Το (μπασκετικό) ξύλο βγήκε από τον... Πειραιά
i

Ουόκαπ / © Intime

Το (μπασκετικό) ξύλο βγήκε από τον... Πειραιά

Aχιλλέας Μαυροδόντης 08:14 - 07.01.2023 / Ανανεώθηκε: 08:17 - 07.01.2023

Ο Αχιλλέας Μαυροδόντης γράφει για την μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Αρμάνι και τονίζει πως, παρότι ακόμα δεν έχει κριθεί κάτι, οι Ερυθρόλευκοι αποδεικνύουν με κάθε ευκαιρία πως ανήκουν στην Ελίτ του Ευρωπαϊκού μπάσκετ!

Αρχικά παιδιά θέλω να σας πω τον πόνο μου. Δίπλα μου στα δημοσιογραφικά, σε όλη την διάρκεια του αγώνα, είχαν τον αδελφό μου και πολύ καλό συνάδελφο, τον Αναστάση τον Κατσαβό. Ο Αναστάσης λοιπόν, δεν σταμάτησε να γκρινιάζει σε όλη την διάρκεια του αγώνα! 

«Μου βρωμάει το σημερινό. Δεν μου πάει καλά. Το μυρίζομαι το διπλό. Αχ, φόρεσα κόκκινη μπλούζα, τσάμπα απέφυγα το ψάρι στο μεσημεριανό τραπέζι. Το έχω γρουσουζιά! Αχιλλέα θα χάσει ο Ολυμπιακός». Αυτά και άλλα πολλά άκουγα για 35’ αγωνιστικά λεπτά. Πάλι καλά που στο τέλος κατάλαβε πως όλο του το άγχος δεν είχε λόγο ύπαρξης. Και δεν είχε, γιατί ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του δεν του επέτρεψαν να έχει. 

Στο ξεκίνημα η Αρμάνι μπήκε δυνατά, βρήκε φάσεις και σκόραρε, όμως ο Άλεκ Πίτερς κράτησε τον Ολυμπιακό. Στη συνέχεια μπήκαν και άλλοι στην εξίσωση, με το πρώτο ημίχρονο παρόλα αυτά να είναι κλειστό. Στο δεύτερο η Αρμάνι αποφάσισε να πιέσει και να παίξει μπασκετικό… ξύλο, όμως ρε παιδιά αλήθεια, πού πάτε να παίξετε έτσι απέναντι στον Ουόκαπ;

Ο Αμερικανός έμοιαζε να κάνει bullying σε όλη την Αρμάνι! Πίεζε, έκλεψε μπάλες, έκανε μπλοκς, μέχρι και τζάμπολ κέρδισε και μάλιστα κόντρα στον Κάιλ Χάινς! Γενικά ήταν μαγικός και κέρδισε επάξια την αποθέωση από το κοινό του Ολυμπιακού. Μιας που μιλάμε για τον Ουόκαπ, μια προσωπική άποψη επιτρέψτε μου. 

Ο Τόμας είναι ένας από τους καλύτερους ξένους που έχω γνωρίσει στην διάρκεια της (μικρής ομολογουμένως) καριέρας μου. Πάντα με το χαμόγελο, πάντα με το χιούμορ και πάντα με το ίδιο πάθος και ένταση στο παρκέ. Ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν χαρίζει εύκολα το τραγούδι του. Αντιθέτως, το κάνει μόνο για όσους το αξίζουν. Ο Τόμας λοιπόν το αξίζει, όπως αξίζει να υπογράψει συμβόλαιο μέχρι τα βαθιά του γεράματα με τον Ολυμπιακό. Μακάρι λοιπόν η διοίκηση να το κάνει πράξη και να δούμε τον Ουόκαπ για πολύ καιρό στα ερυθρόλευκα, ώστε να γίνει πολλές ακόμη φορές τραγούδι. Όπως είχε πει και ο ίδιος στο SPORTAL άλλωστε, θέλει να μείνει για χρόνια στο λιμάνι. «Σε θέλω, με θέλεις, γιατί να το σκεφτόμαστε;» που λέει και το τραγούδι. 

Πέραν του Ουόκαπ, συγκλονιστική ήταν και η εμφάνιση του Άλεκ Πίτερς. Ο Αμερικανός βγήκε μπροστά και βρήκε τον τρόπο να κάνει την μέτρια μέρα του Βεζένκοφ να μην φανεί ποτέ. Είναι λογικό και επόμενο πως ο σταρ του Ολυμπιακού θα έχει και ημέρες που θα παίξει το καλύτερο μπάσκετ του. Με τέτοιον Πίτερς όμως, ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβάται τίποτα! 

Από εκεί και πέρα τα πράγματα για τον Ολυμπιακό είναι πολύ ξεκάθαρα. Ακόμα δεν έχει πετύχει τίποτα, πέραν από το να εξασφαλίσει ουσιαστικά το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς της Basket League. Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγο το να τερματίζεις τον πρώτο γύρο στην πρώτη θέση, έστω και σε ισοβαθμία. 

Φανταστείτε όμως να μην είχαν έρθει και με τόσο χαζό τρόπο οι ήττες που ήρθαν. Σε όλα τα ματς ο Ολυμπιακός βρέθηκε με διψήφιες τιμές μπροστά, όμως στο τέλος δεν τα κατάφερε να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ένα λοιπόν από αυτά να είχε πάρει, τώρα θα ήταν μόνος πρώτος! Αλλά με το «αν» έκανε καριέρα μόνο ο Παπακαλιάτης, οπότε, συνεχίζουμε τη ζωή μας. 

Για να κλείσουμε με το παιχνίδι απέναντι στην Αρμάνι, ο τρόπος με τον οποίο έκλεισε το παιχνίδι, δείχνει ότι δεν χρειάζεται πολλά λεφτά για να κάνεις ομάδα. Σωστό πλάνο και μεθοδευμένες κινήσεις χρειάζονται και ο Ολυμπιακός τα έχει κάνει όλα αυτά, όντας πλέον ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Θα συνεχίσει έτσι; Δεν το ξέρουμε. Αυτό που ξέρουμε όμως είναι πως το ΣΕΦ πρέπει να γεμίζει με κάθε ευκαιρία, γιατί αυτή η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα το αξίζει και με το παραπάνω.

ΥΓ. Η υπόθεση Ντόρσεϊ δεν έχει τελειώσει ακόμα, όμως παραμένει στάσιμη. Να τονίσουμε πάντως πως ο Ολυμπιακός για κανέναν άλλον πέραν του συγκεκριμένου παίκτη δεν θα έκανε κίνηση για να αποκτήσει παίκτη. Ξέρει πράγματα και καταστάσεις και μπορεί άμεσα να προσαρμοστεί και να προσφέρει. Παρόλα αυτά και να μην έρθει, ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος για την συνέχεια της σεζόν, όπου και θα κριθούν προκρίσεις και τίτλοι. 

ΥΓ2. Πόσο όμορφο να κοιτάς τις εξέδρες του ΣΕΦ και να μην βρίσκεις ούτε καρφίτσα! Ο κόσμος του Ολυμπιακού δείχνει έμπρακτα την εκτίμησή του στον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του και περιμένουμε πως θα δούμε πολλές ακόμα φορές το ΣΕΦ γεμάτο τη φετινή σεζόν. 

ΥΓ3. Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι καλά, απλά με δεδομένο πως ο Πίτερς ήταν εξαιρετικός, δεν χρειάστηκε να τον ζορίσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Έρχεται και «διαβολοβδομάδα» εξάλλου.

ΥΓ4. Μονακό και Βίρτους Μπολόνια εκτός έχει το πρόγραμμα για τον Ολυμπιακό. Δύσκολες αποστολές και οι δύο, όμως οι Πειραιώτες έχουν δείξει πως… είναι για τα δύσκολα! Πάντως, ειδικά στη Μονακό, κάτι χρωστάνε… 

ΥΓ5. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο παίκτη που μπαίνει στο παρκέ, ο Ολυμπιακός παίρνει πάντα κάτι. Πολύ σημαντικό αυτό για την συνέχεια της σεζόν, καθώς οι Πειραιώτες, όπως έχουμε ξαναπεί, μοιάζουν κάθε φορά με μια Λερναία Ύδρα!

ΥΓ6. Θέλω να σταθώ σε μια φάση. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ στο τέταρτο δεκάλεπτο είχε την ευκαιρία να καρφώσει, όμως προτίμησε να πασάρει στον Βεζένκοφ για να του δώσει την ευκαιρία να πάρει τα πάνω του μετά τον τραυματισμό του. Αυτό είναι ομάδα και αυτό είναι ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. 

ΥΓ7. Υγεία παιδιά. Αυτό έχει μόνο σημασία. Όλα τα άλλα θα έρθουν. Να είστε καλά και να αγαπάτε τους γύρω σας. Το 2023 είναι εδώ και τα καλύτερα έρχονται!