Θρύλος είσαι, η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας!

Ολυμπιακός

i

Ολυμπιακός/©Intime

Θρύλος είσαι, η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας!

Διονύσης Βερβελές 08:57 - 09.05.2023 / Ανανεώθηκε: 09:01 - 09.05.2023

Ο Ολυμπιακός έδειξε ποιος είναι, κόντρα σε προβλέψεις και σενάρια. Γι’ αυτό και διαφέρει απ’ όλους! Ο Διονύσης Βερβελές αναλύει…

Είκοσι φορές το ποντάρισμά τους πληρώθηκαν όσοι μπήκαν στο «Χ» του Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφεια με την ΑΕΚ και τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη. Ναι, ακόμη και οι στοιχηματικές εταιρείες, έβλεπαν τους «ερυθρόλευκους» ως το αουτσάιντερ αυτών των αναμετρήσεων. Προφανώς γιατί το κίνητρο ήταν πιο δυνατό για τους αντιπάλους, αλλά και γιατί πριν τη νίκη με το Βόλο, μετρούσε τρεις συνεχόμενες ήττες.

Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Δευτέρας, είχε μία… μάχη με την ιστορία του. Ακόμη και στους οπαδούς του, είχε μπει ένα δίλλημα. Το πρώτο, πως θα επιτρέψει στον αιώνιο αντίπαλό του, στον Παναθηναϊκό, να πανηγυρίσει πρωτάθλημα μέσα στο Καραϊσκάκη. Σε μια χρονιά που η ομάδα έχει δοκιμαστεί πολύ, που πήγαν πολλά πράγματα στραβά, αυτό θα ήταν ένα εξτρά βάρος και για την επόμενη σεζόν. 

Ακούω στο ραδιόφωνο ακροατές να μου λένε για την… καλή σχέση του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Ότι ο Μαρινάκης λέει έχει βοηθήσει τον Αλαφούζο. Το λέει ένας ακροατής, έχει ειδικό βάρος! Το ότι ο Παναθηναϊκός τελευταίο του πρωτάθλημα μετράει το 2010 και στα 13 χρόνια Μαρινάκη δεν έχει ούτε ένα, δεν λέει τίποτα προφανώς!

Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Δευτέρας έπαιζε για την ιστορία του. Δεν ήθελε να δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Ακόμη και το σκηνικό οι παίκτες του Παναθηναϊκού να πανηγυρίζουν στη σέντρα του άδειου Καραϊσκάκη, φαίνεται κάπως… Ως εικόνα να το κάνεις, γιατί φτάσαμε στο 2023 και κάτι τέτοιο, δεν έγραψε -ακόμη- η ιστορία. Ο Ολυμπιακός είχε πολλά να χάσει. Πάρα πολλά. Η άλλη… επιλογή, όπως έλεγαν οι γνώστες, ήταν να κάνει πάσα το πρωτάθλημα στο σύστημα που αβάνταρε την ΑΕΚ.

Εγώ την άποψή μου δεν την αλλάζω, την ΑΕΚ την έσπρωξαν φέτος, είδαν πολλά τα μάτια μας, διαιτησίες σε μεγάλα ματς που θα μείνουν χρόνια… Του Μάσα στο Καραϊσκάκη, του Μαριάνι, του Νταμπάνοβιτς, αρκετές. Ο Ολυμπιακός είχε μια συνειδητή επιλογή. Επιθετική τακτική, ανακοινώσεις, καυστικά σχόλια. Για κάποιους, αυτό φαινόταν ως αδυναμία. Για το αγωνιστικό και καλά. Όλο αυτό το διάστημα, ο Παναθηναϊκός προτιμούσε να κρατήσει μια άλλη τακτική. Χαμηλά την μπάλα, αλλά μάλλον δεν διάβαζε σωστά. Λες και περίμενε να του κάνει τη «λάντζα» με το «σύστημα» ο Ολυμπιακός!

Ξύπνησε πολύ αργά για να φωνάξει, ίσως και γιατί κάποιοι έπειθαν τον Αλαφούζο ότι όσο το VAR τους δικαίωνε και έκαναν τη δουλειά τους, όλα θα ήταν καλά. Κι ας έφταναν διάφορα στα αυτιά τους! Ακόμη και στο κομμάτι με τα κρούσματα, ο Παναθηναϊκός από αλλού την πάτησε και βρέθηκε και εκτεθειμένος επικοινωνιακά στο τέλος. Αυτά, όμως, είναι τα… εσωτερικά του και με το βάρος που θα του αφήσει αυτή η σεζόν, νομίζω πως έχει δύσκολες ημέρες μπροστά του.

Τι ακούσαμε και διαβάσαμε το τελευταίο διάστημα… Ο Ολυμπιακός έγινε ρυθμιστής του πρωταθλήματος κατά πολλούς, αλλά θα μου επιτρέψετε να έχω και την άποψη πως το ίδιο συνέβη και με τον ΠΑΟΚ, αλλά και με τον Άρη. Ναι, ναι, το γνωστό «παράρτημα» του Ολυμπιακού που φέτος δεν έκοψε ούτε βαθμό από την ΑΕΚ, αλλά οχτώ από τους Πειραιώτες! Άλλη… ιστορία κι αυτή, θα την αναλύσουμε.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να τερματίσει τρίτος χωρίς να ηττηθεί στην Τούμπα, αλλά εκτιμώ πως θα οδηγηθεί στο Conference League γιατί οι Θεσσαλονικείς είναι το φαβορί, με μια «άδεια» ΑΕΚ ψυχολογικά μετά την κατάκτηση του τίτλου. Εκτός και αν η ΑΕΚ στο δώρο που εισέπραξε από τον Ολυμπιακό, «απαντήσει» με ένα σαφώς μικρότερο…

Με τη νίκη επί Παναθηναϊκού, έκλεισαν πολλά στόματα. Αυτών που πίστευαν ότι ο Ολυμπιακός δεν θα το κάνει, για να μην πάρει το πρωτάθλημα η ΑΕΚ του Μελισσανίδη. Για να μη δυναμώσει τώρα που μπήκε και στο νέο της γήπεδο. Θεωρίες. Ωραίες κουβέντες για το καφενείο, ξεκάθαρα.

Ο Ολυμπιακός έχει μια ιστορία που τον θέλει κοντά στο πέμπτο αστέρι στη φανέλα του, πλησιάζοντας τα 100 χρόνια του! Το 2025 τα συμπληρώνει, έχει πολλή δουλειά μπροστά του για τον προγραμματισμό της νέας σεζόν, αλλά το βράδυ της Δευτέρας έβαλε πολλούς στη θέση τους σε αυτή τη χώρα! Είτε αρέσει είτε όχι σε οπαδούς της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ, αυτή είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας και το έδειξε περίτρανα με την εικόνα του και στα δύο τελευταία ματς. Γιατί αν δεν γινόταν… έργο με το γκολ του Μπακαμπού στη Νέα Φιλαδέλφεια, με ένα «διπλό» θα είχε φύγει από εκεί. Για την ιστορία, από το «κάστρο» της ΑΕΚ που τη βοήθησε στην επικείμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός έφυγε αήττητος σε δύο ματς πρωταθλήματος. Με το 0-0 στα πλέι οφ και το 1-3 στην κανονική διάρκεια.

Τον… αέρα του γηπέδου τον πήρε, θα τα δει στη συνέχεια και τα υπόλοιπα κομμάτια. Το θετικό μετά τη νίκη επί του αιωνίου αντιπάλου, είναι ότι η χρονιά δεν θα κλείσει με καχυποψία, με αμφισβήτηση στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους συνεργάτες του. Κι αυτή τη στιγμή, αυτό που οι περισσότεροι περιμένουν, είναι η πρόσληψη του νέου προπονητή που θα δώσει όραμα για τη νέα σεζόν, μαζί με τις ανάλογες μεταγραφές. Ακόμη και στις… στραβές του, ο Ολυμπιακός απέδειξε πως θα μπορούσε να διεκδικήσει περισσότερο και το φετινό πρωτάθλημα. 

Θα βάλει τις βάσεις, όμως και εκτιμώ πως σύντομα θα επιστρέψει σε αυτό. Είναι ξεκάθαρο ότι το ‘χει καλύτερα από κάθε αντίπαλο, το δείχνουν και οι αριθμοί αυτό. Βέβαια, μεγάλη κουβέντα θα σηκώσει το κομμάτι του παρασκηνίου, γιατί με αυτή την ΕΠΟ και τον Μπένετ με τα «εργαλεία» του να κάνουν ό,τι γουστάρουν, πολύ φοβάμαι πως έχουμε να δούμε ακόμη πολλά, πάρα πολλά. Από αυτά που φωνάζουν ότι είδαν και στον Παναθηναϊκό, αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια… 

Πολύ αργά για δάκρυα, με επιλογή του μάλιστα. Μετά από χρόνια άλλωστε, πιο πιθανό είναι να κρατήσει κάποιος στο μυαλό του ότι το έχασε στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό, παρότι την ζημιά την έπαθε αλλού. Ε, όταν μέσα στη Λεωφόρο δεν νικάς Βόλο, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ στη διαδικασία των πλέι οφ, φλερτάρεις με την απώλεια του τίτλου, όπως κι έγινε τελικά.

Το πόσο… κόμπλεξ έχουν πολλοί με τον Ολυμπιακό, φάνηκε ότι δεν υπάρχει ψυχή να γράψουν ένα «ευχαριστώ…». Κι ας μην το νιώθουν. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ άλλωστε, πιο πιθανό είναι να το έχουν μεταφέρει ήδη, πιστέψτε με…

Tags: