να αντέξεις; «Παντελονάτο διπλό», «κρυστάλλινο πρωτάθλημα» από όλους όσοι έχουν βγάλει κάλπικα... 22 πρωταθλήματα.

Κάντε μου τη χάρη, να ρίξουμε παλμούς.

Αρχικά τα έχουμε πει για τον φετινό Ολυμπιακό. Δεκάδες φορές. Λάθη από το καλοκαίρι, λάθη στη συνέχεια. 10 προπονητές, 100 παίκτες. Αυτή η ομάδα δεν άξιζε να είναι πρωταθλήτρια. Να το πούμε άλλη μία; Προφανώς η διοίκηση έχει την ευθύνη για την συνολική εικόνα της ομάδας, η ίδια έχει την ευθύνη να φτιάξει πάλι τον Θρύλο που γουστάρουμε.

Τι σχέση έχει όμως το παραπάνω, με την χθεσινή επίδειξη δύναμης του παρασκηνίου; Έτσι εννοούν οι υποκριτές το καθαρό πρωτάθλημα; Έτσι μπορούν να κερδίσουν αυτόν τον κακό Ολυμπιακό;

Ναι, στο πρώτο ημίχρονο πόνεσαν τα μάτια μας. Τι να πρωτοπείς για την εμφάνιση, τι να σχολιάσεις... Θύμιζε το ματς με την Φράιμπουργκ. Μόνο που η... πολυδιαφημισμένη ΑΕΚ δεν είναι Φράιμπουργκ να μας καθαρίσει στο ημίχρονο. Πλήρης κυριαρχία αλλά μόνο 0-1.

Ο Ολυμπιακός έδειξε αντίδραση με ένα πιο ορθολογικό σχήμα, ισοφάρισε 1-1 και παρόλο που καιγόταν η ΑΕΚ για τη νίκη, δεν απειλήθηκε στη συνέχεια. Το παιχνίδια πήγαινε με μαθηματική ακρίβεια στην ισοπαλία-εφιάλτη για την πολυδιαφημισμένη ομαδάρα.

Και ξαφνικά... φρρρρρρρρ.

Πριν κρίνεις μόνο την φάση του πέναλτι, δες πώς έχει σφυρίξει όλο το ματς ο διαιτητής. Κάτι γίνεται στο πρώτο μέρος με Μακαμπού, εγώ από το γήπεδο ούτε «εεεε» δεν έκανα. Κανένα πέναλτι.

Βλέπω να πέφτουν Φορτούνης, Μακαμπού, Βαλμπουενά κάτω. Κανένα φάουλ λέει ο Ιτάλος. Οκ, σκέφτομαι. Είναι αυτής της λογικής, για να πάρεις φάουλ πρέπει να είναι καθαρό και σκληρό. Μετά βέβαια είδα το βράδυ την αποβολή για το μαρκάρισμα με τάπες στον Ματιέ, που δεν δόθηκε φάουλ...

Και φτάνουμε στο 82'. Ένας διαιτητής που δεν σου δίνει κανένα φάουλ, θεωρώντας ότι πέφτεις εύκολα, βλέπει την βουτιά του Βίντα και... πέναλτι. Δεκάδες επαφές δεν τις σφύριξε ούτε φάουλ (ακομα και αν μιλάγαμε για τάπες στον αστράγαλο), αλλά αυτή την έκρινε πέναλτι.

Και στο VAR έτρωγε σουβλάκια ο άλλος.

Το «πέναλτι» που έσπευσε να δώσει, κόντρα στην λογική με την οποία σφύριζε σε όλο το ματς ο ΙΔΙΟΣ διαιτητής, τελειώνει κάθε κουβέντα.

Τον κακό Ολυμπιακό, τον έστησαν για να πάρουν το διπλό που είχαν ανάγκη. Θυμίζω όταν ο Ολυμπιακός πετύχαινε μέτριες ΑΕΚ (ούτε καν κακές), τις έριχνε 5άρες. Και πρόσφατα.

Αυτή είναι η διαφορά μας. Αυτή θα είναι πάντα η διαφορά μας.

ΥΓ: Γνωριζόμαστε από το 2009. Τα όσα έγιναν μετά το τέλος του αγώνα με στεναχωρούν. Πάντα θα με στεναχωρούν. Χωρίς αστερίσκους.