Ώρα να ξεσπάσει ο Μιλουτίνοφ

Νίκολα Μιλουτίνοφ

i

© Intime

Ώρα να ξεσπάσει ο Μιλουτίνοφ

Aχιλλέας Μαυροδόντης 00:03 - 16.01.2024 / Ανανεώθηκε: 00:04 - 16.01.2024

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έχει μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά του να αποδείξει στους επικριτές του πως παραμένει ένα από τα κορυφαία σέντερ στην Ευρώπη. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Λίγο πριν το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Κολοσσό, η ΚΑΕ ενημέρωσε πως ο Μουστάφα Φαλ και ο Φιλίπ Πετρούσεφ θα μείνουν εκτός δράσης για την εν λόγω αναμέτρηση.

Ευθύς αμέσως η επιλογή των over σε ριμπάουντ και πόντους του Νίκολα Μιλουτίνοφ… εξαφανίστηκε από τις στοιχηματικές και, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Σέρβος αποτέλεσε τον πυλώνα του Ολυμπιακού.

Σταμάτησε στους 18 πόντους και στα 15 ριμπάουντ, κάνοντας μια κυριαρχική εμφάνιση, που παρότι ήταν απέναντι στον Κολοσσό, ήταν πολύ σημαντική, λόγω της πολύ καλής εικόνας των Νησιωτών στα πρώτα 30’ της αναμέτρησης.

Ο Μουστάφα Φαλ παραμένει αμφίβολος ενόψει της συνέχειας και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ θα κληθεί να τραβήξει για ακόμα μια φορά κουπί, όπως έκανε εξάλλου και νωρίτερα μέσα στη σεζόν, όταν ο Γάλλος ήταν εκτός.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ βέβαια δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ παίκτης που φοβάται τα ζόρια.

Έφυγε από τον Ολυμπιακό ως ο δεύτερος καλύτερος σέντερ της Ευρώπης (για πολλούς και πρώτος) και επέστρεψε με σκοπό να οδηγήσει την αγαπημένη του ομάδα στην κορυφή. Δεν ξέρουμε εάν θα το πετύχει, όμως με τον Φαλ εκτός, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξει και πάλι σε όσους έχουν… κοντή μνήμη, το πόσο ξεχωριστός παίκτης είναι.

Ναι, πέρασε ένα διάστημα που δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση. Από την άλλη ο Φαλ ήταν σε φόρμα και όταν ο Μιλουτίνοφ επέστρεψε από τον τραυματισμό του, είχε περισσότερο ρυθμό.

Πλέον βέβαια ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έχει βρει και πάλι τα πατήματά του. Κόντρα στη Μπασκόνια ήταν από τους… διασωθέντες στο ναυάγιο της Βιτόρια, ενώ απέναντι στον Κολοσσό έδειξε και πάλι πως στην Ελλάδα δεν έχει αντίπαλο.

Νίκολα Μιλουτίνοφ

Για όσους δεν το θυμούνται ίσως, απέναντι στην Μπασκόνια η αξιολόγηση έφτασε στα 31, ενώ είχε 12 πόντους και 14 ριμπάουντ σε 24:32.

Τώρα, εάν τελικά ο Φαλ μείνει εκτός, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ θα έχει ακόμα μια ευκαιρία να δείξει την απαράμιλλη ποιότητά του.

Καταλαβαίνω αυτούς που λένε πως οι 8 πόντοι κατά μέσο όρο που έχει στην Euroleague δεν συνάδουν με το ταλέντο του. Θα συμφωνήσω και μαζί τους. Από την άλλη φέτος, δεν έχει πάρει τις προσπάθειες που περιμέναμε πως θα του αναλογούσαν, καθώς η μοιρασιά του χρόνου με τον Φαλ είναι σχεδόν 50-50.

Προσωπικά, επειδή έχω μια τεράστια αδυναμία στον παίκτη Νίκολα Μιλουτίνοφ, θεωρούσα και το έχω καταγράψει από την αρχή της σεζόν, πως πρέπει να παίζει 20-25 λεπτά και ο Φαλ 15-20. Σαφώς βέβαια για να τον χρησιμοποιεί λιγότερο ο Γιώργος Μπαρτζώκας κάτι περισσότερο θα ξέρει. Εξάλλου ήθελε και να τον προστατέψει μετά τον τραυματισμό του, ο οποίος τον του κόστισε, καθώς, για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, έπαιζε με τον πόνο του και όποτε ένιωθε καλύτερα, φορούσε την εμφάνιση για να βοηθήσει. Η ψυχούλα του ξέρει πόσο πονούσε με το κάταγμα στο πόδι σε αυτό το διάστημα. 

Ο Φαλ όμως, όπως είπαμε, μπορεί να μείνει εκτός. Κατά πάσα πιθανότητα, όπως είπε ο Μπαρτζώκας, έτσι θα γίνει. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, λοιπόν, θα κληθεί να κουβαλήσει τον Ολυμπιακό στο «5». Έχει κανείς αμφιβολία πως θα λάμψει;

Εγώ καμία. Θεωρώ πως είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξει και πάλι στους πάντες το ποιος είναι. Και θα το κάνει!

Γιατί ο Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ παίκτης που φοβάται τα ζόρια. Υπομονή και τα υπόλοιπα θα τα πούμε την Πέμπτη στο Sportal Euroleague Show.

ΥΓ. Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε. Κάτω τα χέρια από τον Μπαρτζώκα. Άλλο η κριτική, που όλοι οι επαγγελματίες θα υποστούμε και άλλο ο μηδενισμός. Ο κορυφαίος προπονητής της Ευρώπης είναι εξάλλου. Δεν το λέμε εμείς. Το βραβείο που έχει στο σπίτι του το λέει…