Με αυτόν τον Ιωαννίδη, είναι υποψήφιος πρωταθλητής

Φώτης Ιωαννίδης

i

© Intime

Με αυτόν τον Ιωαννίδη, είναι υποψήφιος πρωταθλητής

Μπάμπης Τσιμπίδας 08:39 - 04.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:44 - 04.04.2024

Ο Φώτης Ιωαννίδης σκέφτεται μόνο πως θα κατακτήσει τον τίτλο με τον Παναθηναϊκό και όχι τα μεταγραφικά σενάρια. Όποιος αμφιβάλλει, ας τον παρακολουθήσει στο γήπεδο...

Για πόσο καιρό ακόμα; Δεν ξέρω, δεν μπορώ να προβλέψω με ασφάλεια. Σίγουρα δεν θα είναι για τόσο λίγο όσο φοβάστε, - δεν μπορώ να το υπογράψω, όμως αυτό ξέρω - αλλά ο Φώτης Ιωαννίδης δεν θα φύγει πριν πετύχει πολλά γκολ με τον Παναθηναϊκό. Ο Φωτάρας θα συνεχίσει να... τρομοκρατεί (με την ποδοσφαιρική έννοια) τους αντίπαλους αμυντικούς και να πανηγυρίζει με τον κλασικό τρόπο με τα υψωμένα δάχτυλα.

Είχαμε γράψει πριν την έναρξη των Play Offs πως ένας ποδοσφαιριστής περνάει στην κατηγορία των μεγάλων, όταν «καθαρίζει» τα ντέρμπι. Ο Ιωαννίδης σκόραρε δύο φορές εναντίον του Ολυμπιακού στο 3-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και ηγήθηκε της επικράτησης με 2-1 επί της ΑΕΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ήταν αυτός ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-1 με άψογο τελείωμα, έχοντας προηγουμένως κλέψει τη μπάλα από τον Μουκουντί. Το ίδιο συνέβη και στην ισοφάριση, απλώς το πλασέ του απέκρουσε ο Αθανασιάδης, πριν η μπάλα φτάσει στον Μπακασέτα και αυτός με συρτό μακρινό σουτ, στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Με αυτό τον φορμαρισμένο Ιωαννίδη, ο Παναθηναϊκός μπορεί να στεφθεί πρωταθλητής. Ας έχει μειονέκτημα έναντι του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ, αφού το -4 δεν καλύπτεται εύκολα σε εφτά αγωνιστικές. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Αρκεί ο Παναθηναϊκός να συμπεριφέρεται όπως από το 12’ και έπειτα, μετά τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Τσούμπερ.

Δεν είναι τυχαίο πως στις τρεις αγωνιστικές των Play Offs της Stoiximan Super League, o αντίπαλος προηγείται στο σκορ. Ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ. Για να αντιληφθούμε τη σημασία των δύο νικών, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με ανατροπή του 0-1. Με τον ΠΑΟΚ αντέδρασε και ισοφάρισε μία φορά, απέτυχε να το κάνει και δεύτερη. Αυτό είναι το μελανό σημείο του Τριφυλλιού στο τουρνουά μέχρι τώρα, γιατί στα υπόλοιπα έχει ανταποκριθεί.

Να ξέρετε, αυτός που το θέλει σαν τρελός είναι ο Ιωαννίδης. Δεν έχει στο μυαλό του πως να φύγει στο εξωτερικό, παρά μόνο να στεφθεί πρωταθλητής με τον Παναθηναϊκό. Είναι η κάψα του, το σκέφτεται όλη την ώρα και δεν τον απασχολεί τίποτα άλλο. Ο Ιωαννίδης έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, μία ισχυρή προσωπικότητα και δεν φοβάται τίποτα.

Έχει τη νοοτροπία του νικητή και είναι πρωταγωνιστής στον Παναθηναϊκό. Όταν έρθει η ώρα, θα το αλλάξει με έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία κορυφαία ομάδα του εξωτερικού. Όχι μικρομεσαία, όχι ένα club που θα συμπληρώνει τον ανταγωνισμό. Οπότε, καλά νέα για εμάς, κακά νέα για τους αντίπαλους αμυντικούς...

Υ.Γ.: Η εκτίμηση για τον Τερίμ είναι σύνθετη. Στη σύντομη παραμονή του στην Αθήνα, έχουμε καταγράψει μεγάλα πλεονεκτήματα και αντίστοιχα μειονεκτήματα. Όμως τέτοιες νίκες με ανατροπές σε ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός είχε χρόνια να πετύχει. Αυτό πρέπει να το πιστώσουμε στον «αυτοκράτορα».

Υ.Γ.2: Δεν θυμάμαι άλλον διαιτητή να έχει επιτρέψει τόσο ξύλο σε ντέρμπι. Ένθεν, κακείθεν. Στην κυριολεξία, υπήρξαν μαρκαρίσματα που ξεπέρασαν το αθλητικό όριο. Οποιοσδήποτε άλλος, θα σφύριζε φάουλ. Όχι ο Πορτογάλος Κλαούντο Περέιρα. Για ένα παιχνίδι νιώσαμε πως βλέπουμε έναν ματς που διαιτητεύει Λατινοαμερικάνος. Και η αίσθηση δεν ήταν άσχημη...