Μεγάλος Panathinaikos έκανε ομάδα La Liga να μοιάζει... γατάκι
i

© INTIME

Μεγάλος Panathinaikos έκανε ομάδα La Liga να μοιάζει... γατάκι

Βασίλης Μοιρώτσος 22:46 - 21.09.2023 / Ανανεώθηκε: 22:50 - 21.09.2023

Ο Παναθηναϊκός έκανε μια ομάδα της La Liga να μοιάζει με τρομαγμένο γατάκι, που τρέχει να κρυφτεί. Και έβαλε σφραγίδα το βράδυ της Πέμπτης στην απόλυτη επιστροφή. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Είχαμε χρόνια να δούμε τον Παναθηναϊκό σε ματς ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Και σαν να φύλαγε το καλύτερο γι' αυτή τη βραδιά. Γι' αυτή του την επιστροφή στο κορυφαίο επίπεδο. Το βράδυ της Πέμπτης στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας δεν εμφανίστηκε απλά μια καλή ελληνική ομάδα. Εμφανίστηκε μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Για να κερδίσεις μια ομάδα της La Liga, που μόλις πριν από μερικά χρόνια πήρε το Europa League, πρέπει να βάλεις το καλύτερό σου κοστούμι. Και ο Παναθηναϊκός το έβαλε. Και μας... έβγαλε τα μάτια.

Σε 95 λεπτά αγώνα η Βιγιαρεάλ του έκανε μία φάση. Στο 18' έπειτα από την κούρσα του Μοράλες και το πλασέ του που έφυγε έξω. Από εκεί και μετά; Αποδείχτηκε πόσο... ποδοσφαιρικό είναι αυτό που έχει κάνει ο Γιοβάνοβιτς και η διοίκηση του Παναθηναϊκού όλα αυτά τα χρόνια που συνεργάζονται. Όταν αφήνεις έναν προπονητή, έναν τόσο καλό προπονητή όσο είναι ο Ιβάν, να δουλέψει απερίσπαστος, όταν του δίνεις όλα όσα ζητάει, όταν έχεις την υπομονή σε μια χώρα που τα πάντα αλλάζουν στην πρώτη στραβή, θα πάρεις αυτό που σου αξίζει. Αυτό που δίνει πίσω το ποδόσφαιρο.

Ο Γιοβάνοβιτς δουλεύει καταπληκτικά και άκρως ποδοσφαιρικά όλα αυτά τα χρόνια. Και δουλεύει για να καταλήξουμε να βλέπουμε τέτοιες βραδιές σαν αυτή απέναντι στη Βιγιαρεάλ. Βραδιές που θυμίζουν σε όλους τι σημαίνει «Panathinaikos».

Οι πράσινοι έκαναν τακτικά ίσως το καλύτερο παιχνίδι τους εδώ και πολλά χρόνια. Τα λάθη τους ήταν σχεδόν μηδενικά, κάθε τους κίνηση ήταν καλά μελετημένη, η υπομονή στο παιχνίδι τους ήταν αδιανόητη. Άριστη κυκλοφορία της μπάλας, συγκέντρωση στον απόλυτο βαθμό και μια εικόνα που σου έδινε όχι την εντύπωση απλά, αλλά τη σιγουριά πως αργά ή γρήγορα θα έρθει το γκολ που ο Παναθηναϊκός ήθελε.

Και ήρθε με τρόπο καταπληκτικό, με τον Φώτη για ακόμα ένα παιχνίδι να δείχνει πως εξελίσσεται σε σπουδαίο σέντερ φορ. Τελείωμα... μαγεία, 1-0 πριν το ημίχρονο, «φωτιά» στο ΟΑΚΑ και κάπου εκεί έβλεπες και ένιωθες στην ατμόσφαιρα πως αυτή είναι η βραδιά που μπαίνει σφραγίδα στην οριστική επιστροφή της κανονικότητας. Του κανονικού Παναθηναϊκού. Αν υπήρχε μια αμφιβολία ακόμα, σβήστηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε σαν ο Παναθηναϊκός να μην έπαιζε με μια από τις καλύτερες ισπανικές ομάδες, αλλά με κάποια μικρομεσαία της Ελλάδας, απ' αυτές που φοβούνται τον μεγάλο τους αντίπαλο. Εκείνος η γάτα, η Βιγιαρεάλ το ποντίκι και όχι το αντίθετο. Δεν είναι εύκολο. Για όσους το βλέπουν, το ακούν, το διαβάζουν και νομίζουν ότι είναι εύκολο να είσαι κυρίαρχος απέναντι σε ομάδα της La Liga, μάλλον πρέπει να αλλάξουν τη σκέψη τους.

Ο Παναθηναϊκός έκανε τη Βιγιαρεάλ να μοιάζει με το τρομαγμένο... γατάκι που τρέχει να κρυφτεί, ακόμα και όταν στο τελυταίο μισάωρο μπήκαν οι Μορένο, Σόρλοθ και Παρέχο. Και η γκολάρα του Σπόραρ στο 78' που τίναξε το ΟΑΚΑ στον αέρα απέδωσε την απόλυτη δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη σε μια βραδιά που είδαμε μετά από χρόνια τον μεγάλο ευρωπαίο Παναθηναϊκό.