Οι δύο ισοπαλίες στη Λεωφόρο που στέρησαν το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-0

i

© Intime

Οι δύο ισοπαλίες στη Λεωφόρο που στέρησαν το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τον Ολυμπιακό και σε συνδυασμό με τις δύο συνεχόμενες ισοπαλίες στην έδρα του κόντρα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, έχασε την κορυφή κι έπεσε στη δεύτερη θέση.

Η ήττα του Παναθηναϊκού στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τον Ολυμπιακό (1-0) σε συνδυασμό με τη νίκη-ανατροπή της ΑΕΚ στο Χαριλάου κόντρα στον Άρη (1-2), ξεκαθάρισαν τα πράγματα σε ότι αφορά την κορυφή και τον τίτλο, μία στροφή πριν το φινάλε της σεζόν. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε το πάνω χέρι μέχρι το ματς στο Φάληρο, καθώς στην περίπτωση ισοβαθμίας αυτή θα ήταν που θα σήκωνε το πολυπόθητο τρόπαιο.

Μετά το διπλό στο «Πανθεσσαλικό» κόντρα στον Βόλο στις 26/4, το «τριφύλλι» έχτισε ένα σερί δίχως νίκη κι αυτό έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο για την έκβαση του τίτλου. Στα τελευταία τρία ματς, ο Παναθηναϊκός συγκέντρωσε μόλις δύο βαθμούς. Η αρχή έγινε στη Λεωφόρο και στο ντέρμπι κορυφής απέναντι στην Ένωση. Οι «πράσινοι» έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία (0-0) κι έτσι το... θρίλερ συνεχίστηκε.

Τα σενάρια που στέφουν πρωταθλήτρια την ΑΕΚ - Μπορεί να το πάρει ακόμα κι αν χάσει!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:15 - 08.05.2023

Τα σενάρια που στέφουν πρωταθλήτρια την ΑΕΚ - Μπορεί να το πάρει ακόμα κι αν χάσει!

Με το διπλό στο Χαριλάου κόντρα στον Άρη (1-2), η ΑΕΚ «αγκάλιασε» το πρωτάθλημα και πλέον στην τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσει τον Βόλο στην «Οpap Arena» για να το σηκώσει και επίσημα.

Την επόμενη αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον ΠΑΟΚ κι έμεινε ξανά στην ισοπαλία (1-1). Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το γρήγορο προβάδισμα που πήρε με τον Μαντσίνι, με αποτέλεσμα να μείνει μακριά από το τρίποντο για δεύτερο σερί παιχνίδι. Τέλος, η νίκη του Ολυμπιακού στο σημερινό ματς (8/5)... τρίτωσε το κακό για τους «πράσινους», οι οποίοι έπεσαν από την κορυφή μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.