Εκλέχθηκε με τους «Σπαρτιάτες» πρώην τεχνικός διευθυντής του Άρη και μάνατζερ – Η ατάκα για τον Γκουαρντιόλα!

Ο Γιάννης Κόντης.

i

©intime

Εκλέχθηκε με τους «Σπαρτιάτες» πρώην τεχνικός διευθυντής του Άρη και μάνατζερ – Η ατάκα για τον Γκουαρντιόλα!

Sportal newsroom 23:04 - 25.06.2023 / Ανανεώθηκε: 23:46 - 25.06.2023

Ο γνωστός μάνατζερ Γιάννης Κόντης, ο οποίος διετέλεσε και τεχνικός διευθυντής στον Άρη θα αποτελεί έναν από τους βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες» στη βουλή.

Στη βουλή μπαίνει ο Γιάννης Κόντης.

Ο γνωστός Έλληνας μάνατζερ, ο οποίος στο παρελθόν ήταν και τεχνικός διευθυντής του Άρη, εκλέχθηκε με το κόμμα «Σπαρτιάτες»! Ο ίδιος, μάλιστα, ήταν παρών στο πάνελ και στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου του κόμματος. Με καταμετρημένο το 97,5% των ψήφων, το νεοσύστατο κόμμα εκλέγει 13 βουλευτές κι ένας εξ αυτών είναι ο μάνατζερ και πρώην τεχνικός διευθυντής του Άρη Γιάννης Κόντης, ο οποίος συχνά εκπροσωπούσε τον σύλλογο και στους θεσμικούς φορείς (Super League, ΕΠΟ).

Οι «Σπαρτιάτες« πήραν ένα από τα υψηλότερα ποσοστά τους στην Α’ Θεσσαλονίκης (5,02%), περιφέρεια στην οποία ήταν υποψήφιος ο Κόντης, οποίος θα πάρει την έδρα και θα μπει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Ο Κόντης, λοιπόν, στη διακαναλική συνέντευξη ήταν ένας από τους βασικούς ομιλητές. Με αφορμή, μάλιστα, το ναυάγιο στην Πύλο, δήλωσε: «Φέρνουν ανθρώπους από όλο τον κόσμο που τους θεωρούν σκλάβους. Μην νομίζετε. Επειδή τους φροντίζουν πρόσκαιρα, τους φορτώνουν σε σαπιοκάραβα και τους πνίγουν. Τους φέρνουν για να γίνουν σκλάβοι των σκλάβων. Δεν ξέρουμε στο τέλος αν και οι Έλληνες γίνουν σκλάβοι κάποιας άλλης φυλής που θα γεμίσει την Ευρώπη».

Ο υποψήφιος βουλευτής μίλησε παράλληλα και για το κομμάτι του αθλητισμού, υποστηρίζοντας ότι: «Στον δικό μου τομέα τον αθλητικό, θέλω να ασχοληθώ αν το κόμμα μπει στη Βουλή. Να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο το οποίο είναι ένα θέμα που μας απασχολεί».

Δείτε τις ψήφους που πήρε ο Κόντης

Ο Γκουαρντιόλα

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το όνομα του Γιάννη Κόντη βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο τις περασμένες ημέρες, για τη δήλωση του πως ο Άρης έφτασε κοντά στην απόκτηση του Πεπ Γκουαρδιόλα. Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis, υποστήριξε πως ο Ισπανός ήρθε στην Ελλάδα και αντίκρυσε μία εικόνα τριτοκοσμική, με αποτέλεσμα να αρνηθεί την πρόταση.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τον Γκουαρντιόλα: «Τη χρονιά που είχε ανέβει ο Άρης από τη Β Εθνική, είχαμε αποφασίσει να ασχοληθούμε με ένα μοντέλο το οποίο είχε λατίνους ποδοσφαιριστές. Εμείς βάλαμε στο πλάνο τον Γκουαρντιόλα που τότε ήταν προπονητής στη Μπαρτσελόνα Β , είχαμε κάνει ένα ταξίδι στην Ισπανία, με τον ίδιο να έρχεται και στη Θεσσαλονίκη για να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε η μετακίνηση του και πήραμε τον Όγιος».

Για τους λόγους που δεν ήρθε: «Τότε η ομάδα είχε νοοτροπία Β' εθνικής, είχε έρθει ο Πεπ στη Θεσσαλονίκη και είδε τις εγκαταστάσεις και την κατάσταση στα αποδυτήρια με πεταμένα ρούχα σε καρότσια σούπερμαρκετ, κάλτσες, παπούτσια και αυτό ήταν ένας λόγος που αποφάσισε να μην έρθει στην ομάδα, με τον Όγιος να είναι ο εκλεκτός».

Για τον Μάτα: «Είχαμε κλείσει τη μεταγραφή του Χουάν Μάτα, αλλά χάλασε για 30.000 ευρώ που ήθελε ο ίδιος για την προμήθεια της μεταγραφής, ενώ τότε αυτό που δινόταν ήταν το μάξιμουμ 5.000 ευρώ, με τον πατέρα του στη συνέχεια να γίνεται μάνατζερ».