Ανέτοιμος να ολοκληρώσει την υπέρβαση

Ανέτοιμος να ολοκληρώσει την υπέρβαση

Μπάμπης Τσιμπίδας 00:16 - 09.05.2023 / Ανανεώθηκε: 00:16 - 09.05.2023

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν αυτός που έπρεπε στο Φάληρο, ο Ολυμπιακός τίμησε την ιστορία του και δεν του χάρισε τίποτα και ο τίτλος κατέληξε στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Εξαρχής φαινόταν ότι το εγχείρημα ήταν πολύ δύσκολο. Η εικόνα του Παναθηναϊκού στα προηγούμενα παιχνίδια με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, καθώς και η επιδημία κορωνοιού που έπληξε το Κορωπί την περασμένη εβδομάδα, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε για την ιστορία του, αλλά και το συμφέρον του, αφού προσπαθεί να εξασφαλίσει την τρίτη θέση που θα τον οδηγήσει στα προκριματικά του Europa league και όχι στο... Κατακαλόκαιρο του Conference league, αξιοποίησε τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και πήρε τη νίκη. Μία νίκη που δεν μπορείς να την χαρακτηρίσεις ούτε δίκαιη, είτε άδικη, μιας και ήταν ένα μοιρασμένο παιχνίδι που θα κρινόταν στο ποιος θα σκοράρει πρώτος.

Μετά το τέρμα τον ερυθρολεύκων, οι πράσινοι είχαν ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν, όμως το δοκάρι του Μπερνάρ που θα μπορούσε να δώσει μία άλλη διάσταση στο ματς, δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Εν κατακλείδι ο Παναθηναϊκός δεν ολοκλήρωσε την υπέρβαση που είχε πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα. Έχει κάθε δίκιο να νιώθει πικραμένος γιατί δεν αξιοποίησε κανένα από τα ματς μπολ που είχε. Όπως και να πιστεύει ότι σε συνθήκες ισονομίας η ΑΕΚ θα υπολειπόταν στη βαθμολογία και η σημερινή συζήτηση θα ήταν τελείως διαφορετική.

Οργή Γιοβάνοβιτς - «Σιχαίνομαι τον εαυτό μου, μ’ έβαλαν να διαλέξω ανάμεσα στην υγεία των παικτών και στα όνειρά τους»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:47 - 08.05.2023

Οργή Γιοβάνοβιτς - «Σιχαίνομαι τον εαυτό μου, μ’ έβαλαν να διαλέξω ανάμεσα στην υγεία των παικτών και στα όνειρά τους»

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση που είχε το «τριφύλλι» μετά τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού και τη μία μέρα αναβολή που δόθηκε. «Δεν έχω ιδέα πως θα κοιτάξω τους παίκτες μου στα μάτια».

Όπως αποδείχτηκε στα δύο γήπεδα που κρινόταν ο τίτλος, άλλος είχε το όνομα και άλλος έχει τη χάρη. Στον Παναθηναϊκό δεν χάρισε κανένας τίποτα και έτσι θα έπρεπε να γίνει.

Η Ένωση ήταν πιο θεαματική κατά διαστήματα, είσαι μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ και τη δύναμη της νέας έδρας της. Είχε όμως και τη βοήθεια της διαιτησίας σε κομβικά παιχνίδια των play-off, και στην πιο κρίσιμη στιγμή έπαιξε με τις πιο ευνοϊκές προϋποθέσεις. Τα γεγονότα δεν αναιρούν την πολύ καλή δουλειά του Ματίας Αλμέιδα, αλλά δεν θα ξεχάσουμε και αυτά που βλέπουμε.

Μεγάλη σημασία έχει πως ο Παναθηναϊκός έχει επόμενη μέρα. Για τις ευθύνες του Γιοβάνοβιτς στη διαχείριση αυτής της εβδομάδας μπορούμε να συζητήσουμε πολλά. Δεν αναιρείται ότι αυτός είναι ο υπεύθυνος που το τριφύλλι επέστρεψε στη διεκδίκηση των τίτλων και το κυριότερο, ήρθε για να μείνει. Για την επόμενη μέρα θα τα γράψουμε προσεχώς, προς το παρόν ο κόσμος του Παναθηναϊκού πρέπει να νιώθει μόνο περηφάνια για την ομάδα του Ιβάν. Η οποία πάλεψε μόνη της κόντρα σε όλους και ότι άξιζε να πάρει, το πήρε το χορτάρι.

Tags: