Πρώτη εντός έδρας νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό μετά από δύο χρόνια αλλά...

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

i

© Intime

Πρώτη εντός έδρας νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό μετά από δύο χρόνια αλλά...

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:24 - 08.05.2023

O Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρώτη εντός έδρας νίκη του κόντρα στον Παναθηναϊκό μετά από διάστημα δύο ετών, ωστόσο η τελευταία του με παρουσία κόσμου γυρνάει αρκετό καιρό πίσω.

Ο Ολυμπιακός υπερασπίστηκε την ιστορία του στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αφού επικράτησε του Παναθηναϊκού με σκορ 1-0, χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ στο 68ο λεπτό του αγώνα. Με αυτόν τον τρόπο καταδίκασε τον αιώνιο αντίπαλο του, ο οποίος χρειάζεται ένα «θαύμα» για να κατακτήσει το πρωτάθλημα, μετά και το 2-1 της ΑΕΚ επί του Άρη.

Από μεριάς Πειραιωτών το τι θα συνέβαινε στην κορυφή της βαθμολογίας ήταν αδιάφορο, αφού οι ίδιοι έχασαν από καιρό την κούρσα του πρωταθλήματος. Όμως, οι παίκτες του Ανιγκό κυνηγούσαν την... εκδίκηση (και τελικά την πήραν), αφού για τρία συνεχόμενα εντός έδρας ντέρμπι αιωνίων αγνοούσαν τη νίκη. Συγκεκριμένα, η τελευταία φορά που οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν των «πράσινων» στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ήταν τη σεζόν 2020-21, όταν και νίκησαν με σκορ 3-1.

Εντούτοις υπάρχει ένα αλλά... Για να βρει κανείς την τελευταία νίκη των Πειραιωτών απέναντι στον Παναθηναϊκό με κόσμο, σε ένα κατάμεστο γήπεδο, πρέπει να πάμε σχεδόν επτά χρόνια πίσω! Ήταν 6 Νοεμβρίου 2016 όταν οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 3-0 το «τριφύλλι», κόβοντας 31.283 εισιτήρια! Μποτία, Ελιονούσι και Ιντέγε ήταν οι σκόρερ του Ολυμπιακού τότε, με τα τέρματα να έρχονται όλα πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους.

Tags: