Την ιστορία την γράφουν οι παρέες!

Την ιστορία την γράφουν οι παρέες!

Aχιλλέας Μαυροδόντης 12:46 - 20.02.2023 / Ανανεώθηκε: 12:48 - 20.02.2023

Ο Ολυμπιακός θριάμβευσε στη Κρήτη, γιατί, εκτός από ομαδάρα, είναι και μια παρέα αγαπημένων φίλων! Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης

Ο Ολυμπιακός είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση ομάδας και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το αγωνιστικό. 

Ας ξεκινήσουμε όμως με το αγωνιστικό, καθώς αυτό είναι που βγαίνει στο παρκέ και αυτό είναι που έκανε περίπατο τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με τους Ερυθρόλευκους να θριαμβεύουν στο Final 8  του Ηρακλείου, όπως ακριβώς έκαναν και στο Final 4 της περασμένης σεζόν.

Ομάδα με ξεκάθαρους ρόλους και πολλά διαφορετικά πλάνα για να ακολουθήσει την ώρα του αγώνα, ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν στο εκάστοτε παιχνίδι. Από εκεί και πέρα υπάρχει ένας προπονητής που ξέρει τι θέλει και τι μπορεί να πάρει από τον εκάστοτε παίκτη του, αλλά και πολλοί παίκτες που γνωρίζουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν για να πετύχει η ομάδα. Αυτό έκαναν και κόντρα στο Περιστέρι, αναμέτρηση που από την αρχή μέχρι το τέλος της, μόνο ο Ολυμπιακός υπήρχε στο γήπεδο. 

Εντάξει, η διαφορά των δύο ομάδων, με όλο τον σεβασμό στο συμπαθέστατο Περιστέρι, είναι ξεκάθαρη, με τον Ολυμπιακό να είναι η ομάδα που ξεχωρίζει, όχι μόνο σε αυτό το ζευγάρι, αλλά και σε ολόκληρη την Euroleague! Έτσι και το τελικό 57-85 μοιάζει (σε ένα βαθμό) φυσιολογικό, ειδικά με την ευστοχία του Ολυμπιακού από την περιφέρεια. 

Από το ημίχρονο κιόλας ο Ολυμπιακός σούταρε με 46% από το τρίποντο, ενώ τελείωσε με 48%. Από την άλλη το Περιστέρι φάνηκε πως η απειρία του παίζει ρόλο και το 8/30 από την περιφέρεια, σε συνδυασμό με το 14/34 δίποντα να αποδεικνύουν τη νευρικότητα των Πριγκίπων. 

Αγωνιστικά όμως αρκετά ασχοληθήκαμε. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για κάτι πολύ πιο σοβαρό. 

Όσοι ακολουθούμε το ρεπορτάζ της ομάδας του Ολυμπιακού ξέρουμε πως το κλίμα ανάμεσα σε παίκτες και διοικητικούς παράγοντες είναι εξαιρετικό. Άλλο να το βλέπεις όμως και άλλο να το ζεις μετά από χαρές, όπως είναι η κατάκτηση ενός τροπαίου. 

Στο γλέντι που έγινε εδώ στη Κρήτη, όλοι ήταν μια παρέα, γελούσαν, χόρευαν, διασκέδαζαν και γενικότερα υπήρχε ένα τρομερό vibe. Αυτό είναι και το μυστικό, μια ομάδα να είναι πραγματική οικογένεια. Θα μου πει κανείς «να τους δούμε όταν θα χάσουν». Ναι, να τους δούμε, αλλά και τότε θα είναι όλα μια χαρά. Ίσα ίσα που το ένας θα προσπαθήσει να καλύψει τον άλλον. Ξαναλέμε, είναι οικογένεια και στην οικογένεια έτσι πρέπει να κάνεις. 

Παρασκήνια από το γλέντι μην μας ζητήσετε, θα τα δείτε όταν έρθει η ώρα μέσα από το Sportal. Κάπου εδώ όμως το κεφάλαιο Κρήτη κλείνει, μέχρι του χρόνου. Ο Ολυμπιακός θριάμβευσε, πέρασε όμορφα, όμως αυτό ανήκει στο παρελθόν. Σειρά έχει η Euroleague και ένα δύσκολο ταξίδι στη Βαλένθια, όπου ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να συνεχίσουν νικηφόρα. 

Επιπλέον είναι και μια ιστορική ευκαιρία για να κάνει κάτι σπουδαίο, να πάρει νίκη σε όλα τα γήπεδα της Ισπανίας! Λέτε να το πετύχει; Σε λίγες μέρες θα είμαστε πάλι εδώ να τα συζητάμε…

ΥΓ. Αντίο αγαπημένη μου Κρήτη, θα σε ξαναδώ σύντομα!

ΥΓ2. Μια ομάδα, όλοι αγκαλιασμένοι να χορεύουν και να διασκεδάζουν. Μικρά πραγματάκια, που όμως κάνουν την διαφορά. 

ΥΓ3. Το αν η διοργάνωση ήταν πετυχημένη είναι μεγάλη ιστορία. Ο κόσμος δεν αγκάλιασε τους πρώτους προημιτελικούς, όμως μετά όλα βελτιώθηκαν. Σε οργανωτικό επίπεδο, η περιφέρεια και η ΕΚΑΣΚ έκαναν σπουδαία δουλειά και όλα λειτούργησαν ρολόι. Όπως κάθε διοργάνωση που γίνεται στο Ηράκλειο και έχει τη σφραγίδα του Μπάμπη Μαρκάκη. 

ΥΓ4. Ελπίζουμε να σας ικανοποιήσαμε με το υλικό που μεταφέραμε αυτές τις μέρες. Για πρώτη μπασκετική αποστολή του Sportal πάντως, νομίζω πως πήγαμε πολύ καλά!