Χορτάσαμε γιόμες, ποδοσφαιρικό εγωισμό και πλάνο δεν…

Φορτούνης - Κάρμο

i

Φορτούνης - Κάρμο/©Intime

Χορτάσαμε γιόμες, ποδοσφαιρικό εγωισμό και πλάνο δεν…

Διονύσης Βερβελές 09:03 - 11.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:03 - 11.03.2024

Μαύρη σελίδα για τον Ολυμπιακό αυτή η ήττα από τον Παναθηναϊκό. Ο Διονύσης Βερβελές αναλύει στο blog του στο Sportal.

Μάλιστα. Το ζήσαμε και αυτό. Και όπως φαίνεται, έχουμε να ζήσουμε πολλά. Ξέρετε, εγώ στο μυαλό μου τα έχω κάπως διαφορετικά και συγνώμη αν στεναχωρήσω κόσμο, αλλά δεν μπορώ να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου. Όποιος Ολυμπιακός χθες βράδυ την… έπεσε χαλαρά, δεν… έσκασε, δεν στεναχωρήθηκε, δεν πικράθηκε, δεν θύμωσε, μάλλον θα πρέπει να έχει καταφύγει σε αγωγή με ηρεμιστικά. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά.

Δεν γίνεται ο Ολυμπιακός στο γήπεδό του να τρώει τρία από τον Παναθηναϊκό, τέσσερα από τον ΠΑΟΚ, τέσσερα από την Μακάμπι… Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα μάλιστα όλα αυτά, έτσι; Όχι, δεν μπορεί να συμβαίνει σε έναν κανονικό Ολυμπιακό.

Αναλύσαμε πολλά και χθες βράδυ στην εκπομπή με τον Βασίλη Μοιρώτσο και τον Γιώργο Περπερίδη. Δεδομένα το έργο έχει στραβώσει με το «καλημέρα», με τις περισσότερες επιλογές του Κορδόν να είναι άστοχες και τον Ολυμπιακό να χρειάζεται το Γενάρη να διορθώσει πράγματα μέσω των μεταγραφών. Η πρόσληψη του Μεντιλίμπαρ, μια πρόκριση επί της Φερεντσβάρος με δύο νίκες μάλιστα και ένα σερί νικών στο πρωτάθλημα με το εντυπωσιακό 1-4 στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ μάλιστα, έφεραν τα χαμόγελα στα πρόσωπα όλων. Λογικό. Ένας Ολυμπιακός που ένιωθε… μαυρισμένος ψυχολογικά, είδε έναν προπονητή να δίνει νόημα ξανά στη χρονιά. Μια ομάδα που ήξερε τι ήθελε μέσα στο γήπεδο, που έπαιζε με μυαλό και χωρίς τρέλα. Είχε καμία σχέση η προσέγγιση με τον ΠΑΟΚ ή την Φερεντσβάρος, σε σύγκριση με το χθεσινοβραδυνό ματς αλλά και αυτό της Πέμπτης με την Μακάμπι.

Γιόμες χορτάσαμε και στα δύο ματς. Μόνο εγώ από τα δημοσιογραφικά δεν πρέπει να έβγαλα σέντρα. Και να έπαιρνες και καμιά κεφαλιά μπροστά, άντε να τις… δικαιολογήσω, αλλά εδώ είδαμε τον Ακαϊντίν να κάνει το καλύτερό του ματς από την ημέρα που ήρθε στον Παναθηναϊκό, για τον Αράο δεν το συζητάω, έχει εμπειρία και ποιότητα και την καταθέτει συνεχώς. Είτε παίξει πίσω είτε στα χαφ…

Ο Μεντιλίμπαρ έκανε με διαφορά το χειρότερό του ματς. Πλάνο; Δεν βγήκε ποτέ. Η ιδέα να παίξει με δύο μπροστά, τους Ναβάρο και Ελ Κααμπί, αποδείχθηκε λανθασμένη και «φώναζε» μέσα στο ματς. Και για εμένα το χειρότερο από τον Βάσκο προπονητή, ήρθε στο ημίχρονο. Μαζί με κάτι που προηγήθηκε νωρίτερα.

Την Πέμπτη ο Ολυμπιακός μειώνει σε 1-2 στο 13ο λεπτό και «τρελαίνεται». Παίζει δίχως αύριο… Το πληρώνει, δίνοντας χώρους και το 1-3 τον «σκοτώνει». Με τον Παναθηναϊκό, δεν έχει φάει φάση ως το 41ο λεπτό που γίνεται το 1-1. Όπως και την Πέμπτη, σου δίνει μια εντύπωση μετά το 1-0 με τον Ποντένσε, πως πρέπει να το κάνει 2-0 ως το τέλος του ημιχρόνου. Και σαν να μην φτάνει αυτό, του γίνεται 1-2 το ματς, ανατροπή στις καθυστερήσεις. Με τα δώρα των δώρων και μια άμυνα που σημαδεύει κάθε αντίπαλος πλέον, με τους Ορτέγκα και Ροντινέι στα άκρα να… μπάζουν από παντού. Αποκαρδιωτική εικόνα πάντως και στα δύο ματς αυτά ο Κάρμο, ο δε Μπιανκόν παρότι άρχισε καλά, είδε τον Ιωαννίδη να γίνεται… Μπενζεμά στα καλύτερά του!

Ο Ολυμπιακός και στις δύο περιπτώσεις έχασε το μυαλό του, «ταξίδεψε». Και οι αντίπαλοί του, τον τιμώρησαν για τα καλά. Το σοβαρότερο λάθος του Μεντιλίμπαρ έτσι, είναι πως στο ημίχρονο έκρινε πως δεν έπρεπε να γίνει αλλαγή! Και, όμως! Με την ομάδα να χάνει 1-2, λες και πίστευε ότι το πλάνο του είναι καλό, φτάσαμε στο 60ό λεπτό για να μπουν Φορτούνης και Τσικίνιο. Αμφότεροι δεν βοήθησαν, ήρθε το 1-3 κι εκεί… σχόλασε ο γάμος. Ο Ολυμπιακός κάπως έτσι έπεσε στην τέταρτη θέση και μετά τη διακοπή, έχει να πάει στη Νέα Φιλαδέλφεια για να παίξει με την ΑΕΚ. Με ένα ματς που κινδυνεύει να… καεί για τα καλά. Ως τότε, με τα κεφάλια κατεβασμένα θα μπει την Τετάρτη στο αεροπλάνο για να πετάξει για τη Σερβία, όπου την Πέμπτη θα παίξει με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, τη ρεβάνς του 1-4 στο Καραϊσκάκη.

Κατά τα άλλα, το να μην μπορείς να πας πρώτος στην μπάλα, ίσως είναι και θέμα ενέργειας, να είσαι κουρασμένος. Να μην… γυαλίζει το μάτι σου, όμως, όταν ο κόσμος έχει ξοδέψει τα χρήματά του σε τρία εντός έδρας ματς σε μία εβδομάδα για να σε στηρίξει, όταν η ομάδα σου έχει τα 99α της γενέθλια, φαίνεται πολύ βαρύ. Και από τον φετινό Ολυμπιακό, λείπει ο ποδοσφαιρικός εγωισμός. Παίκτες που δείχνουν… λίγοι όχι στην ποιότητα, αλλά στην ψυχή.

Τέτοιες ήττες σαν τη χθεσινοβραδυνή, θα βάζουν στο κάδρο και τον Μεντιλίμπαρ πλέον, που κλήθηκε να παίζει με μια ομάδα που δεν είναι δική του. Με αυτή, όμως, στα πρώτα ματς έδωσε το όραμα, το δικαίωμα σε όλους για κάτι καλύτερο. Και μέσα σε λίγες ημέρες, νομίζεις πως στον πάγκο έκατσε ξανά ο Καρβαλιάλ ή ο Μαρτίνεθ με τα ζητήματά τους.

Δεν ξέρω τι θα γίνει το καλοκαίρι, είναι πολύ μακρινό στο μυαλό μου. Αδυνατώ να πιστέψω και πάλι, όμως, πως ο Ολυμπιακός θα γλιτώσει από… μία εντεκάδα μεταγραφών. Υπάρχει ζήτημα σε πολλές θέσεις, θα διορθωθούν κενά και αδυναμίες του περσινού καλοκαιριού. Από την άλλη, όταν βλέπεις ότι αυτή η ομάδα είναι στο -5 από την κορυφή και ότι με συνδυασμό αποτελεσμάτων μπορεί να επιστρέψει ξανά, κοντεύει να σε φέρει ξανά στην… τρέλα. Με τη διαφορά βέβαια, πως πιο πιθανό είναι να ζεις τη λογική, παρά την… τρέλα.

Καλή εβδομάδα σε όλους με υγεία. Πάντα γεροί και δυνατοί. Αυτό μετράει άλλωστε, τους λογαριασμούς τους κάποιοι τους έχουν «φουσκωμένους», τα προβλήματά τους λυμένα, ο οπαδός θα… σκάει και θα πικραίνεται.

🔴Baladeros LIVE: Σφραγίδα Τερίμ στο Φάληρο, «πνιγμένος» ο Ολυμπιακός, Άρης για φίλημα & ΑΕΚ κορυφής!