Αυτόπτης μάρτυρας από το κλειστό του Ρέντη: «Όσοι ήταν ενήλικοι άντρες προσήχθησαν από την αστυνομία, ήμουν εντός γηπέδου δεν έχω εικόνα τι έγινε έξω»

Αυτόπτης μάρτυρας από το κλειστό του Ρέντη: «Όσοι ήταν ενήλικοι άντρες προσήχθησαν από την αστυνομία, ήμουν εντός γηπέδου δεν έχω εικόνα τι έγινε έξω»

Sportal newsroom 09:57 - 08.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:34 - 08.12.2023

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος είναι δικηγόρος βρέθηκε έξω από τα Αλλοδαπών, αφού εκπροσωπεί μερικούς από τους προσηχθέντες, λέγοντας ότι όσοι ενήλικοι, αλλά και παιδιά 15,16 ετών ήταν στο γήπεδο προσήχθησαν από τις αστυνομικές Αρχές. Ενώ σχολίασε πως επειδή ήταν εντός γηπέδου δεν είχε εικόνα του τι γινόταν εκτός.

Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν χθες (7/12) το βράδυ κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Οι συγκρούσεις είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού ο οποίο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, ενώ την ίδια ώρα έχουν γίνει πάνω από 400 προσαγωγές

Μετά την οριστική διακοπή του παιχνιδιού οι αστυνομικές Αρχές δεν άφησαν κανέναν να αποχωρήσει από το γήπεδο, εκτός των γυναικών, των παιδιών, των γονιών και των ηλικιωμένων. Ένας εξ αυτών λόγω της δικηγορικής του ιδιότητας αποχώρησε κανονικά από το κλειστό του Ρέντη και βρίσκεται σήμερα (8/12) το πρωί έξω από το Αλλοδαπών, αφού εκπροσωπεί μερικά από τα άτομα που προσήχθησαν το βράδυ της Πέμπτης. 

«Δεν προσήχθην καθόλου, απλά αποχώρησα κάνοντας χρήση της δικηγορικής μου ιδιότητας. Οι πληροφορίες που είχα ήταν συγκεχυμένες, άκουσα από εσάς ότι είναι 424 άτομα τα οποία έχουν προσαχθεί. Βέβαια δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το αν πρόκειται για προσαγωγή και πόσες από αυτές έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις. Εδώ γεννάται το ζήτημα για το αν η εξακρίβωση στοιχείων γίνεται εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος. Ποιο είναι αυτό το διάστημα;

Αυτά τα άτομα μέσα εξετάζονται ανωμοτί, δηλαδή χωρίς όρκο, ως ύποπτοι τελέσεως σοβαρών ποινικών αδικημάτων; Αν ναι, ποιος είναι αυτός ο οποίος έχει αποφασίσει να τους αποστερήσει από τη διαδικασία αυτή για οποιαδήποτε νομική συμπαράσταση;», είπε στην αρχή και συνέχισε. 

«Από τη μία περίπου είναι γύρω στα 25 άτομα στους οποίους είμαστε γνωστοί και φίλοι και τους εκπροσωπώ», απάντησε στη συνέχεια.

ΕΛ.ΑΣ: «Ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες» - Ποια τα πολεμοφόδια που κατασχέθηκαν
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

09:43 - 08.12.2023

ΕΛ.ΑΣ: «Ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες» - Ποια τα πολεμοφόδια που κατασχέθηκαν

Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

«Όσοι ήταν ενήλικοι άντρες, έχω ακούσει και για παιδιά 15, 16 ετών. Προφανώς βρισκόντουσαν στο κλειστό του Ρέντη γύρω στις 12. Όλοι αυτοί προσήχθησαν», σχολίασε στη συνέχεια σε ερώτηση για το ποιοι προσήχθησαν μετά τα επεισόδια. 

«Επειδή ήμουν εντός του γηπέδου, δεν έχω καμία εικόνα για το τι έγινε εκτός αυτού. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι κατά τις 21:45, διαπίστωσα μια αναταραχή εντός του γηπέδου, η οποία προήλθε από τις αναθυμιάσεις από την εκτεταμένη χρήση χημικών έξω από αυτό. Επειδή ήμασταν στα πάνω διαζώματα, ανοίξαμε λίγο τα παράθυρα. Σε έναν κάθετο παράδρομο που βρίσκεται έξω από τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, είδα μια ομάδα ατόμων να συγκρούεται με μια διμοιρία», ανέφερε στο τέλος για το τι ήξερε για τα επεισόδια.