Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός» που φέρεται ως ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης

Επεισόδια στου Ρέντη

i

©Intime

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός» που φέρεται ως ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης

Sportal newsroom 16:20 - 28.04.2024 / Ανανεώθηκε: 16:29 - 28.04.2024

Ένας ακόμα κατηγορούμενους, με το προσωνύμιο «Κοντός», προφυλακίστηκε για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη αφού σύμφωνα με τις Αρχές του αποδίδεται ρόλος ηθικού αυτουργού για τον θάνατο του αστυνομικού.

Ακόμα ένας κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη προφυλακίστηκε. Συγκεκριμένα, ο λόγος γίνεται για τον γνωστό με το προσωνύμιο, «Κοντός», ο οποίος φέρεται να είναι ένας εκ των πέντε που τους αποδίδεται ρόλος ηθικού αυτουργού για τον θάνατο του αστυνομικού έξω από το κλειστό του Ρέντη.

Ακόμα οι Αρχές θεωρούν ότι ανήκει στο διευθυντήριο της οργάνωσης των επεισοδίων. Ο κατηγορούμενος φέρεται ότι ήταν μέσα στο γήπεδο, μαζί με τον μάνατζερ του γνωστού τράπερ και λέγεται ότι έδωσε το σύνθημα για τα επεισόδια, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Γιώργου Λυγγερίδη.

Προφυλακιστέος ο «kokos», ένας από τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας Λυγγερίδη
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

16:06 - 27.04.2024

Προφυλακιστέος ο «kokos», ένας από τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας Λυγγερίδη

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι απολογίες ενώπιον τεσσάρων ανακριτών για την δολοφονικής επίθεσης σε βάρος αστυνομικών των ΜΑΤ, έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», τον περασμένο Δεκέμβριο, στου Ρέντη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη. Οι μισοί περίπου κατηγορούμενοι, οι 15 εκ των 31, έχουν ολοκληρώσει τις απολογίες τους μέχρι αυτή τη στιγμή για αδικήματα όπως αυτά της εγκληματικής οργάνωσης, της ανθρωποκτονίας και της έκρηξης.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία «Με την άφιξη του στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη, τροποποίησε το σχέδιο επίθεσης, το οποίο αν και αρχικά ήταν να πραγματοποιηθεί μετά το πέρας του αγώνα, τελικά με απόφαση του, έλαβε χώρα μετά το πέρας του 1ου σετ. Ο « Κοντός» φορώντας καπέλο, ευρισκόμενος στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, συνομίλησε με τον μάνατζερ , ο οποίος βρισκόταν στη κερκίδα των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, πλησίον της πλαϊνής πόρτας, φορώντας μαύρο αμάνικο μπουφάν και μπλούζα σκουρόχρωμη.

Στη συνέχεια, αμφότεροι εξήλθαν του γηπέδου, ανέμεναν εξωτερικά του γηπέδου, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και όταν αυτοί εξήλθαν τους μοίρασαν τα πολεμοφόδια και τους έδωσαν εντολή να τους ακολουθήσουν και όταν αυτοί εκτοξεύσουν τα αντικείμενα που κρατούσαν, δηλαδή ο « Κοντός» τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και ο μάνατζερ τη ναυτική φωτοβολίδα, να ρίψουν με τη σειρά τους τα αντικείμενα που είχε στην κατοχή του ο καθένας προς τις Αστυνομικές Δυνάμεις».

Κατά την απολογία του όμως ο κατηγορούμενος έχει αρνηθεί την οποιαδήποτε ανάμειξη με τις βαριές αξιόποινες πράξεις, οι οποίες τον έφεραν αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη.