Ο Σερέλης έριξε γροθιά στο μαχαίρι και το λύγισε

Χρήστος Σερέλης

i

Χρήστος Σερέλης / © Intime

Ο Σερέλης έριξε γροθιά στο μαχαίρι και το λύγισε

Πάρης Τσελεπίδης • 00:51 - 11.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες στην Euroleague χωρίς τον Ντουέιν Μπέικον μετά από απόφαση του Χρήστου Σερέλη, με την οποία ο Έλληνας κόουτς έδειξε ποιος είναι το αφεντικό της ομάδας. Ο προπονητής της. Γράφει ο Πάρης Τσελεπίδης.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα στο ΟΑΚΑ βάζοντας τέλος σε ένα σερί έξι συνεχόμενων ηττών του σε αυτό το χρονικό σημείο της Euroleague και πήρε μία νίκη σημαντική από πολλές απόψεις. Καταρχήν γιατί ήταν η πρώτη με προπονητή του τον Χρήστο Σερέλη αλλά και η πρώτη χωρίς τον Ντουέιν Μπέικον στη σύνθεσή του στην ευρωπαϊκή του πορεία από τη στιγμή που έκανε το ντεμπούτο του.

«Το μπάσκετ είναι πιο ενδιαφέρον από τον Μπέικον ή οποιονδήποτε παίκτη». Με το τρόπο αυτό ξεκίνησε την απάντησή του ο Χρήστος Σερέλης στη Συνέντευξη Τύπου όταν ρωτήθηκε για την απόφασή του να αποκλείσει της αποστολής τον Ντουέιν Μπέικον. Μία απόφαση που ξάφνιασε άπαντες όταν έγινε γνωστή μία ώρα πριν από το τζάμπολ του παιχνιδιού με τον Ερυθρό Αστέρα αλλά μία απόφαση που πάρθηκε με απόλυτη συναίσθηση από τον Έλληνα τεχνικό. Μία απόφαση που πάρθηκε μετά από ώριμη σκέψη και μόνο τυχαία δεν ήταν.

Ο Σερέλης στο τέλος της βραδιάς και μετά από το τέλος του παιχνιδιού με τον Ερυθρό Αστέρα μόνο δικαιωμένος θα μπορούσε να αισθάνεται. Και πάλι όμως το αρνήθηκε κάνοντας ξεκάθαρο μέσα από τα λεγόμενά του πως η ομάδα είναι πάνω από όλους και αυτό είναι η αλήθεια και ισχύει παντού. Πολύ απλά γιατί το μπάσκετ είναι ένα ομαδικό άθλημα και όχι ένα ατομικό όπως για παράδειγμα το τένις όπου ο κάθε παίκτης κρίνει από μόνος του την μοίρα του.

Όπως και να έχει στο τέλος της βραδιάς ο Σερέλης δικαιώθηκε. Έδειξε παίρνοντας μία γενναία απόφαση όπως ήταν αυτή να αφήσει τον Μπέικον εκτός αποστολής του παιχνιδιού με τον Ερυθρό Αστέρα πως ήταν το απόλυτο αφεντικό μέσα στα αποδυτήρια στέλνοντας το μήνυμα προς όλους. Πως αυτός αποφασίζει ως ο προπονητής της ομάδας και κανένας άλλος δείχνοντας να μην φοβάται το οποιοδήποτε κόστος. Και στο τέλος της αναμέτρησης με το άκουσμα της κόρνας της λήξης ήταν και ο πρώτος μάγκας.

Το γιατί; Γιατί είχε πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στην Euroleague οδηγώντας την ομάδα του σε μία μεγάλη ανατροπή όπως ήταν αυτή επιστρέφοντας από το -16 του 25΄ όταν το σκορ ήταν 37-53 πριν έρθει το τελικό 75-66. Γιατί λίγα λεπτά μετά μέσα στα αποδυτήρια είδε τα χαμόγελα στα πρόσωπα των παικτών του να επιστρέφουνε και να τον μπουγελώνουνε. Γιατί ο Παναθηναϊκός μετά από δύο μέρες και ένα κουραστικό ταξίδι επιστροφής από το Μονακό έβγαλε και πάλι χαρακτήρα και νοοτροπία νικητή.

Γιατί απόλυτο αφεντικό στα αποδυτήρια και στον πάγκο του Παναθηναϊκού είναι ο Σερέλης σε αντίθεση με ότι ίσχυε μέχρι πριν από τρεις εβδομάδες επί της παρουσίας του Μαυροβούνιου Ντέγιαν Ράντονιτς; Γιατί με την απόφασή του να αφήσει εκτός αποστολής τον Μπέικον είδε την ομάδα να παίζει όπως θέλει. Με υπομονή και πίστη. Να έχει 18 ασίστ και 11 λάθη σε ένα παιχνίδι όπου έχανε μέχρι και με 16 πόντους και στο οποίο κυνηγούσε από το ξεκίνημά του μέχρι τις αρχές του τετάρτου δεκαλέπτου όταν προηγήθηκε με 56-55 και κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος.

Γιατί ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι μπορεί να κερδίζει και χωρίς τον Μπέικον αλλά και χωρίς και άλλους παίκτες του εξίσου σημαντικούς. Όπως είναι οι Αρτούρας Γκουντάιτις και Ματ Τόμας και μάλιστα ένα παιχνίδι Euroleague απέναντι σε μία ομάδα που κυνηγούσε μέχρι το μεταξύ τους παιχνίδι να βρεθεί στα playoffs.

Επέστρεψε από το -16 ο Παναθηναϊκός και με άμυνα - ατσάλι από το -25 υπέταξε τον Ερυθρό Αστέρα
EUROLEAGUE

22:53 - 10.03.2023

Επέστρεψε από το -16 ο Παναθηναϊκός και με άμυνα - ατσάλι από το -25 υπέταξε τον Ερυθρό Αστέρα

Ένας ψυχωμένος Παναθηναϊκός έβαλε τέλος στο σερί των έξι συνεχόμενων ηττών στην Euroleague με το 75-66 επί του Ερυθρού Αστέρα για την 28η αγωνιστική της Euroleague, στη σκιά της απουσίας του Ντουέιν Μπέικον. Πρώτη νίκη για τον Σερέλη στη διοργάνωση.

Γιατί ο Γιώργος Παπαγιάννης έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι βγαίνοντας μπροστά απόντος του Μπέικον και γιατί όταν απουσίαζε και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού από την πεντάδα του ο Λευτέρης Μαντζούκας έπαιξε με την ψυχή του ως σέντερ. Γιατί οι Μάριους Γκριγκόνις και Ματ Τόμας που λείπουνε από την Basket League φώναξαν βροντερό παρών προκαλόντας εκ νέου έναν διπλό πλέον ευχάριστο πονοκέφαλο στον Σερέλη αλλά και γιατί ο Ντέρικ Ουίλιαμς φρόντισε εκτός από την θετική επιθετική του παρουσία έσβησε αμυντικά τον Μπεν Μπέντιλ.

Όπως και να έχει ο Σερέλης δείχνει να δικαιώνει καθημερινά τη διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός που τον εμπιστεύτηκε εκ νέου και τη φορά αυτή μάλιστα στη θέση του πρώτου προπονητή. Γιατί είδε στο πρόσωπό του όλα αυτά τα στοιχεία αλλά και τη μαγκιά που διαθέτει να διαχειριστεί το υπάρχον σύνολο και το οδηγήσει στη διεκδίκηση του εναπομείναντα φετινού στόχου της χρονιάς. Την διεκδίκηση αλλά και κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος της Basket League και όπως φάνηκε κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα με ή χωρίς τον Ντουέιν Μπέικον.