Η απάντηση της κυβέρνησης στην Κροατία – Οι τρεις κατευθύνσεις μετά τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια
i

© Intime

Η απάντηση της κυβέρνησης στην Κροατία – Οι τρεις κατευθύνσεις μετά τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Sportal newsroom 17:28 - 13.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:54 - 13.08.2023

Πώς απαντούν κυβερνητικά στελέχη στις αναφορές του προέδρου της Κροατίας.

«Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη» απαντά η Αθήνα στον Κροάτη πρόεδρο για την κράτηση των οπαδών. Κυβερνητικά στελέχη, σύμφωνα με την ΕΡΤ, πήραν θέση σε όσα είπε ο Ζόραν Μιλάνοβιτς για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

Στις δηλώσεις που παραχώρησε ο Ζόραν Μιλάνοβιτς τόνισε ότι δεν μπορεί να στηρίξει τους συλληφθέντες Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ διότι «πήγαν για να κάνουν επεισόδια». Ο πρόεδρος της Κροατίας απέφυγε να τους αποδώσει τον χαρακτηρισμό «χούλιγκαν» και είπε ότι είναι πολίτες που έχουν δικαιώματα ενώ πρόσθεσε ότι αν συνεχιστεί η κράτησή τους τότε θα ανοίξει βεντέτα με την Αθήνα.

Κροάτης πρόεδρος: «Πήγαν για να κάνουν επεισόδια, αλλά αν η Αθήνα κρατήσει και τους 100, θα ανοίξει βεντέτα»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

21:45 - 12.08.2023

Κροάτης πρόεδρος: «Πήγαν για να κάνουν επεισόδια, αλλά αν η Αθήνα κρατήσει και τους 100, θα ανοίξει βεντέτα»

Ο πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, πήρε θέση για τα αιματηρά επεισόδια που προκάλεσαν οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, που κατέληξαν στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Σε τρεις κατευθύνσεις η κυβέρνηση

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η κυβέρνηση κινείται σε τρεις κατευθύνσεις

Α) Προτεραιότητα έχει να συλληφθούν οι ένοχοι και θα αποδοθεί Δικαιοσύνη

Β) Στο επιχειρησιακό σκέλος: σε εξέλιξη βρίσκεται ο εσωτερικός έλεγχος της ΕΛ.ΑΣ και το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση είναι ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν σε ανώτατο επίπεδο,

Γ) Δεδομένου ότι η οπαδική βία αποτελεί διεθνές πρόβλημα – καθώς υπάρχει ένας ακήρυχτος πόλεμος των χούλιγκαν – κρίνεται εξαιρετικά σημαντική η συνάντηση του πρωθυπουργού την Τετάρτη με τον πρόεδρο της Ουέφα, ο οποίος διαθέτει διεθνή τεχνογνωσία για το θέμα αλλά και στη συνέχεια η απόφαση για διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών και των ιδιοκτητών των ΠΑΕ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δείχνει ότι η κυβέρνηση σε κορυφαίο επίπεδο είναι αποφασισμένη να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα βάλουν τέλος στη μάστιγα αυτή εστιάζοντας στην πλήρη εφαρμογή των διατάξεων του αθλητικού νόμου αλλά και σε νέες προτάσεις από τις ομάδες, οι οποίες καλούνται να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί.