Καταπέλτης η εισαγγελέας στη δίκη του Άλκη: «Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά για κανέναν από τους 12» (vids)

Κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

i

©Intime

Καταπέλτης η εισαγγελέας στη δίκη του Άλκη: «Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά για κανέναν από τους 12» (vids)

Sportal newsroom 10:46 - 12.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:53 - 12.07.2023

Η εισαγγελέας πρότεινε την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών για τους κατηγορούμενους.

«Δεν αρκεί μία συγνώμη. Δεν υπήρξε καμία μεταμέλεια», είπε η εισαγγελέα κατά την τοποθέτησή της, αρχίζοντας την αγόρευση της με αναφορές σε αποφάσεις του Αρείου πάγου σχετικά με παρόμοια ελαφρυντικά που έθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Επειτα, ανέφερε ότι το ελαφρυντικό της μεταμέλειας πρέπει να είναι ειλικρινές και όχι προσχηματικό.

«Δεν αρκεί μια απλή έκφραση συγνώμης αλλά ούτε και η ομολογία, που δεν ήταν καν ομολογία της πράξης. Απλα οι κατηγορούμενοι ομολόγησαν ότι βρισκόταν στο σημείο. Δεν συνιστά μετάνοια η ομολογία της πράξης και η καλή διαγωγή στη φυλακή. Δεν υπήρξε ειλικρινή μεταμέλεια. Δεν αρκει η καταναγκαστική συμμόρφωση που ειναι υποχρεωτική μέσα στις φυλακές. Πρέπει ο κατηγορούμενος να εχει αλλάξει πλήρως στο παρελθόν. Δεν ακούστηκαν ομολογίες της πράξης τους κατι που αποδεικνύει την έλλειψη μεταμέλειας. 

Ξερή λέξη η συγνώμη. Συναίσθηση και ενσυναισθηση απαιτεί η συγνώμη αυτο δεν υπάρχει στους κατηγορούμενους. Αν είχαν μεταμέλεια θα είχε μιλήσει έστω ένας. Θα μας κοιτούσαν στα μάτια και θα μας έλεγε έστω ένας ποιος ακούμπησε τον Αλκη», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας ότι «το δικαστήριο κρίνει αμερόληπτα με βάση τα στοιχεία. Δεν ειναι για να συγχωρεί».

Το δικαστήριο διέκοψε για λίγα λεπτά ώστε να εξεταστεί η πρόταση της εισαγγελέως. Η πλευρά των συνηγόρων των 12 καταδικασθέντων έχει ζητήσει να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και για τους 11 αυτό του σύννομου βίου και κατά περίπτωση τα ελαφρυντικά της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και της ειλικρινούς μεταμέλειας. Υπενθυμίζεται ότι και οι 12 έχουν κριθεί ένοχοι. Μετά τη σημερινή διαδικασία ανοίγει ο δρόμος για την ανακοίνωση των ποινών.