Ο 4ος κατηγορούμενος για τη δίκη του Άλκη: «Είδα τον Άλκη χτυπημένο, ήταν μέσα στα αίματα, λέω πού βρίσκομαι, φοβήθηκα»

Άλκης Καμπάνος

i

Περιβραχιόνιο για τον Άλκη / © Super League 2

Ο 4ος κατηγορούμενος για τη δίκη του Άλκη: «Είδα τον Άλκη χτυπημένο, ήταν μέσα στα αίματα, λέω πού βρίσκομαι, φοβήθηκα»

Sportal newsroom 16:36 - 04.05.2023

Ο 4ος κατηγορούμενος για τη δίκη του Άλκη Καμπανού αναφερόμενος σε αυτό το συμβάν ανέφερε ότι, όταν είδε τον 19χρονο μέσα στα αίματα φοβήθηκε, ενώ μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι ότι στόχος τους ήταν να επιβληθούν σαν ομάδα.

Η δίκη του Άλκη Καμπανού συνεχίζεται με τον 4ο κατηγορούμενο να δίνει τη δική του απολογία. Στην αρχή ζήτησε συγγνώμη για αυτό που προκάλεσε, ενώ εξέφρασε και τα συλλυπητήρια για το τραγικό συμβάν.

«Προέρχομαι από μια οικογένεια που μεγάλωσε σωστά, οι γονείς μου ήρθαν από την Αλβανία πριν από 25 χρόνια. Τελείωσα το σχολείο στη Θεσσαλονίκη. Ήθελα να ειδικευτώ στα αυτοκίνητα, έπαιζα ποδόσφαιρο. Δεν ήμουν χούλιγκαν ήμουν ένας απλός οπαδός», υποστηρίζει στην αρχή ο 21χρονος. 

Στη συνέχεια σχολίασε ότι στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ, άρχισε να πηγαίνει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ λόγω της οικονομικής του κατάστασης δεν είχε να πάει κάπου αλλού. Όσον αφορά το βράδυ που έγινε το συμβάν, υποστήριξε ότι πάρθηκε από όλους η απόφαση «να κάνουμε δυο τρεις γύρες στη Χαριλάου, μήπως βρούμε οπαδούς του Άρη για να μαλώσουμε. Ήταν η πρώτη μου φορά. Είχα ακούσει ότι είχαν κυνηγήσει δικούς μας άλλες φορές. Δεν ήξερα τι θα αντιμετωπίσω». Ακόμη ανέφερε ότι πάνω του είχε έναν πυρσό 15 εκατοστών. 

Ο ίδιος είπε ότι κατέβηκε από το πρώτο αυτοκίνητο στην Πλαστήρα μαζί με άλλους δύο, όταν είδαν από μακριά την παρέα του Άλκη. «Ήταν μαυροντυμένοι, είπαμε να τους κάνουμε μια ερώτηση. Ο Α.Γ. τους ρώτησε «τι ομάδα είστε» και αυτοί απάντησαν «Άρης ρε π….». Σχολίασε μάλιστα ότι την ίδια ώρα έφτασε το άλλο όχημα, το Polo, που είχε στρίψει από την Θ. Γαζή.

«Ήταν όρθιοι. Μάλλον κατάλαβαν ότι ήμασταν οπαδοί άλλης ομάδας. Ο Α.Γ. πέρασε την καγκελόπορτα και τον χτύπησε με τον κράνος ένας από τους φίλους του Άλκη. Είδα τον Γ.Κ να χτυπά με το δρεπάνι το Δ.Κ. και ο Α.Γ. έβγαλε μαχαίρι και χτύπησε τον Ά.Β. Κυνήγησα τον Κ.», σχολίασε στη συνέχεια. 

«Όπως έτρεχα είδα κάποιους να έρχονται απειλητικά προς το μέρος μας γύρισα πίσω να φωνάξω τον Α.Γ. και του είπα ‘πάμε να φύγουμε. Θέλαμε να επιβληθούμε σαν ομάδα. Εκείνη την στιγμή μου βγήκε να κυνηγήσω τον έναν».

Μετά το περιστατικό ο τέταρτος κατηγορούμενος διέφυγε στην Αλβανία. Υποστήριξε επίσης ότι ήταν προγραμματισμένο να φύγει. Τόνισε δε ότι, εκεί είπε στους γονείς του, πως είχε εμπλοκή στο συμβάν. Μάλιστα ανέφερε πως συμβουλεύτηκαν δικηγόρο και πήρε την απόφαση να παραδοθεί στις αλβανικές αρχές και στη συνέχεια να γυρίσει στην Ελλάδα. 

«Μετά το συμβάν πήγα σπίτι φοβισμένος και πήγα στο δωμάτιο μου, δεν μίλησα στη μητέρα μου. Δεν είχα το θάρρος να πω στον πατέρα μου ένα τέτοιο τρομερό συμβάν. Ήταν προγραμματισμένο να πάω στην Αλβανία να επισκεφτώ την γιαγιά μου. Με έβλεπαν ότι ήμουν αμήχανος και έλεγα στους γονείς μου ότι χώρισα με την κοπέλα μου. Ο πατέρας μου με συμβούλεψε να παραδοθώ. Μετά από κάποιες ημέρες παραδόθηκα στις αλβανικές αρχές. Πήγα στα σύνορα και παραδόθηκα. Ήξερα ότι είχαν προφυλακιστεί οι υπόλοιποι».

Μετά το τέλος της απολογίας του, ολοκληρώθηκαν και οι απολογίες των υπολοίππων επιβαινόντων του αυτοκινήτου, με τη δίκη να συνεχίζεται αύριο.