Ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού αμφισβητεί την ομολογία του δεύτερου κατηγορούμενου και κάνει λόγο πως αποτελεί το «εξιλαστήριο θύμα»

Άλκης Καμπάνος

i

Περιβραχιόνιο για τον Άλκη / © Super League 2

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού αμφισβητεί την ομολογία του δεύτερου κατηγορούμενου και κάνει λόγο πως αποτελεί το «εξιλαστήριο θύμα»

Κώστας Τσιακλής 12:53 - 28.04.2023

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, Γιάννης Πουλτσίδης, αμφισβητεί την ομολογία του δεύτερου κατηγορούμενου και κάνει λόγο πως αποτελεί το «εξιλαστήριο θύμα» της υπόθεσης.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, Γιάννης Πουλτσίδης, αλλά και η εισαγγελέας αμφισβητούν την ομολογία του δεύτερου κατηγορουμένου καθώς θεωρούν πως ο ίδιος αποτελεί το «εξιλαστήριο θύμα» που ψάχνουν οι υπόλοιποι 11 κατηγορούμενοι.

Ο Γιάννης Πουλτσίδης μίλησε στην ΕΡΤ και δήλωσε μεταξύ άλλων πως η ομολογία του δεύτερου κατηγορούμενου του προκάλεσε αμφιβολίες ωστόσο ήταν κάτι το οποίο περίμενε μετά τις ιατροδικαστικές εκθέσεις των τεχνικών συμβούλων που προσπάθησαν να ανατρέψουν την έκθεση της κας Λήδας Κοβάτση. Οι συγκεκριμένες εκθέσεις υποστηρίζουν ότι τα τραύματα στο κεφάλι, στα οποία αναφέρεται η ιατροδικαστής, δεν έπαιξαν κανένα ρόλο στον θάνατο του Άλκη και ότι το καίριο χτύπημα που επέφερε τον θάνατο ήταν αυτό στη μηριαία αρτηρία.

Δίκη Άλκη: «Μακάρι να γυρνούσα τον χρόνο πίσω και να μην είχα εμπλακεί», κατέθεσε ο πρώτος κατηγορούμενος
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

11:58 - 25.04.2023

Δίκη Άλκη: «Μακάρι να γυρνούσα τον χρόνο πίσω και να μην είχα εμπλακεί», κατέθεσε ο πρώτος κατηγορούμενος

Με τις απολογίες των 12 κατηγορουμένων, οπαδών του ΠΑΟΚ, για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό άλλων δύο ατόμων στη Χαριλάου, συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Ο κύριος Πουλτίδης είπε την άποψη του, λέγοντας: «Αυτό δεν είναι επιστημονικά ανεκτό, η συμμετοχική δράση των υπολοίπων έντεκα ως ένα συγκεκριμένο σημείο και να φύγουν από το πλαίσιο της φυσικής αυτουργίας.

Ένας λοιπόν πήρε φαινομενικά όλη την ευθύνη πάνω του, ο οποίος προφανώς έχει φτάσει στο σημείο και προφανώς έχει χτυπήσει, γιατί ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είναι ο πρώτος που έφτασε στο σημείο και ο τελευταίος που αποχώρησε». Με αυτή τη δήλωση ο κ. Πουλτσίδης θέλησε να τονίσει πως με αυτή την κίνηση οι κατηγορούμενοι θέλουν να βγάλουν από το κάδρο όλα τα χτυπήματα που δέχτηκε ο Άλκης στο κεφάλι.

Υπενθυμίζουμε πως ο δεύτερος κατηγορούμενος είχε αναφέρει το εξής: «Εγώ είμαι αυτός που χτύπησα τον Άλκη στο πόδι, αυτό ήταν μια φευγαλέα σκιά που ακόμη δεν το θυμάμαι καλά».