Μία πρόκριση που έγραψε ιστορία και έβαλε θεμέλια!

Παναθηναϊκός

i

© Intime

Μία πρόκριση που έγραψε ιστορία και έβαλε θεμέλια!

Μπάμπης Τσιμπίδας 09:31 - 18.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:37 - 18.01.2024

Με επιθετικό τον Ακαϊντίν και «δεκάρι» τον Κώτσιρα... Με τον Τερίμ να κοουτσάρει άριστα... Μία μέρα που άρχισε ιδανικά με τη μεταγραφή Μπακασέτα, έκλεισε ονειρικά για τον Παναθηναϊκό μέσα στο «Καραϊσκάκης».

Σημασία δεν έχει το πως... Σημασία έχει η πρόκριση. Αυτή είναι που μετράει, αυτή θα γραφτεί στην ιστορία των ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων. Σε μερικά χρόνια, κανένας δεν θυμάται ότι ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στα πέναλτι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με σέντερ φορ τον Σαμέτ Ακαϊντίν, με «οχταροδεκάρι» τον αεικίνητο Γιάννη Κώτσιρα

Η ενδεκάδα που πανηγύρισε στο Φάληρο είχε τρεις στόπερ, τρεις αμυντικούς χαφ, δύο δεξιούς μπακ, έναν αριστερό μπακ και έναν εξτρέμ. Ούτε αυτό θα σημαίνει κάτι σύντομα, παρά μόνο για τους λάτρεις της στατιστικής. Η συντριπτική πλειονότητα θα μνημονεύει έναν επικό θρίαμβο επί του Ολυμπιακού, στη διαδικασία των πέναλτι.

Ο ποδοσφαιρικός οργανισμός του Παναθηναϊκού χρειαζόταν αυτή την πρόκριση. Δεν επιτεύχθηκε με ένα εμφατικό διπλό, αλλά με έναν τρόπο που ατσαλώνει τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές. Όταν προκύπτουν ένα σωρό προβλήματα και ένα σύνολο αντέχει και απορροφά τους κραδασμούς, η αυτοπεποίθηση ανεβαίνει στα ύψη. 

Το ποδόσφαιρο βασίζεται στην ικανότητα, αλλά και στην ψυχολογία. Ένας καλός παίκτης που νιώθει δυνατός, αποδίδει καλύτερα. Αντίστοιχα, ένας top ποδοσφαιριστής που δεν αισθάνεται σίγουρος, υστερεί σε σύγκριση με τις πραγματικές δυνατότητες του.

Οι «πράσινοι» μετά την πρόκριση επί του Ολυμπιακού, κέρδισαν ψυχολογικά οφέλη. Εκτός από τα πρακτικά, πως συνεχίζουν στο Κύπελλο και διεκδικούν ένα τρόπαιο. Σε μία μέρα που εκτός από τον αιώνιο αντίπαλο τους, αποκλείστηκε και η ΑΕΚ από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Εάν η σεζόν αποδειχτεί επιτυχημένη για τον Παναθηναϊκό, η 17η Ιανουαρίου θα έχει καθοριστική συμβολή. Πρόκειται για ένα παιχνίδι ορόσημο, που μπορούσε να φτιάξει ή να χαλάσει τη συνέχεια. Γιατί με την πρόκριση στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο Τερίμ κέρδισε χρόνο και ηρεμία για να εμφυσήσει τη νοοτροπία του στο ρόστερ. Ένας νέος προπονητής που δουλεύει με παίκτες που δεν έχει επιλέξει, χρειάζεται τέτοιου είδους αποτελέσματα. Τον βοηθούν να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη του γκρουπ του, να διαπιστώσουν στην ομάδα πως με το σχέδιο του θα εξελιχτούν και θα βελτιωθούν.

Προφανώς, επειδή ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε, δεν θα καλυφθούν τα κακώς κείμενα. Απλώς για μερικές ώρες, ας περιμένουν. Προέχει η χαρά, η περηφάνια, η ικανοποίηση. Όλα τα όμορφα συναισθήματα, που οι οπαδοί του Τριφυλλιού τα έχουν στερηθεί. Μία επιτυχία στον Πειραιά έχει ξεχωριστή αξία και δικαιούνται όλοι να την απολαύσουν.

Υ.Γ.: Η μέρα άρχισε ιδανικά με τη μεταγραφή του Τάσου Μπακασέτα και έκλεισε ονειρικά με την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Σπουδαία είδηση η απόκτηση του αρχηγού της Εθνικής Ελλάδας, με πολλαπλά μηνύματα που υπερβαίνουν στο αμιγώς αγωνιστικό σκέλος. Είναι μία κίνηση που δείχνει τις προθέσεις του Γιάννη Αλαφούζου, από εκείνες που δεν τις έχουμε συνηθίσει. Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από μεταγραφές που θα υπενθυμίσουν πως ανακτά το μέγεθος και ο Μπακασέτας έχει αυτό τον συμβολισμό.