Τρομερό περιστατικό στη Λαμία: Πέρασαν Γάλλους τουρίστες για χούλιγκαν και σήμανε συναγερμός από την Αστυνομία!
i

© Intime

Τρομερό περιστατικό στη Λαμία: Πέρασαν Γάλλους τουρίστες για χούλιγκαν και σήμανε συναγερμός από την Αστυνομία!

Sportal newsroom 16:02 - 09.08.2023 / Ανανεώθηκε: 16:10 - 09.08.2023

Συναγερμός σήμανε στις αρχές με Γάλλους τουρίστες.

Σε επιφυλακή είναι οι ελληνικές αρχές μετά την επιδρομή Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία ενός 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ και τον τραυματισμό άλλων 8 ατόμων. Η ελληνική αστυνομία είναι σε αυξημένη επαγρύπνηση και για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ για τον τρίτο προκριματικό του Champions League.

Σύμφωνα με το lamiareport, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των αστυνομικών υπηρεσιών της Φθιώτιδας για δύο αυτοκίνητα με γαλλικές πινακίδες. Διερχόμενοι οδηγοί περιέγραψαν ότι οι επιβαίνοντες είχαν προκλητική συμπεριφορά.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα δύο αυτοκίνητα ελέγχθηκαν σε βενζινάδικο στην είσοδο-έξοδο της Λαμίας και διαπιστώθηκε τελικά ότι ήταν μέλη παρέας με τα ίδια γαλλικά αυτοκίνητα, που είχαν συνάντηση αναψυχής στην Ελλάδα. Το ένα από αυτά μάλιστα έφερε και την ελληνική σημαία στις αποσκευές του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport επρόκειτο για 8 άτομα, 6 άνδρες και 2 γυναίκες, όλα νεαρής ηλικίας, που πρόθυμα έδειξαν τα χαρτιά τους για τον έλεγχο και συνέχισαν απρόσκοπτα το ταξίδι τους.

Στην Ευελπίδων οι συλληφθέντες – Οργή από το πλήθος

Οι 94 συλληφθέντες από τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια έφτασαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τα δικαστήρια ήταν δρακόντεια.

Συγκεκριμένα δύο κλούβες βρίσκονται στην είσοδο των δικαστηρίων στο πλάι του κτιρίου 16, με τους συλληφθέντες να οδηγούνται εκεί με τρεις μεγάλες κλούβες και ένα άσπρο λεωφορείο, έχοντας μάλιστα συνοδεία μηχανών της αστυνομίας και περιπολικών.

Έξω από τα δικαστήρια βρίσκονται ελάχιστα άτομα, τα οποία στο αντίκρισμα των χούλιγκανς άρχισαν να φωνάζουν εξαγριωμένοι. «Δολοφόνοι φασίστες», ακουγόταν εκείνη την ώρα, ενώ ένας είπε στους αστυνομικούς «Φάγανε τον φίλο μου».

Η δικογραφία που διαβιβάστηκε στους εισαγγελείς περιλαμβάνει μόνο κακουργηματικές κατηγορίες, με κυριότερη αυτή της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Την ίδια ώρα στη δικογραφία δεν θα βρίσκεται η ανθρωποκτονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή, αφού δεν θα έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες των Αρχών και τα αποτελέσματα του DNA που βρέθηκε στα ρούχα του αδικοχαμένου Μιχάλη.