Μεγάλη ένταση στο Δικαστικό Μέγαρο μετά την απόφαση για τη δολοφονία του Άλκη

Κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη

i

©Intime

Μεγάλη ένταση στο Δικαστικό Μέγαρο μετά την απόφαση για τη δολοφονία του Άλκη

Sportal newsroom 10:54 - 06.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:56 - 06.07.2023

Λίγο μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού για την ενοχοποίηση και των 12 κατηγορουμένων στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, επικράτησε μεγάλη ένταση στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του, σχετικά με τους κατηγορούμενους που εμπλέκονται στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Η ενοχοποίηση των 12 ανθρώπων που κατηγορούνται, δημιούργησε μεγάλη ένταση στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όμως με την παρέμβαση της αστυνομίας αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Με την ανακοίνωση της απόφασης ότι και οι 12 είναι ένοχοι, μερίδα κόσμου ξέσπασε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα τεταμένο κλίμα. Να σημειωθεί επίσης πως εντός των Δικαστηρίων αλλά και πέριξ αυτών, η ΕΛ.ΑΣ. ανέπτυξε ισχυρές δυνάμεις.

Εδώ θα διαβάσετε αναλυτικά τις κατηγορίες των 12, οι οποίοι ενοχοποιήθηκαν από το Δικαστήριο.

Σε ότι αφορά τη συνέχεια της υπόθεσης, τον λόγο πλέον θα πάρουν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, όσων κριθούν ένοχοι, προκειμένου να αιτηθούν την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων (π.χ. μεταγενέστερη καλή συμπεριφορά, ειλικρινή μεταμέλεια, μετεφηβική ηλικία). Θεωρείται δεδομένο ότι και οι δώδεκα θα ασκήσουν έφεση για να κριθούν σε δεύτερο βαθμό. Εντός της δικαστικής αίθουσας, η οποία ήταν ασφυκτικά γεμάτη, σηκώθηκε πλακάτ που έγραφε «δικαιοσύνη στον Άλκη». Στο άκουσμα της απόφασης το ακροατήριο γιούχαρε τους 12 κατηγορούμενους ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που φώναζαν «ισόβια» και «δολοφόνοι».