Δικηγόρος οπαδού ΑΕΚ: «Καμία σχέση ο πελάτης μας με τη δολοφονία, υπάρχει άλλο μαχαίρι με το αίμα του Μιχάλη»

Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη

i

PrtScr

Δικηγόρος οπαδού ΑΕΚ: «Καμία σχέση ο πελάτης μας με τη δολοφονία, υπάρχει άλλο μαχαίρι με το αίμα του Μιχάλη»

Sportal newsroom 12:44 - 30.11.2023

Ο δικηγόρος του οπαδού της ΑΕΚ, εξηγεί γιατί ο πελάτης του δεν μπορεί να έχει σχέση με τη δολοφονία του Μιχάλη και θέλησε να υπενθυμίζει ότι υπάρχει κι άλλο μαχαίρι με αίμα του αδικοχαμένου οπαδού της Ένωσης.

Ο δικηγόρος Χριστόδουλος Γίλιας, πήρε θέση μετά τα σημερινά (30/11) δημοσιεύματα, σχετικά με την υπόθεση του πελάτη του και οπαδού της ΑΕΚ που τον αποσυνδέουν από τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη. Σε ρεπορτάζ των «Νέων» ο κ. Γίλιας αναφέρει «ότι δεν υπάρχει οπτικό υλικό από τη στιγμή του μοιραίου πλήγματος, ότι βρισκόταν σε απόσταση πέντε μέτρων από το θύμα την ώρα της επίθεσης και ότι εκείνος έβγαλε το μαχαίρι μετά την επίθεσή τους». Μάλιστα, όπως τονίζει, «έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ βρέθηκε άλλο ένα μαχαίρι με αίμα του 29χρονου και το οποίο δεν έχει διαπιστωθεί σε ποιον ανήκε»

Επιπλέον, νομικοί σχολιάζουν ότι «οι σταγόνες αίματος του Μιχάλη στο μαχαίρι του 35χτομου μπορούν να εξηγηθούν γιατί πράγματι -όπως φαινεται σε βίντεο- έτρεχε δίπλα του και μπορεί να έπεσαν σε αυτό». 

Στα «Νέα» τονίζεται πως «σύμφωνα με το σκεπτικό, ο 29χρονος Κατσούρης χτυπήθηκε με μαχαίρι από τον 35χρονο συνοπαδό του κατά λάθος, κατά τη διάρκεια της πρώτης μαζικής επίθεσης κροατών χούλιγκαν στην οδό Κιουτάχειας, στη Νέα Φιλαδέλφεια κι ενώ προσπαθούσαν να αμυνθούν από τα χτυπήματα που δέχονταν».

Από την άλλη, ωστόσο, νομικοί επισημαίνουν ότι μια τέτοια δίωξη δεν στηρίζεται σε στοιχειωδώς επαρκή στοιχεία καθώς η συγκεκριμένη εκδοχή παρουσιάζει λογικά κενά. Τα «Νέα» αναφέρουν ως άξιο αναφοράς το γεγονός ότι για τον 35χρονο «είχαν διατυπωθεί αρχικά υπόνοιες ότι είχε χτυπήσει τον Κατσούρη στην προσπάθεια διαφυγής τους από τον χώρο της συμπλοκής. Το σενάριο αυτό είχε καταρριφθεί αφού διαπιστώθηκε ότι σταγόνες αίματος του Κατσούρη βρέθηκαν περίπου 80 μέτρα μακριά.

Τσατάλης για τον κόσμο της ΑΕΚ και τη δολοφονία Κατσούρη: «Είμαστε τιμωρημένοι, μην ασχολείστε με υπάνθρωπους»
EUROPA LEAGUE

12:40 - 30.11.2023

Τσατάλης για τον κόσμο της ΑΕΚ και τη δολοφονία Κατσούρη: «Είμαστε τιμωρημένοι, μην ασχολείστε με υπάνθρωπους»

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Τάσος Τσατάλης πήρε θέση για τα όσα γράφτηκαν σήμερα (30/11) για την υπόθεση του Μιχάλη Κατσούρη, ενώ μεταξύ άλλων τόνισε την σοβαρότητα που θα πρέπει να δείξουν οι οπαδοί της Ένωσης στην αναμέτρηση με τη Μπράιτον.

Τέλος, η νέα εκδοχή αναφέρει ότι «ενδέχεται να τον είχε πλήξει στο σημείο της πρώτης εφόδου των Κροατών». Το μαχαίρι -που παραδέχτηκε ο 35χρονος ότι του άνηκε- βρέθηκε αργότερα στην κατοχή Κροάτη χούλιγκαν στη Ριζούπολη. Όμως, τα στοιχεία που τον αποσυνδέουν από τη δολοφονία, είναι σύμφωνα με τον νομικό του εκπρόσωπο Χριστόδουλο Γίλια, όπως τα διαβάσατε παραπάνω.