Πόσες ψήφους πήρε το Παναθηναϊκό Κίνημα

Παναθηναϊκό Κίνημα

i

© Facebook

Πόσες ψήφους πήρε το Παναθηναϊκό Κίνημα

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:24 - 25.06.2023 / Ανανεώθηκε: 00:02 - 26.06.2023

Ο Παναθηναϊκός είχε τη δική του εκπροσώπηση στις εκλογές, ωστόσο το ΠΑΝ.ΚΙ. δεν μπόρεσε να πείσει τους πολίτες για την ψήφο τους.

Οι πολίτες αποφάσισαν πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι εκείνη που θα τους εκπροσωπήσει την επόμενη τετραετία, με την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφει τη μεγαλύτερη διαφορά από το πρώτο κόμμα (σχεδόν 23 μονάδες) μετά τη μεταπολίτευση. 

Κάτω από 150 ψήφους το ΠΑΝ.ΚΙ. στην Επικράτεια

Αρκετοί από τους πολίτες είδαν τα κόμματα που ψήφισαν να μην μπαίνουν στην Ελληνική Βουλή και σε αυτά συγκαταλέγεται το Παναθηναϊκό Κίνημα. Η παράταξη των «πράσινων» δεν αποτελούσε φαβορί για είσοδο στο κοινοβούλιο, εντούτοις τα αποτελέσματα ήταν μάλλον απογοητευτικά.

Πιο αναλυτικά, το ΠΑΝ.ΚΙ. συγκέντρωσε στο σύνολο μόλις 217 ψήφους (σ.σ. με την καταμέτρηση στο 97,97 %), εκ των οποίων οι 34 ήταν από την Α' Αθηνών, οι 4 από τον Βόρειο Τομέα, οι 15 από τον Δυτικό Τομέα, οι 25 από την Αρκαδία, οι 18 από την Άρτα, οι 8 από την Αχαΐα, οι 2 από το Ηράκλειο, η 1 από την Κορινθία, οι 4 από τη Μεσσηνίας και οι 21 από των Τρικάλων

Αξίζει να σημειωθεί πως σε αρκετά εκλογικά κέντρα δεν εστάλησαν ψηφοδέλτια του κινήματος, επομένως οι πολίτες σε αυτά δεν είχαν τη δυνατότητα να ψηφίσουν το ΠΑΝ. ΚΙ.