Δίκη Άλκη: «Αν δεν είχε τραυματιστεί στη μηριαία αρτηρία ο Άλκης Καμπανός θα ζούσε»

Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

i

©intime

Δίκη Άλκη: «Αν δεν είχε τραυματιστεί στη μηριαία αρτηρία ο Άλκης Καμπανός θα ζούσε»

Sportal newsroom 14:15 - 04.04.2023

Στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού η ιατροδικαστής Αικατερίνη Αποστολίδου αναφέρθηκε στα τραύματα που οδήγησαν στον θάνατο του νεαρού.

Στη δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού κατέθεσε σήμερα, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, η ιατροδικαστής Αικατερίνη Αποστολίδου ως τεχνική σύμβουλος ενός εκ των κατηγορούμενων.

Η μάρτυρας εξέφρασε τις διαφωνίες της με την ιατροδικαστική έκθεση, την οποία συνέταξε η Λήδα Κοβάτση, που έκανε την νεκροτομή στον Άλκη. Σημείωσε μάλιστα πως η ίδια εκτιμά ότι ο θάνατος του Άλκη προήλθε από αιμορραγικό σοκ, αποτέλεσμα του χτυπήματος στη μηριαία αρτηρία. Επισήμανε ακόμα πως δεν θεωρεί θανατηφόρες τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η Αποστολίδου τόνισε ότι στον αριστερό μηρό «περιγράφονται δύο τραύματα, αλλά πρόκειται για ένα διαμπερές με πύλη εισόδου και εξόδου. Το εργαλείο δείχνει την κατεύθυνση. Εγώ διαφωνώ με τα δύο τραύματα».

Έκανε την εκτίμησή της, παράλληλα, με βάση μία φωτογραφία, είπε χαρακτηριστικά ότι «σε όποια ιατροδικαστική του κόσμου τη στείλετε, θα σας πει ότι αυτό είναι ένα διαμπερές τραύμα. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε δύο τραύματα να επικοινωνήσουν. Για ποιο λόγο ένας ιατροδικαστής να κάνει νέα κάκωση;».

Στη συνέχεια η μάρτυρας αναφέρθηκε στις εκτιμήσεις της για τις κακώσεις στο κεφάλι του Άλκη.

«Δεν έχουμε χτύπημα με λοστό στον θανόντα. Είναι με θλων όργανο, αλλά τύπου γροθιά ή κλοτσιά. Ακόμα και αν ήταν καλυμμένο το κεφάλι, μία ράβδος θα άφηνε αποτύπωμα».

Έφερε, παράλληλα, ως παράδειγμα τα τραύματα στα χέρια του Άλκη. «Πάρα το γεγονός ότι φορούσε χοντρά ρούχα, το αποτύπωμα της ράβδου είναι εμφανές. Στο κεφάλι του θα σκιζόταν το δέρμα καθώς υπάρχει και οστό από κάτω. Όπως ακριβώς έγινε και με τον φίλο του».

Σ’ ερώτηση για την αιτία θανάτου του Άλκη απάντησε πως προήλθε από αιμορραγική καταπληξία. «Αν δεν υπήρχε η μηριαία αρτηρία, για μένα, η ζυγαριά γέρνει στο ότι θα ζούσε. Το οίδημα είναι προθανάτιο γιατί αιμορραγούσε, κατέρρεε ο οργανισμός του. Δεν αμφισβητείται το οίδημα, αλλά ο μηχανισμός. Πρόκειται για ένα παιδί που μέσα σε δέκα λεπτά πέθανε». Συμπλήρωσε ότι πρόκειται για ένα μικρό και κυκλικό τραύμα από όργανο με ομαλά χείλη και χαρακτήρισε μάλιστα το χτύπημα σε εκείνο το σημείο ως ατύχημα, διότι όπως είπε «κανένας δεν ξέρει τόσο καλή ανατομία, ώστε να χτυπήσει στη μηριαία».