Συνελλήφθησαν οι εννέα από τους δέκα οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που αναζητούσαν οι Αρχές

Επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

i

PrtScr

Συνελλήφθησαν οι εννέα από τους δέκα οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που αναζητούσαν οι Αρχές

Sportal newsroom 15:16 - 23.09.2023 / Ανανεώθηκε: 15:17 - 23.09.2023

Οι ελληνικές αρχές έχουν ζητήσει την έκδοση δέκα μελών των Bad Blue Boys, τα οποία τελικά συνέλαβαν στην Κροατία.

Το πρωί του Σαββάτου (23/09) στην Κροατία ανέφεραν ότι αναμένονται νέες συλλήψεις το προσεχές διάστημα για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη. Μάλιστα, σύμφωνα με την κροατική ιστοσελίδα «Jutarnji», οι κροατικές αρχές δέχτηκαν την ακόλουθη εντολή από τις ελληνικές αρχές: «Συλλάβετε αμέσως αυτά τα άτομα και να τα εκδώσετε στην Ελλάδα». Οπως και τελικά έγινε.

Το συγκεκριμένο Μέσο σε νέα δημοσίευσή του αναφέρει ότι από τους δέκα οπαδούς των «Bad Blue Boys» των οποίων τη σύλληψη αναζητεί η ελληνική δικαιοσύνη με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, η κροατική αστυνομία συνέλαβε εννέα εξ αυτών. Πέντε από αυτούς συνελήφθησαν την Παρασκευή (22/09) και μεταφέρθηκαν αρχικά στο τμήμα της αστυνομίας εγκληματικότητας του Αστυνομικού Τμήματος του Ζάγκρεμπ και στη συνέχεια προφυλακίστηκαν. Η αστυνομία δεν είχε καμία ποινική έρευνα, παρά μόνο ενήργησε σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης και έκανε τις διατυπώσεις που ζήτησαν οι ελληνικές Αρχές.

Οι ελληνικές αρχές απαιτούν από τους Κροάτες να τους παραδώσουν προκειμένου να διασφαλιστεί η δίωξη του ποινικού αδικήματος της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση για τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων. Τα ονόματα των δέκα οπαδών μάλιστα, βρέθηκαν στη λίστα με τους επιβάτες που ταξίδεψαν στην Ελλάδα και προκάλεσαν τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τα κροατικά Μέσα, δεν προσκομίστηκαν συγκεκριμένα στοιχεία που να δείχνουν ότι συμμετείχαν στα επεισόδια της 7ης Αυγούστου, το βράδυ πριν από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, που επρόκειτο να διεξαχθεί το επόμενο βράδυ μεταξύ ΑΕΚ και Ντιναμό.

Υπενθυμίζεται ότι στις ελληνικές φυλακές βρίσκονται αυτή τη στιγμή 105 Κροάτες οπαδοί και σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, η μέγιστη διάρκεια κράτησης για τα ποινικά αδικήματα που τους κατηγορούνται είναι 18 μήνες, αλλά αναμένεται ακόμη ότι κάποιοι από τους οπαδούς θα αποφυλακιστούν. Ωστόσο, η Ελλάδα αναζητά πλέον άλλα 10 άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια και το κροατικό δικαστήριο θα αποφασίσει εάν θα ικανοποιήσει το αίτημα της Ελλάδας για έκδοσή τους για τη διεξαγωγή της διαδικασίας.