Μώραλης: «Κάθε προσπάθεια σύνδεσης των κρινόμενων από τη δικαιοσύνη προσώπων και της συμπεριφοράς τους με εμένα, δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια»

Γιάννης Μώραλης

i

Γιάννης Μώραλης/©Intime

Μώραλης: «Κάθε προσπάθεια σύνδεσης των κρινόμενων από τη δικαιοσύνη προσώπων και της συμπεριφοράς τους με εμένα, δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια»

Sportal newsroom 15:17 - 24.04.2024 / Ανανεώθηκε: 03:57 - 28.05.2024

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, με ανάρτησή του στα social media αναφέρθηκε στη σύνδεσή του με τις συλλήψεις των μελών της Θύρας 7 για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη.

Η ΕΛ. ΑΣ έχει προχωρήσει στη σύλληψη 63 ατόμων για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Ρέντη την ώρα ενός αγώνα βόλεϊ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τους κατηγορούμενος αναφέρεται πως δεν μπορεί να αποκλειστεί εμπλοκή μελών της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ενώ έχουν βγει δημοσιεύματα που μιλούν για σύνδεση του Δήμαρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη με τους κατηγορούμενους. Ο ίδιος όμως με ανάρτηση στα social media απάντησε στα όσα έχουν ειπωθεί.

Πιστόλια, μαχαίρια και ναρκωτικά: Αυτά βρήκε η ΕΛ. ΑΣ μετά τις συλλήψεις των μελών της Θύρας 7
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

13:58 - 24.04.2024

Πιστόλια, μαχαίρια και ναρκωτικά: Αυτά βρήκε η ΕΛ. ΑΣ μετά τις συλλήψεις των μελών της Θύρας 7

Η Ελληνική Αστυνομία μέσω ανακοίνωσης έκανε γνωστά όλα όσα βρήκε μετά τις συλλήψεις των μελών της Θύρας 7 για τη δολοφονία του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Δήμαρχου Πειραιά:

«Με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου για δημοσιεύματα που εμπλέκουν άμεσα τον Δήμο Πειραιά με την υπό εξέλιξη έρευνα για υπόθεση οπαδικής - και όχι μόνο - βίας, δηλώνω τα εξής:

«Είναι προφανές ότι πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας, η διακίνηση του οποίου από ορισμένους είχε επιχειρηθεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και πριν μερικούς μήνες. Και τότε και σήμερα εξίσου ανεπιτυχώς. Υπογραμμίζω, λοιπόν, ξεκάθαρα τα εξής:

Οι συμβασιούχοι υπάλληλοι ορισμένου χρόνου προσλαμβάνονται στους δήμους με βάση τον ισχύοντα νόμο και την προβλεπόμενη από αυτόν διαδικασία. Και στις περιπτώσεις που αναφέρονται τα δημοσιεύματα τηρήθηκαν απολύτως όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και παρά το ότι αυτό είναι γνωστό στους συντάκτες των δημοσιευμάτων, παραγνωρίζεται σκοπίμως.

Είναι για τον καθένα απολύτως αυτονόητο ότι καμιά ιδιωτική επιχείρηση και πολύ περισσότερο καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος. Αν δηλαδή συμπεριφέρεται νόμιμα ή εάν διαπράττει αξιόποινες πράξεις.

Στον ξεκάθαρο υπαινιγμό κατά του προσώπου μου και την προφανή προσπάθεια σύνδεσής μου με οποιαδήποτε πτυχή αυτής της υπόθεσης, σαφέστατη απάντηση παρέχει η πάγια τηρούμενη και δημοσίως γνωστή συμπεριφορά μου.

Η πορεία μου τόσο στο παρελθόν όταν ασχολήθηκα ενεργά με το ποδόσφαιρο για 20 χρόνια, όπως και τα τελευταία δέκα χρόνια ως Δήμαρχος Πειραιά είναι απολύτως κρυστάλλινη και ευρέως γνωστή.

Μια πορεία στο φως.

Κάθε προσπάθεια σύνδεσης των κρινόμενων από τη δικαιοσύνη προσώπων και της συμπεριφοράς τους με εμένα, δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια και φανερώνει ηθελημένη εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων».