Τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη

Κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

i

©Intime

Τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 15:19 - 06.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:19 - 06.07.2023

Δείτε αναλυτικά τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι 12 κατηγορούμενοι, οι οποίοι ενοχοποιήθηκαν από το Δικαστήριο για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης αποφάσισε την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων, οι οποίοι εμπλέκονται στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Να θυμίσουμε, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022, ο 19χρονος οπαδός του Άρη δολοφονήθηκε ακαριαία κι έχασε τη ζωή του, καθώς βρισκόταν μαζί με την παρέα του στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή τη σημερινή απόφαση της ενοχοποίησης των 12 κατηγορουμένων, οι συνήγοροι υπεράσπισής τους ζήτησαν να ληφθούν υπόψη ελαφρυντικά κατά την επιβολή των ποινών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το thesstoday.gr, οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας που σύμφωνα με το άρθρο 133 του Ποινικού Κώδικα η ηλικία 18-25 αποτελεί μεταβατικό στάδιο για την προσωπικότητα του δράστη και χρήζει επιεικέστερης μεταχείρισης.

Αναλυτικά τα ελαφρυντικά που ζητήθηκαν: 

- ότι τα εγκλήματα τελέστηκαν λόγω της νεαρής ηλικίας,

- ο πρότερος σύννομος βίος,

- η μεταμέλεια για τις πράξεις τους και

- η καλή διαγωγή τους στις φυλακές

Εδώ θα διαβάσετε αναλυτικά τις κατηγορίες των 12, οι οποίοι ενοχοποιήθηκαν από το Δικαστήριο.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ανέβηκε η ένταση:

Η ενοχοποίηση των 12 ανθρώπων που κατηγορούνται, δημιούργησε μεγάλη ένταση στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όμως με την παρέμβαση της αστυνομίας αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Με την ανακοίνωση της απόφασης ότι και οι 12 είναι ένοχοι, μερίδα κόσμου ξέσπασε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα τεταμένο κλίμα. Να σημειωθεί επίσης πως εντός των Δικαστηρίων αλλά και πέριξ αυτών, η ΕΛ.ΑΣ. ανέπτυξε ισχυρές δυνάμεις.

Στο άκουσμα της απόφασης το ακροατήριο γιούχαρε τους 12 κατηγορούμενους ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που φώναζαν «ισόβια» και «δολοφόνοι». Μάλιστα, μεγάλη ένταση δημιουργήθηκε κι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όταν μία μερίδα οπαδών του Άρη επιτέθηκε στους συγγενείς των κατηγορουμένων κατά την έξοδό τους. Όπως διακρίνεται κι από το βίντεο του GRTimes, τα συνθήματα κατά των συγγενών δημιούργησαν μία σύγχυση, όμως η κατάσταση ηρέμησε με την παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ.