Ας είναι καλά το μπάσκετ και ο προπονητής

Ας είναι καλά το μπάσκετ και ο προπονητής

Η αποκαρδιωτική εικόνα κόντρα στον Άρη και η επόμενη μέρα. Ο Διονύσης Βερβελές αναλύει…

Μια σκληρή δοκιμασία ήταν για τους φίλους του Ολυμπιακού το ματς με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Για την εικόνα δεν υπάρχουν πολλά λόγια. Όπως φαίνεται, με την παραίτηση του Μίτσελ… παραιτήθηκε και ο Ολυμπιακός από το πρωτάθλημα. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό αυτό που συνέβη. Σε εκείνο το ματς στο Καραϊσκάκη, στο 70ό λεπτό, το σκορ στο 2-0. Ο κόσμος να τραγουδά ευτυχισμένος «Θρύλε γερά, πρωτάθλημα ξανά…» και όλοι να βλέπουν τη συνέχεια, με τον Ολυμπιακό στο –1 από την κορυφή. Άλλη ψυχολογία, άλλα δεδομένα. Δύο γκολ, φέρνουν το 2-2, απώλεια δύο βαθμών και μετά και τη χθεσινή ήττα στη Θεσσαλονίκη, οι Πειραιώτες είναι στο -12. Από το -1 στο -12 μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Μεγάλο κρίμα, αλλά είναι η πραγματικότητα.

Το 3-1 με τον ΠΑΟΚ ήταν ένα απλό ξέσπασμα και η συνέχεια σκληρή. Τρεις συνεχόμενες ήττες, με κάκιστο πρόσωπο, ανεξάρτητα των παραπόνων για τη διαιτησία στο ματς με την ΑΕΚ. Και μια δικαίωση, αλλά χωρίς κανένα αντίκρισμα πλέον, γιατί όταν βλέπεις αυτή τη φάση με τη σωστή αποβολή του Κάργα στο 9ο λεπτό του ΑΕΚ-ΠΑΟΚ και τον Σιμάνσκι να μην αποβάλλεται για το ίδιο (ίσως και χειρότερο) μαρκάρισμα στον Βαλμπουενά στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ, συνειδητοποιείς πολλά… Όταν, όμως, έχεις τέτοια εικόνα όπως αυτή στη Θεσσαλονίκη, δίνεις τροφή για σχόλια και περαιτέρω γκρίνια. Απογοητεύεται και ο… τελευταίος υποστηρικτής, που να βρει κουράγιο.

Δύο εξελίξεις σίγουρα, βοήθησαν την ψυχοσύνθεση του οπαδού του Ολυμπιακού. Από τη μία, η ομάδα μπάσκετ που έκανε το 1-0 απέναντι στην Φενέρμπαχτσε και δείχνει έτοιμη να πάει στο Final-4 και φέτος. Ένα ΣΕΦ «μεθυσμένο», να γουστάρει, να πανηγυρίζει. Σημαντικό όταν έχεις δει νωρίτερα αυτή την αποκαρδιωτική εικόνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Να δέχεσαι γκολ από κόρνερ και ένα ακόμη δώρο, από το «τσαφ» του Μπα… Τέλος πάντων.

Η άλλη εξέλιξη, ήταν η επιβεβαίωση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός ότι στην Ελλάδα βρίσκεται ο Άλφρεντ Σρούντερ, για να συζητήσει. Όπως τονίσαμε και σε σχετικά άρθρα, το ολλανδικό μοντέλο δείχνει να αρέσει. Ο 50χρονος προπονητής δεν έχει δουλέψει για μεγάλο διάστημα σε μια ομάδα και σίγουρα αυτό γεννά ερωτήματα. Έχει ζήσει, όμως, πρωταθλήματα με πλέι οφ, έχει κατακτήσει τρόπαια, ξέρει. Έφτασε στην κορυφή με την Μπριζ, έζησε τα αστέρια του Champions League με τον Άγιαξ. Έχει υπάρξει σε αποδυτήρια (ως βοηθός) στην Μπαρτσελόνα, δεν δείχνει αδιάφορη περίπτωση.

Θέλω να είμαι ειλικρινής. Θα είναι ένα στοίχημα, αν τελικά συμφωνήσει να αναλάβει. Όπως ήταν και ο Πέδρο Μαρτίνς όταν ήρθε. Κανείς δεν «αγοράζει» την επιτυχία, αν συμφωνήσει μαζί του. Θα είναι δύσκολος ο δρόμος που θα έχει, είτε αυτός είναι ο Σρούντερ είτε κάποιος άλλος. Αν έβλεπε από το ξενοδοχείο του το χθεσινό ματς, θα διαπίστωνε εύκολα βασικά ζητήματα, θέσεις που ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αλλάξει επίπεδο. Πρέπει να γίνει μια αθλητική ομάδα, μια γρήγορη ομάδα.

Εκνευρισμός στον Ολυμπιακό για την ατμόσφαιρα στο «Βικελίδης»: Λεκτικές επιθέσεις και ρίψεις αντικειμένων από 100 οπαδούς του Άρη μέσα στο γήπεδο
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:22 - 26.04.2023

Εκνευρισμός στον Ολυμπιακό για την ατμόσφαιρα στο «Βικελίδης»: Λεκτικές επιθέσεις και ρίψεις αντικειμένων από 100 οπαδούς του Άρη μέσα στο γήπεδο

Ο Ολυμπιακός καταγγέλλει πως οι οπαδοί του Άρη επιτέθηκαν σε παίκτες και παράγοντες της ομάδας, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ως υποστηρικτής του Άγιαξ και παρακολουθώντας και τη φετινή χρονιά, το πέρασμά του από το Άμστερνταμ δεν ήταν το ιδανικότερο. Κάθε άλλο, μετά από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες αποτέλεσε παρελθόν τέλη Γενάρη, αλλά τον πιστεύουν πολύ και πολλοί. Είχε πρόταση από τη Λιντς για να πάει στην Premier League, με στόχο να σώσει την ομάδα. Δεν προχώρησε, περίμενε, τώρα έρχεται το ραντεβού στην Ελλάδα για να μιλήσει με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού.

Το σημαντικό είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ξεκάθαρο στόχο. Ήθελαν να φέρουν νωρίς τον προπονητή, να συμφωνήσουν μαζί του, να δει το ρόστερ, να αξιολογήσει, να μη χαθεί πολύς χρόνος. Οι τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν στα πλέι οφ, θα μοιάζουν με… μαρτύριο για τον κόσμο, κρίνοντας από την εικόνα κόντρα στον Άρη. Τρεις χαμένοι βαθμοί στην κανονική διάρκεια, άλλοι πέντε στα πλέι οφ, σύνολο οχτώ βαθμοί από τον Άρη, από την ομάδα «παράρτημα» όπως τονίζει η προπαγάνδα. Δεν κατάφερε ο Ολυμπιακός να πάρει κανένα ματς στα πλέι οφ από τους Θεσσαλονικείς… Πως να πάρει πρωτάθλημα μετά; Εδώ βλέπαμε και τον δανεικό του, αυτόν που αγόρασε το καλοκαίρι και επέστρεψε το Γενάρη, τον Αμπουμπακάρ Καμαρά, να… μασάει σίδερα.

 Δεν έπρεπε να έχει μειωμένη απόδοση, άλλο, όμως, να πηγαίνεις εκτός φάσης να χτυπήσεις τον Ανδρούτσο, άλλο να γκρινιάζεις κάθε τρεις και λίγο και να έχεις μια συμπεριφορά άνευ προηγουμένου… Μαθήματα είναι όλα αυτά φυσικά για τον Ολυμπιακό, από τα οποία θα πρέπει να διδαχθεί για το μέλλον. Δεν είναι μακριά αυτό άλλωστε. Ήδη έχει έρθει ο πρώτος υποψήφιος προπονητής, εν αναμονή έτσι των εξελίξεων και των επόμενων αποφάσεων. Κάποιοι άλλωστε τα μηνύματα τα έχουν πάρει ήδη, αλλά θέλω να επισημάνω κάτι.

 Ο Ολυμπιακός εκτός του ματς με τον Βόλο, έχει εκτός έδρας ΑΕΚ, εντός και κεκλεισμένων τον Παναθηναϊκό και εκτός τον ΠΑΟΚ. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι θα συνεχίσει με αυτή την εικόνα και θα τερματίσει -20… βαθμούς, τότε θα έχουν και τεράστια ευθύνη. Από το -1, στο -12 παρακαλώ και… ας είναι καλά ο προπονητής που θα αναλάβει και μια πρόκριση στο Final-4 στο μπάσκετ…