Ομόφωνα ένοχοι και οι 12 για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Οι κατηγορούμενοι

i

© Intime

Ομόφωνα ένοχοι και οι 12 για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Αλέξης Σαββόπουλος 10:13 - 06.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:36 - 06.07.2023

Την ενοχή και των δώδεκα κατηγορούμενων οπαδών του ΠΑΟΚ για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Την απόφασή του σχετικά με τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού έβγαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, το οποίο ενοχοποίησε και τους 12 κατηγορούμενους για τη δολοφονική τους πράξη.

Οι κατηγορίες των 12:

Αναλυτικά για τον πρώτο κατηγορούμενο: Ομόφωνα ένοχο για τη συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στην δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Ομόφωνα ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας του Ά.Β. Ένοχο κατά πλειοψηφία για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του Δ.Κ. Ομόφωνα ένοχο για λοιπές πράξεις.

Για τον δεύτερο κατηγορούμενο: Ομόφωα ένοχο για τη συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στην δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Ομόφωνα ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας του Ά.Β. Ένοχο και κατά πλειοψηφία για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του Δ.Κ.

Ομόφωνα ένοχο για λοιπές πράξεις.

Για τον τρίτο κατηγορούμενο: Ομόφωνα ένοχο για τη συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στην δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Ομόφωνα ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας του Ά.Β. Ένοχο και κατά πλειοψηφία για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του Δ.Κ. Ομόφωνα ένοχο για λοιπές πράξεις.

Για τον τέταρτο κατηγορούμενο: Ομόφωνα ένοχο για τη συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στην δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Ομόφωνα ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας του Ά.Β. Ένοχο και κατά πλειοψηφία για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του Δ.Κ. Ομόφωνα ένοχο για λοιπές πράξεις.

Για τον πέμπτο κατηγορούμενο: Ομόφωνα ένοχο για τη συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στην δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Ομόφωνα ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας του Ά.Β. Ένοχο και κατά πλειοψηφία για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του Δ.Κ. Ομόφωνα ένοχο για λοιπές πράξεις. Αθώο για οπλοχρησία.

Για τον έκτο κατηγορούμενο: Ομόφωνα ένοχο για τη συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στην δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Ομόφωνα ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας του Ά.Β. Ένοχο και κατά πλειοψηφία για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του Δ.Κ. Ομόφωνα ένοχο για λοιπές πράξεις. Αθώο για οπλοχρησία.

Για τον έβδομο κατηγορούμενο: Ομόφωνα ένοχο για τη συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στην δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Ομόφωνα ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας του Ά.Β. Ένοχο και κατά πλειοψηφία για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του Δ.Κ. Ένοχο κατά πλειοψηφία για λοιπές πράξεις.

Για τον όγδοο κατηγορούμενο: Ομόφωνα ένοχο για τη συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στην δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Ομόφωνα ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας του Ά.Β. Ένοχο και κατά πλειοψηφία για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του Δ.Κ. Ένοχο ομόφωνα για λοιπές πράξεις. Αθώος για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Κούγιας για τη δίκη του Άλκη: «Οι κατηγορούμενοι αρνούνται τα πάντα, αλλά ο Άλκης είχε 30 θανατηφόρα χτυπήματα και ο φίλος του 17»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

09:47 - 07.06.2023

Κούγιας για τη δίκη του Άλκη: «Οι κατηγορούμενοι αρνούνται τα πάντα, αλλά ο Άλκης είχε 30 θανατηφόρα χτυπήματα και ο φίλος του 17»

Ο συνήγορος της οικογένειας του αδικοχαμένου Άλκη, Αλέξης Κούγιας, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα Mega» και ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν έχει διακρίνει κανένα ίχνος ανθρωπιάς από τους κατηγορούμενους.

Για τον ένατο κατηγορούμενο: Ομόφωνα ένοχο για τη συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στην δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Ομόφωνα ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας του Ά.Β. Ένοχο και κατά πλειοψηφία για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του Δ.Κ. Ομόφωνα για λοιπές πράξεις.

Για τον δέκατο κατηγορούμενο: Ομόφωνα ένοχο για τη συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στην δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Ομόφωνα ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας του Ά.Β. Ένοχο και κατά πλειοψηφία για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του Δ.Κ. Ομόφωνα ένοχος για λοιπές πράξεις.

Για τον ενδέκατο κατηγορούμενο: Ομόφωνα ένοχο για τη συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στην δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Ομόφωνα ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας του Ά.Β. Ένοχο και κατά πλειοψηφία για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του Δ.Κ. Ομόφωνα ένοχος για λοιπές πράξεις.

Για τον δωδέκατο κατηγορούμενο: Ομόφωνα ένοχο για τη συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στην δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Ομόφωνα ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας του Ά.Β. Ένοχο και κατά πλειοψηφία για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του Δ.Κ. Ομόφωνα ένοχος για λοιπές πράξεις. Αθώος για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Στη συνέχεια θα λάβουν τον λόγο οι συνήγοιροι των κατηγορουμένων, όσων κριθούν ένοχοι, προκειμένου να αιτηθούν την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων (π.χ. μεταγενέστερη καλή συμπεριφορά, ειλικρινή μεταμέλεια, μετεφηβική ηλικία). Θεωρείται δεδομένο ότι και οι δώδεκα θα ασκήσουν έφεση για να κριθούν σε δεύτερο βαθμό.

Εντός της δικαστικής αίθουσας, η οποία ήταν ασφυκτικά γεμάτη, σηκώθηκε πλακάτ που έγραφε “δικαιοσύνη στον Άλκη”. Στο άκουσμα της απόφασης το ακροατήριο γιούχαρε τους 12 κατηγορούμενους ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που φώναζαν “ισόβια” και “δολοφόνοι”.