Χούλιγκανς ντυμένοι... Άγιοι Βασίληδες - Το βίντεο ντοκουμέντο που «καίει» του «εγκεφάλους»

Χούλιγκανς ντυμένοι... Άγιοι Βασίληδες - Το βίντεο ντοκουμέντο που «καίει» του «εγκεφάλους»

Sportal newsroom 09:32 - 25.04.2024

Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα νέο βίντεο-ντοκουμέντο από τα επεισόδια, που έγιναν πριν από χρόνια, στα οποία συμμετείχαν οι ηγέτες των χούλιγκανς.

Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα νέο βίντεο-ντοκουμέντο από τα επεισόδια, που έγιναν πριν από χρόνια, στα οποία συμμετείχαν οι ηγέτες των χούλιγκαν, που εμπλέκονται στην υπόθεση δολοφονίας του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη.

Το βίντεο προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και καταγράφει τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στις 18:00 το απόγευμα της 5ης Δεκεμβρίου του 2022 σε υπόγεια διάβαση απέναντι από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, πριν διεξαχθεί εκεί ο αγώνας μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

Tα βίντεο που πρόδωσαν τους χούλιγκανς
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

12:32 - 24.04.2024

Tα βίντεο που πρόδωσαν τους χούλιγκανς

Σύμφωνα με τις Αρχές, η εντολή για την επίθεση στον αστυνομικό, στον Ρέντη, δόθηκε από δύο ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι βάδιζαν μπροστά από τους υπόλοιπους με κατεύθυνση προς τη διμοιρία.

Στο βίντεο διακρίνονται δύο άτομα, που φορούσαν στολές Άγιου Βασίλη, να δίνουν το πρόσταγμα για τις επιθέσεις προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονταν εκεί (στην υπόγεια διάβαση).

Από ανάλυση που έγινε, σε συνδυασμό με καταθέσεις, προέκυψε ότι ο ένας ήταν ο 27χρονος μάνατζερ γνωστού τράπερ, που φορούσε μία αντισφυξιογόνο μάσκα και είχε ένα τσαντάκι, που περιείχε βόμβες μολότοφ!

Η άρση απορρήτου

Η αστυνομία, μετά τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη, προχώρησε σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου συγκεκριμένων προσώπων, που είχαν μπει ήδη στο στόχαστρο από την παρουσία τους στο γήπεδο. Ορισμένοι, μάλιστα, ήταν γνωστοί στις Αρχές για άλλες περιπτώσεις αδικημάτων που σχετίζονται με τους χώρους του αθλητισμού, και όχι μόνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας από τους σημερινούς κατηγορούμενους, πριν από 12 χρόνια, όταν ήταν 20 ετών, είχε πάρει μέρος και είχε καταδικαστεί για εμπρησμό σε κουρείο στη Μεταμόρφωση και επίθεση με μαχαίρι στον αλλοδαπό ιδιοκτήτη του. Το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι γνωστό στο χώρο των χούλιγκαν με το παρατσούκλι «Κοκός».

Από την καταγραφή τηλεφωνημάτων, μάλιστα, διαπιστώθηκαν κινήσεις, σχέσεις μεταξύ τους, αλλά χαρτογραφήθηκαν σαφέστερα οι προθέσεις τους το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου.Μ. Κ.-Θ. Και δύο φίλους του. Ο ένας από τους δύο μάλιστα, του λέει κάποια στιγμή για τον Γιώργο Λυγγερίδη ότι πήγε να κάνει τη δουλειά του και βρέθηκε νεκρός. Τότε, ο κατηγορούμενος βρίζει χυδαία, προσβάλλοντας και τη μνήμη του αστυνομικού και ακολούθως ειρωνεύεται.