Τα σερί «φτιάχνουν» την απόδοση
i

© INTIME

Τα σερί «φτιάχνουν» την απόδοση

Ο Παναθηναϊκός δεν έφτασε στον εκπληκτικό πρώτο γύρο παίζοντας μπαλάρα από την αρχή. Αλλά νίκη με νίκη, κέρδισε αυτοπεποίθηση και «έτρεξε» το σερί. Αυτό ψάχνει και τώρα!

Ο Παναθηναϊκός «έχτισε» την αυτοπεποίθηση του στον πρώτο γύρο με τις συνεχόμενες νίκες. Δεν έπαιζε από την αρχή με στιβαρότητα και σταθερότητα. Αυτά προέκυψαν στην πορεία, μετά το νικηφόρο σερί. Υπό αυτό το πρίσμα, η επικράτηση επί του Παναιτωλικού δεν διαφέρει σημαντικά από την αντίστοιχη με τον Ιωνικό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Αυτό που έχει αλλάξει, είναι το τάιμινγκ. Πλέον, οι οπαδοί έχουν απαιτήσεις και ενδόμυχα, περιμένουν θέαμα. Ωστόσο, το σερί θα φέρει και το όμορφο ποδόσφαιρο. Έτσι συμβαίνει με ομάδες που σφυραλατούν τον χαρακτήρα τους και έχουν χρόνια να ανταποκριθούν στην πίεση του πρωταθλητισμού.

Ο Παναθηναϊκός εκπέμπει αυτό το συναίσθημα στη διάρκεια των αγώνων του. Δεν έχει τη σιγουριά του πρώτου γύρου, όταν όμως επικρατούσε άγνοια κινδύνου. Πλέον, όλοι στο Τριφύλλι έχουν αντιληφθεί το διακύβευμα και ξέρουν τι ζητούν οι οπαδοί μετ’ επιτάσεως. Εάν θα αντέξουν οι «πράσινοι» θα το μάθουμε στα Play Offs. Ή θα πάρουμε μία ιδέα στο Περιστέρι, όπου το ματς της προσεχής Κυριακής είναι κομβικό.

Με κόπο λύγισε τον Παναιτωλικό, με τρόπο επέστρεψε στην κορυφή ο Παναθηναϊκός
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:29 - 06.03.2023

Με κόπο λύγισε τον Παναιτωλικό, με τρόπο επέστρεψε στην κορυφή ο Παναθηναϊκός

Ίδρωσε, αλλά έκανε τη δουλειλα κόντρα στον Παναιτωλικό! Ο Παναθηναϊκός μετουσίωσε σε γκολ τις ευκαιρίες που είχε στο δεύτερο ημίχρονο και επιβλήθηκε 2-0, επιστρέφοντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Σκόρερ οι Παλάσιος και Μαντσίνι.

Γιατί ο Παναθηναϊκός εάν θέλει να στεφθεί πρωταθλητής, δεν έχει το περιθώριο να μην νικήσει. ΠΡΕΠΕΙ να τα καταφέρει, με το «πρέπει» να είναι επίτηδες γραμμένο με κεφαλαία γράμματα. Τα προβλήματα είναι υπαρκτά, εμφανή και ο Ιβάν έχει λίγες μέρες να τα διορθώσει εν μέρει. Ασφαλώς, θαύματα δεν γίνονται, αλλά όπως προαναφέραμε, από τα σερί φτιάχονται οι ψυχολογίες!

Ανεξάρτητα με την έκβαση του παιχνιδιού, πλέον η πίεση από την ΑΕΚ έχει ενταθεί. Η Ένωση έχει δύο παιχνίδια μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας της Super League, σε αντίθεση με το ένα του Παναθηναϊκού. Βέβαια, αμφότερα είναι δύσκολα και δεν θα έχει εύκολο έργο.

Εξυπακούεται πως για να είναι ανταγωνιστικό το παιχνίδι, πρέπει ο ιδιοκτήτης του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός και η διοίκηση να μεταφέρουν στους παίκτες αυτό το κλίμα. Γιατί ειδικά οι ξένοι οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται τα παραποδοσφαιρικά ζητήματα στη χώρα μας, δεν θα κατανοήσουν απόλυτα τη σημασία του ματς.

Στην άλλη αναμέτρηση, η ΑΕΚ θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό στην «Αγιά Σοφιά». Με αμιγώς ποδοσφαιρικά κριτήρια, οι «κιτρινόμαυροι» υπερτερούν των «ερυθρόλευκων» και το 3-0 του Κυπέλλου είναι νωπό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός θα παίξει τα... ρέστα του και έχει παίκτες οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη ζημιά, όπως ο Χάμες Ροντρίγκες. Άρα, ο Παναθηναϊκός πρέπει να νικήσει την Κυριακή και έχει να... περιμένει!