Αυτός ΔΕΝ ήταν ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα

Κώστας Παπανικολάου

i

Photo by Vincenzo Del Negro / Euroleague Basketball via Getty Images

Αυτός ΔΕΝ ήταν ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα

Aχιλλέας Μαυροδόντης 00:54 - 18.10.2023 / Ανανεώθηκε: 00:55 - 18.10.2023

Ο Αχιλλέας Μαυροδόντης γράφει για την ήττα του Ολυμπιακού στο Μιλάνο και τονίζει την άμεση ανάγκη για αντίδραση, καθώς αυτή η απόδοση δεν αντιπροσοπεύει σε καμία περίπτωση το μπάσκετ της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Ολυμπιακός θα θέλει σύντομα να ξεχάσει το παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο. Για πολλούς λόγους.

Αμυντικά οι Ερυθρόλευκοι έκαναν εξαιρετικό ματς, όμως στο τέταρτο δεκάλεπτο η Αρμάνι με το ξέσπασμά της τους… χάλασε τα σχέδια, την ώρα που η επίθεσή του ήταν σε τρομακτικά κακό βράδυ. 

Από εκεί και πέρα θέλει σίγουρα να ξεχάσει το λάθος του Κάνααν. Όταν έχεις ήδη μια τεχνική ποινή (τραβηγμένη από τα μαλλιά, αλλά την έχεις), δεν δίνεις την ευκαιρία στους διαιτητές να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους.

Θέλει σίγουρα να ξεχάσει την επίθεσή του. Παρά 2 πόντους ο Ολυμπιακός έκανε το χειρότερο παιχνίδι της ιστορίας του στην Ευρωλίγκα (είχε 51, ξανά απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο), ενώ τα ποσοστά του ήταν τραγικά.

Μόλις 41% από το δίποντο και ΜΟΛΙΣ 26% από το τρίποντο, για έναν Ολυμπιακό που έμεινε στο φτωχό 53 στην επίθεσή του. Βέβαια για να γίνει αυτό έπαιξε ρόλο και η τρομερή άμυνα της Αρμάνι.

Οι Ιταλοί, ως κλασσική ομάδα Μεσίνα, δεν άφησε τον Ολυμπιακό να τρέξει, ανάγκασε τους Ερυθρόλευκους να πάνε σε παιχνίδι λίγων κατοχών, με την εκτέλεση στα τελευταία δευτερόλεπτα και γενικά έβγαλε την ομάδα του Μπαρτζώκα από την άνεσή της.

Ο Ολυμπιακός σε καμία περίπτωση δεν είναι ομάδα των 53 πόντων. Μην λέμε ό,τι θέλουμε. Ο Πίτερς έκανε το χειρότερό του ματς φέτος (4 πόντοι με 1/7 εντός παιδιάς), με τον Αμερικανό να αποτελεί μια από τις σταθερές των Ερυθρόλευκων, ενώ κομβικό ήταν και το γεγονός πως πέραν των Μιλουτίνοφ και Ουόκαπ, κανείς άλλος δεν βρήκε ρυθμό επιθετικά.

Κομβικό ήταν το γεγονός πως η δημιουργία του Ολυμπιακού ήταν κακή. Οι Ερυθρόλευκοι έμειναν στις 12 ασίστ, αποτέλεσμα και των κακών ποσοστών του από το τρίποντο, τα 15 λάθη ήταν πολλά για το επίπεδό τους και γενικά αν πιάσουμε τα στατιστικά θα δούμε ότι όλα πήγαν λάθος.

Συνυπολογίστε σε αυτό και το κακό τον ανέτοιμο Σίκμα, τον απόντα Ουίλιαμς – Γκος, τον απόντα ΜακΚίσικ, αλλά και τους άνευ ρυθμού Μπραζντέικις και Φαλ. Παρόλα αυτά, είδαμε φάσεις που έδειχναν πως υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα δεν αντιπροσωπεύεται από την εικόνα του Μιλάνου. Δεν είναι αυτός ο Ολυμπιακός που θα δούμε στο υπόλοιπο της σεζόν.

Αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με την Παρτίζαν ο Ολυμπιακός πρέπει να δείξει και πάλι το ποιος είναι. Πρέπει να δείξει ότι δεν είναι ομάδα των 53 πόντων. Αντιθέτως είναι μια ομάδα που μπορεί να διεκδικήσει και πάλι την είσοδό της στο Final 4.

Διάλειμμα τέλος, κεφάλια μέσα λοιπόν. Από αύριο ο Ολυμπιακός θα πιάσει δουλειά στο ΣΕΦ, ώστε, με τον κόσμο στο πλευρό του, να δείξει το ποιος είναι και το τι μπορεί να κάνει. Χειρότερα δεν μπορεί να παίξει. Μόνο καλύτερα. Ας το κάνει λοιπόν!

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε την Πέμπτη το βράδυ και στο Sportal Euroleague Show, αλλά και μέσα από το Sportal.gr.

Sportal Euroleague Show: Όλο το ρεπορτάζ από τις ήττες των «αιωνίων» με το σχόλιο του Γιώργου Βόβορα
SPORTAL ORIGINALS

23:43 - 17.10.2023

Sportal Euroleague Show: Όλο το ρεπορτάζ από τις ήττες των «αιωνίων» με το σχόλιο του Γιώργου Βόβορα

Ο Παναθηναϊκός «παραδόθηκε» στη Φενέρ των Ιτούδη, Παπαγιάννη και Καλάθη, ενώ ο Ολυμπιακός έπεσε στα «νύχια» του Μίροτιτς και ηττήθηκε στο Μιλάνο. Η Sportal Euroleague Show έρχεται με όλο το ρεπορτάζ, παρασκήνιο και τα επίσημα highlights της διοργάνωσης από τα παιχνίδια της Τρίτης. Παρουσιάζουν οι Χριστίνα Βραχάλη και Κώστας Σωτηρίου. Στο στούντιο της εκπομπής ο Δημήτρης Βόβορας και οι ρεπόρτερ των ομάδων, Ηλίας Λαλιώτης και Αχιλλέας Μαυροδόντης.

ΥΓ. Με τον Κάνααν μέσα θα ήταν άλλο το ματς. Ο Αμερικανός είναι παίκτης που ξεκλειδώνει τις άμυνες και στον φετινό Ολυμπιακό είναι αναγκαίος και απαραίτητος, ειδικά σε ματς με τόσο χαμηλό σκορ. Οι διαιτητές ξεκάθαρα εξάντλησαν την αυστηρότητά τους στις δύο αυτές φάσεις.

ΥΓ2. Επειδή το βλέπω να έρχεται, ούτε ο Λαρεντζάκης, ούτε ο Λούντζης φταίνε για την ήττα. Πάλεψαν, έβαλαν το κορμί τους, πίεσαν. Απλά δεν βρήκαν τα σουτ που ήθελαν. Τα σουτ θα μπουν όταν πρέπει.

ΥΓ3. Αυτό με τον φετινό Ολυμπιακό είναι απίστευτο. Από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας δεν έχει καταφέρει να κάνει κανονική προπόνηση! Πάντα κάποιος λείπει! Όταν θα είναι όλοι στην διάθεση του Μπαρτζώκα, τότε θα δούμε τον κανονικό Ολυμπιακό.

ΥΓ4. Ε όχι και μόνο 12 ασίστ ο Ολυμπιακός…

ΥΓ5. Μόνο ένα δεκάλεπτο «κέρδισε» ο Ολυμπιακός. Το δεύτερο. Σε ΟΛΑ τα άλλα ήταν πίσω στο σκορ. Έτσι δεν κερδίζεις μέσα στο Μιλάνο…

ΥΓ6. Μην ξεγελιέστε. Ξαναλέω και θα το ξαναλέω. Δεν είναι αυτός ο κανονικός Ολυμπιακός της σεζόν 2023 – 24!