Η ποδοσφαιρική μηχανή του Λουτσέσκου και η απορία για Ντεσπόντοφ

Κίριλ Ντεσπόντοφ

i

©intime

Η ποδοσφαιρική μηχανή του Λουτσέσκου και η απορία για Ντεσπόντοφ

Μάνος Τσαλγατίδης 10:00 - 04.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:47 - 04.01.2024

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για τον ΠΑΟΚ που παίζει το κορυφαίο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και τη δίψα των «ασπρόμαυρων»

Δεν σας κρύβω πως ο πιο μεγάλος μου προβληματισμός πριν τη σέντρα του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ ήταν το πως θα επιστρέψει ο Δικέφαλος από την διακοπή λόγω εορτών. Σκεπτόμενος τα προηγούμενα χρόνια και τις εμφανίσεις των «ασπρόμαυρων» η αλήθεια είναι πως ήμουν κάπως... μαγκωμένος. Ωστόσο, τελικά το σύνολο του Λουτσέσκου έδειξε πως δεν χαμπαριάζει από διακοπές και πως πλέον έχει κάνει... ταρίφα τα 3-4 γκολ στον εκάστοτε αντίπαλο.

Βέβαια, μέχρι να σκοράρει το πρώτο γκολ ο ΠΑΟΚ δεν πέρασε και όμορφα κόντρα στον ΟΦΗ. Ο Δικέφαλος μπήκε κάπως νωθρά και χρειάστηκε ένα τέταρτο-εικοσάλεπτο μέχρι να μπορέσει να βρει τον ρυθμό του και να αρχίσει να παράγει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα για ακόμα μια φορά. Εντάξει δεν είναι ούτε Playstation ούτε εικονική πραγματικότητα, μιλάμε για ανθρώπους που και αυτοί πρέπει να βρουν ρυθμό.

Κάπου εδώ νομίζω χρειάζεται ένα μπράβο στους Κρητικούς, που ήρθαν στην Τούμπα για να παίξουν ποδόσφαιρο και όχι για να παρκάρουν λεωφορείο ή να παίξουν σκληρό παιχνίδι. Ωστόσο, πραγματικά η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων είναι χαώδης. Είναι μαγικό ωστόσο, πως ενώ ο Δικέφαλος προηγούνταν με 2-0 στο ημίχρονο υπήρχε ένας διάχυτος εκνευρισμός. Λίγο τα χαμένα πέναλτι, λίγο ο εκνευριστικός Τσέτσιλας δεν ήθελε και πολύ.

Οι «ασπρόμαυροι» μόλις σοβαρεύτηκαν και ξεκίνησαν να επιβάλλουν το ποδόσφαιρο τους, βρήκαν δύο γκολ σε δύο λεπτά και σμπαράλιασαν τον ΟΦΗ που έψαχνε να βρει από που του ήρθε. Σαφώς στο δεύτερο μέρος έκανε και διαχείριση, αφού υπάρχει και ένας υψηλών απαιτήσεων αγώνας με τον Άρη σε λίγες μέρες. Μόλις πάτησε πάλι το γκάζι τότε όλα ήταν απλά.

Δεν γίνεται να μην αναφερθώ στον Κίριλ Ντεσπόντοφ που μέχρι στιγμής έχει επτά γκολ και 10 ασίστ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο Βούλγαρος συνεχώς σημειώνει πως δεν είναι ακόμα στο 100%, πως ακόμα δεν έχουμε δει το πραγματικό του πρόσωπο. Σοβαρά τώρα αν δηλαδή φτάσει στο 100% τι θα κάνει; Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή στολίδι για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που έχει μπει και αυτός στη μηχανή του Λουτσέσκου και αποδίδει σχεδόν τα μέγιστα.

Ο ΠΑΟΚ είναι διψασμένος για νίκες, είναι διψασμένος για τίτλους και πάλι και πλέον η λέξη νίκη έχει αποτυπωθεί στο μυαλό όλων. Άλλωστε, το είπε και ο Λουτσέσκου: «Δεν θέλω να πω ότι παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο, για μένα το πιο σημαντικο είναι να μπορουμε να κερδίζουμε το κάθε ματς, ανεξαρτήτως τρόπου, ακομα και αν χρειάζεται να κάνουμε άμυνα για 95 λεπτά και να πετύχουμε ένα γκολ.