Κούγιας για τη δίκη του Άλκη: «Οι κατηγορούμενοι αρνούνται τα πάντα, αλλά ο Άλκης είχε 30 θανατηφόρα χτυπήματα και ο φίλος του 17»

Κούγιας για τη δίκη του Άλκη: «Οι κατηγορούμενοι αρνούνται τα πάντα, αλλά ο Άλκης είχε 30 θανατηφόρα χτυπήματα και ο φίλος του 17»

Sportal newsroom 09:47 - 07.06.2023 / Ανανεώθηκε: 10:21 - 07.06.2023

Ο συνήγορος της οικογένειας του αδικοχαμένου Άλκη, Αλέξης Κούγιας, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα Mega» και ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν έχει διακρίνει κανένα ίχνος ανθρωπιάς από τους κατηγορούμενους.

Την ενοχή όλων των κατηγορούμενων πρότεινε χθες (7/6) η εισαγγελέας της δίκης για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.  «Ήταν μαυροντυμένοι για να μοιάζουν με τον θάνατο», ανέφερε. 

Για την απόφαση αυτή ο συνήγορος της οικογένειας του αδικοχαμένου 19χρονου, Αλέξης Κούγιας, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα Mega» και μεταξύ άλλων σχολίασε πως η δίκη είναι τυχερή που είχε μια καλή ανακρίτρια. «Η υπόθεση αυτή είχε μια τεράστια τύχη. Είχε μια εξαιρετική ανακρίτρια, η οποία βρέθηκε απέναντι σε δώδεκα συνανθρώπους μας, οι οποίοι ενώ είχαν διαπράξει αυτό το έγκλημα κατά του Άλκη, είχαν προετοιμαστεί ήδη πριν εμφανιστούν ενώπιον της με τους δικηγόρους τους», ανέφερε αρχικά. 

Στη συνέχεια μίλησε για την αγόρευση της εισαγγελέως, υποστηρίζοντας πως δεν βρίσκεται ούτε στο 1/3 της αγορεύσεώς της. Τονίζοντας πως η αγόρευσή της είναι γραπτή, γιατί για να είναι μια απόφαση έγκυρη πρέπει να υπάρχουν γραπτοί ισχυρισμοί. 

«Η κυρία εισαγγελέας που αγόρευσε χθες μας ενημέρωσε ότι θα αγορεύσει αρκετές ώρες και το έκανε για εννιά ώρες. Διέκοψε τη δίκη λόγω κοπώσεως των δικηγόρων της υπεράσπισης. Έχει ενημερώσει ότι βρίσκεται στο ⅓ της αγορέσευώς της. Επρόκειτο να αγορεύσω εγώ χθες στις έξι του μηνός. Μας ενημέρωσαν ότι δεν θα αγορεύσω ούτε την Πέμπτη. Εκείνη την ημέρα θα συνεχίσει τη δική της.

Δυστυχώς δεν το κάνουν όλοι, το πρόβλημα της δικαιοσύνης όπως έχω πει είναι οι εισαγγελείς. Προτείνουν υπερβολικά βουλεύματα, μετά οι κατηγορούμενοι αθωώνονται και δημιουργείται μια ανασφάλεια στην ελληνική δικαιοσύνη. Εδώ έχουμε μια δίκη που έχει διαρκέσει πεντέμισι μήνες και τα πρακτικά είναι μαγνητοφωνημένα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού αμφισβητεί την ομολογία του δεύτερου κατηγορούμενου και κάνει λόγο πως αποτελεί το «εξιλαστήριο θύμα»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

12:53 - 28.04.2023

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού αμφισβητεί την ομολογία του δεύτερου κατηγορούμενου και κάνει λόγο πως αποτελεί το «εξιλαστήριο θύμα»

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, Γιάννης Πουλτσίδης, αμφισβητεί την ομολογία του δεύτερου κατηγορούμενου και κάνει λόγο πως αποτελεί το «εξιλαστήριο θύμα» της υπόθεσης.

Δεν μαγνητοφωνούνται ούτε οι απολογίες των κατηγορουμένων, ούτε οι αγορεύσεις των δικηγόρων. Όταν υπάρχει μια γραπτή δίκη με ισχυρισμούς το δικαστήριο πρέπει να απαντήσει, αλλιώς υπάρχει έλλειψη ακροάσεως. Τότε η απόφαση είναι άκυρη. Αν το δικαστήριο δεν απαντήσει στους γραπτούς ισχυρισμούς, τότε η απόφαση είναι άκυρη», ήταν τα λόγια του. 

Τέλος όσον αφορά τις αρχικές απολογίες των κατηγορούμενων είπε: «Η εισαγγελέας δεν έχει δώσει κανένα ελαφρυντικό. Γιατί αυτά αναπτύσσονται μετά την έκβαση της απόφασης. Μέχρι τώρα έχει αναπτύξει τους ισχυρισμούς της, με τα όσα έχουν πει οι αυτόπτες, παραλίγο θύματα, μάρτυρες.

Ο Άλκης είχε τριάντα χτυπήματα, το άλλο παιδί 17. Υπάρχει η εντύπωση από τον πατέρα του Άλκη ότι έγινε οργανωμένη δολοφονία από «πειθαρχημένους στρατιώτες», γιατί πίστευε πως εκεί δεν μιλάμε για μια ανθρωποκτονία, αλλά για έναν ανορθόδοξο πόλεμο.

Το δικαστήριο θα διακόψει για αρκετές ημέρες. Όλοι οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται ότι είναι αθώοι. Ένας μόνο εμφανίστηκε στο τέλος της απολογίας του και είπε «εγώ έριξε μια μαχαιριά και είμαι βέβαιος ότι έκοψα τη μηριαία αρτηρία», που είναι μία από τις αιτίες του θανάτου του Άλκη. Γιατί σχεδόν όλα τα χτυπήματα ήταν θανατηφόρα. Το κεφάλι του ήταν πολτοποιημένο από τους σιδερολοστούς».