Διασώστης ΕΚΑΒ: «Η μαχαιριά που δέχτηκε ο φίλος του Άλκη ήταν σαν αυτά που γίνονται στη φυλακή»
i

Άλκης Καμπανός/©Intime

Διασώστης ΕΚΑΒ: «Η μαχαιριά που δέχτηκε ο φίλος του Άλκη ήταν σαν αυτά που γίνονται στη φυλακή»

Sportal newsroom 14:13 - 13.03.2023

Ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, Διασώστες του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης κατά του 19χρονου Άλκη Καμπανού και των φίλων περιέγραψαν τα όσα είδαν εκείνο το βράδυ.

Για 13η μέρα συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκη η δίκη των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονική επίθεση, με οπαδικά κίνητρα, σε βάρος του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

Ταυτοποιήθηκε 18χρονος που είχε απειλήσει μέσω μηνύματος τη ζωή πρώην παίκτη του Άρη
ΜΠΑΣΚΕΤ

11:09 - 10.03.2023

Ταυτοποιήθηκε 18χρονος που είχε απειλήσει μέσω μηνύματος τη ζωή πρώην παίκτη του Άρη

Ο Ζίριους Ουίλιαμς, ο οποίος αγωνίστηκε πέρσι με τη φανέλα του Άρη είχε δεχθεί το εξής μήνυμα: «Αν τολμήσεις να έρθεις στην Τούμπα τότε είσαι νεκρός, όπως ο Άλκης». Πλέον, οι αρχές έχουν τα στοιχεία του αποστολέα, ο οποίος παραδέχθηκε την πράξη του και σχηματίστηκε δικογραφία.

Ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κατέθεσε σήμερα, Δευτέρα (13/3), ένας εκ των διασωστών του ΕΚΑΒ, ο οποίος έφτασε στο σημείο της άγριας επίθεσης κατά του 19χρονου Άλκη Καμπανού και των φίλων του.

«Ήταν ένα τραύμα για να δείξει ότι "σ’ έχω". "Να σε μαρκάρω, για να με θυμάσαι”. Είναι σημάδι της φυλακής. Περιλαμβάνει συμβολισμό. Είναι προσωπική κρίση. Αυτός που το έκανε δεν ήθελε να σκοτώσει. Περιποιηθήκαμε το τραύμα του και προσπαθήσαμε να τον ηρεμήσουμε. Βρισκόταν σε κατάσταση πανικού. Μας είπε ότι εκεί που καθόταν με τους φίλους του, ήρθαν από το πουθενά κάποιοι και τους ρώτησαν "τι ομάδα είστε;"», ανέφερε χαρακτηριστικά το δικαστήριο ένας από τους διασώστες. Πρόσθεσε

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την Τρίτη (14/03) με την εξέταση νέων μαρτύρων. Στον κατάλογο αυτών που έχουν κληθεί να καταθέσουν είναι ένας ακόμη φίλους του Άλκη, που πρόλαβε και ξέφυγε από το σημείο της επίθεσης.